Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
101440
View
943
Reply

[UNSOLVED MYSTERIES] Jerome Si Lelaki Misteri Nova Scotia #934 - 19/09/17

[Copy link]

Author: dani-rox       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2016 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
...dikatakan wajahnya hancur dan
kedua belah matanya hilang...



ya Tuhan, kenot imejin

lagi tt, nak lagiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Menariknya TT. Harap post lebih banyak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 02:20 PM | Show all posts
Mohon cik TT rajin-rajin hapdate ek... Sapo-sapo yang ada artikel berkaitan or komen yang memberangsangkan.. bolehla boh jugak lam neh.. Tacang Cap Ngan Nyin pasti tidak dilupakan..  
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 03:52 PM | Show all posts
  1. menutup semua cermin di rumah dan kaca pintu dengan kain. Ini dikaitkan dengan adat kematian zaman Victorian iaitu sekiranya ada mayat di rumah, setiap cermin hendaklah ditutup.
Copy the Code


dekat Malaysia pun masih ada lagi orang amalkan macam tu..
aku pernah pergi melawat rumah orang mati, tuan rumah tu pun tutup semua cermin dengan kain,
bila aku tanya kenapa tutup cermin, dia cakap memang kalu ada mayat dalam rumah, semua cermin kena tutup, memang dari dulu lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 04:37 PM | Show all posts
scary nya.. esp yg family of 8 tu.. x dpt byg macam mana seksa diorg masa kena kapak tu.. ngeriii
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 05:04 PM | Show all posts
TT update lah lagi. Ngeri betul cerita dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 05:40 PM | Show all posts
seraaaammmmmmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 05:51 PM | Show all posts
Terbaik TT .
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 05:58 PM | Show all posts
seram gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cfa replied at 13-9-2016 03:52 PM
dekat Malaysia pun masih ada lagi orang amalkan macam tu..
aku pernah pergi melawat rumah orang ...

Bukan takat cermin,tv,microwave,oven wegala yabg ada skrin pun ada yg tutup hingga ke hari 40, reason till now they said unknown,just ikut je
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai suke noks baca Misteri2 ni.

Plish updated. Sampai muntoh ijo aiols nk baca.

Meremang bulu tiaks seremmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2016 07:09 PM | Show all posts
BabeYSHa replied at 13-9-2016 02:20 PM
Mohon cik TT rajin-rajin hapdate ek... Sapo-sapo yang ada artikel berkaitan or komen yang memberangs ...

Thanks Mod

Yup, kalo sesiapa yg tau citer misteri terutamanya jarang2 kita dengar/baca bole la tepek sama.

Sebenarnya banyak jumpa kes2 misteri nih dlm internet dan ada yg melalui buku... tu pon ingat2 lupa. Satu lg, masalah nak translate sesetengah perkataan tuh, maklumlah BM nih bahasa kedua ai So ambik masa sket nak post citer baru.

btw terima kasih kpd poremer2 lain yg sudi membaca dan bg komen. I'll do my best. Gituhh

Comments

Sesamer... Opocot.. ko terjemah sendiri ke dani? wahh.. extra tacang la gitu.. bagus.. bagus.. :D  Post time 14-9-2016 01:13 PM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2016 07:11 PM | Show all posts
Keyyra replied at 13-9-2016 07:07 PM
Ai suke noks baca Misteri2 ni.

Plish updated. Sampai muntoh ijo aiols nk baca.

Tengah diusahakan. Lepas nih bukan saja bulu tiak, harap2 bulu kaki dan bulu hidung pun terangkat sama hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 13-9-2016 11:11 AM
Tengah diusahakan. Lepas nih bukan saja bulu tiak, harap2 bulu kaki dan bulu hidung pun terangkat  ...

Esok iols terus trimming
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2016 03:21 AM | Show all posts
Kes 'Pontianak Atlas' (the Atlas Vampire)



Lilly Lindstrom, 32 tahun, seorang pelacur tinggal berseorangan di sebuah apartmen dalam kawasan bernama Atlas di Stockholm, Sweden C dikenali oleh jiran-jirannya dengan panggilan the call girl'. Ini bukan kerana pekerjaannya yang menawarkan perkhidmatan seks itu, tetapi Lilly adalah satu-satunya penduduk apartmen itu yang mempunyai telefon waktu itu.

Namun tidak lama kemudian, dia akan menjadi terkenal untuk peristiwa yang jauh lebih dahsyat.

Pada 4 Mei 1932, mayat Lilly ditemui tersembam di atas katilnya; dalam keadaan telanjang dan juga tubuhnya kering kerana kehabisan darah. Pihak berkuasa yang menemuinya telah dipanggil oleh kawan dan juga teman sepelacuran Lilly, Minnie Jansson. Dia tinggal di tingkat bawah, dan menyedari yang dia sudah beberapa hari tidak melihat kelibat wanita malang tersebut. Ketika pihak berkuasa masuk ke unit apartmen Lilly, mereka turut menjumpai pakaiannya yang dilipat dengan kemas dan diletakkan di atas kerusi bersebelahan dengan katil.

Walaupun kematian Lilly dinyatakan berpunca oleh hentakan objek tumpul pada kepala, tetapi keadaan mayatnya yang kekeringan darah sangat mengesankan pihak polis C lantas menamakan kejadian itu sebagai kes Pontianak Atlas.

Bukti-bukti di tempat kejadian menunjukkan Lilly sebelum mati telah melakukan hubungan seks, berkemungkinan besar dengan pembunuhnya. Polis menemui air liur pada leher dan badan Lilly, dan kondom terpakai yang masih berada di dalam duburnya. Mungkin kesan air liur boleh dijelaskan sebagai hasil daripada aktiviti seksualnya tetapi apa pula penjelasan ke atas kehilangan darah Lilly yang begitu banyak? Polis berpendapat senduk kuah yang mempunyai kesan darah dijumpai dalam apartmen itu, digunakan oleh si pembunuh untuk menghirup darah Lilly.

Tidak banyak maklumat yang diketahui mengenai Pontianak Atlas, tambahan pula tiada lagi serangan/pembunuhan serupa yang dilaporkan selepas itu. Barangkali bukti DNA pasti banyak ditemui di tempat kejadian tetapi pada tahun 1932, sains forensik masih lagi mundur dan ketinggalan. Pihak polis memeriksa seluruh kawasan kejiranan dan menyoalsiasat beberapa orang bekas pelanggan Lilly, tetapi tiada tangkapan yang dibuat. Secara rasminya kes itu tidak dapat diselesaikan.

Beberapa bahan bukti kes Pontianak Atlas telah dikumpul termasuk pembalut kondom, dan dipamerkan di Muzium Polis Stockholm, beserta gambar pelan apartmen Lilly.




Beberapa tahun sejak pembunuhan itu, khabar angin bertiup mengenai pembunuhnya yang dikatakan seorang pegawai polis, yang memang tahu bagaimana untuk menutup dan menghilangkan bukti serta jejaknya. Namun teori hanya tinggal teori, lagipun pihak polis mengakui mereka langsung tiada suspek utama.

Siapa dan apa identitinya, si Pontianak Atlas dipercayai sudah lama mati selepas 80 tahun lebih berlalu. Melainkan dia benar-benar mahkluk supernatural yang laparkan darah, seperti yang digembar gemburkan oleh sebahagian penduduk Stockholm.





Sumber wiki & blog

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Uik..seramnya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 14-9-2016 03:21 AM
Kes 'Pontianak Atlas' (the Atlas Vampire)



Seram sungguh....dahsyat2 gak pembunuhan dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 10:46 AM | Show all posts
Tuan tanah, thread yang sangat menarik
Teruskan usahamu menterjemah cerita misteri ke dalam bahasa Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks tt for sharing the stories. Kalau tt tengok cerita Ghost Adventure tu, mmg banyak kan kes pembunuhan kejam kt negara omputeh. I is scary
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 02:43 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 13-9-2016 06:52 PM
Bukan takat cermin,tv,microwave,oven wegala yabg ada skrin pun ada yg tutup hingga ke hari 40, rea ...

haa.. ye.. apa2 surface yang ada reflection kena tutup.. pasal apa tah tak penah pulak aku tanya masa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cfa replied at 14-9-2016 02:43 PM
haa.. ye.. apa2 surface yang ada reflection kena tutup.. pasal apa tah tak penah pulak aku tanya m ...

Theyols xnak soul si mati terperangkap dlm cermin, jadi hantuuuuuu~
ni kata mama iols ok
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 05:01 PM | Show all posts
Cintakapuri replied at 14-9-2016 03:18 PM
Theyols xnak soul si mati terperangkap dlm cermin, jadi hantuuuuuu~
ni kata mama iols ok

ohh.. macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 05:14 PM | Show all posts
Cintakapuri replied at 14-9-2016 03:18 PM
Theyols xnak soul si mati terperangkap dlm cermin, jadi hantuuuuuu~
ni kata mama iols ok

member india aku lak bgtau, ia sekadar menghormati jenazah. tak mau la yg datang melawat tu dok belek2 cermin, belek2 bingkai gambar tak beri tumpuan kat jenazah tu...




Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 05:16 PM | Show all posts
Best TT

KES MISTERI PEMBUNUHAN DI VILLISCA, IOWA scary betul...
kapak kepala sampai hancur...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 05:55 PM | Show all posts
thanks you tt sbb bersusah payah carik artical dan siap terjemah sekali tu, mmg seronok iollss baca case unsolved mcm ni, iolsss mmg suka tgk channel astro 732 (CI) pasal kes pembunuhan ni, ada yg x settle ada yg settle case, tp tulah kat oversea banyak betul rumah2 tua mcm ni, sbb tu banyak yg berhantu. xsabar nk tunggu tt hupdate cite baru. kalo tt tgk channel 732 tu banyak gak case murder yg menarik. contohnya cite murder make me famous tu, ada case murder natalie hollaway, laci petterson, mcm2 lah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.140251s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list