Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2142
View
42
Reply

Wanita Cantik Ini Kongsi Rahsia Kekal Awet Muda

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-9-2016 04:18 PM | Show all posts |Read mode
Wanita mana yang tidak mahu kelihatan cantik berseri setiap masa. Tetapi tidak semua orang bernasib baik dilahirkan cantik atau mempunyai wang yang banyak untuk mendapatkan rawatan, atau membeli produk kecantikan yang berkualiti.


Dunia ini sememangnya adil, dimana ada kemahuan disitu pasti ada jalan. Tidak mempunyai banyak wang tidak mengapa kerana banyak petua-petua kecantikan secara alami yang telah diamalkan sejak zaman nenek moyang telah terbukti keberkesanannya.


Lebih mengukuhkan lagi bukti-bukti ini, kisah seorang wanita cantik bernama Sahira Lim pasti buat anda teruja. Sahira mendakwa ramai mengganggap beliau masih belasan tahun walhal umurnya tidak seperti yang disangkakan. Namun wanita cantik ini tidak loket berkongsi rahsia kecantikannya.  Nak tahu apa petua alami yang diamalkan? baca perkongsiannya dibawah ini.









Bayangkan!! Anak menakan ( anak buah ).. Terperanjat bila ira bagitau umur ira 24 tahun!!.😂😂..
Ira ingatkan muka Ira ni nampak macam 30 tahun pada pandangan anak buah .rupanyaaa.. Dia ingatkan ira baru 19tahun!!!...


Hahaha... Bukan dia je.Ramai lagi yang nampak ira ni awet muda.. Ingatkan Ira budak sekolah pun ada tau!!.. Mungkin sebab Ira ni kecik, kurus dan awet muda.. Haaa...


Kita ni malas nak kongsi rahsia awet muda kita...tapi takpe la berkongsi kebaikan pun merupakan satu ibadah jugak kan?.. Nah kita nak share rahsia kecantikan kita!!..


Khasiat air rawatan traditional:
- Dalaman wanita
- Mengurangkan keputihan
- Seri wanita
- Awet muda
- Keluarkan aura positive
-Beri tenaga dan mencantikkan luaran kita..


Resepi air rawatan tradisional







4 ulas kunyit saiz 2 inci ( merawat luka dalaman)
Seulas halia saiz 2 inci ( membuang angin)
Sebiji buah manjakani ( mengetatkan bahagian dalaman wanita)
Sesudu asam jawa ( mengempiskan perut)
Sedikit gula merah (saje letak gambar besar )


Semua bahan-bahan tak kisah sangat nak pakai banyak mana sebenarnya, cuma hati-hati dengan manjakani sebab pahit






Tumbuk kunyit dan biji manjakani, dan hiris halia. Nak tumbuk halia pun boleh tapi ira tak suka rasa tajam halia kalau tumbuk sekali.





Rebus halia, kunyit dan biji manjakani dengan 2 cawan air. Tunggu sampai mendidih.





Once dah mendidih, tambah dengan air asam jawa. Ira campur asam jawa tadi dengan dua cawan air jugak. Biar sampai mendidih lagi.






Once dah mendidih sekali lagi, letak gula merah. Gula merah ni tujuan dia untuk kurangkan rasa pahit manjakani tu. Kalau korang jenis suka pahit-pahit ni, tak perlu letak pun takpe. Ni pun biarkan mendidih, dan tunggu air kering sedikit dalam suku dari jumlah air asal, boleh tutup api dan tunggu sehingga sejuk.





Bila dah sejuk, dah boleh tapis and simpan dalam belas bertutup. Tadaaaaa!! Pati jamu anda dah siap~~
Minum seminggu satu hingga tiga kali sebelum sarapan. Ira amalkan minuman ni dan juga pil buatan sendiri... Senang.. Homemade je... Terjamin selamat untuk badan.. - CARI



Perbezaan kulit Ira dulu dan kini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 05:13 PM | Show all posts
ke pakai kamera beauty? bedak2 tebal sikit
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
jadi lah mcm rashid..dia pun awet muda
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 05:51 PM | Show all posts
semua bahan2 kat situ tipu... kalau x pkai produk riban2 jgn harap la dpt kulit mcm tu hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ko pon mmg dah jelita dek oi.. tp thanks la sbb sharing..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nk try benda2 ni tpi org kta anak dara tk sesuai guna. betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 10:18 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tulis manjajani tu bg ketat
Npe lak bg ank dara minum...
Dah longgar ke?
Ada terjumpa tred lama dlm forem ni ckp ank dara x elok amalkn sgt manjakani..
2mggu sekali elok la gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 08:46 AM | Show all posts
dulu hakak rajin jugak amik jamu..tapi semenjak emak disahkan mengalami kerosakan buah pinggang dan sekarang dia terpaksa buat dialisis hakak dah stop..bagi gap..sebab doktor cakap one of sebab buah pinggang emak rosak sebab masa muda2 dia kuat makan jamu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbnrnya ni utk dalaman je.utk kulit muka tak membantu sgt pun. I minum jamu ni(asam kunyit),sedap. ada 1 lagi jamu manjakani+sirih,yg ni pahit. Rasanya kat indon banyak je jual tepi jalan. Biasa i beli kat chowkit,beli pagi masih suam2.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:51 AM | Show all posts
rahsia awet muda:
wudhuk x putus
sentiasa bgn mlm
sentiasa senyum
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:03 AM | Show all posts
laa..muda lagi... igtkan dh umo 40 tahun tapi org igt umo belasan tahun..... barulah terpegun....
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:15 AM | Show all posts
muda keduak lagi deknon oiiii kau nih.....

lain la umur 40 beranak 5 kagum gak la aku kalau org kata mcm anak dara
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:47 AM | Show all posts
mdhelmi replied at 29-9-2016 09:51 AM
rahsia awet muda:
wudhuk x putus
sentiasa bgn mlm

hmm.. mmg betul pun.. yg penting hati kena bersih selalu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 11:23 AM | Show all posts
Bukan ke kunyit tak elok diamalkan? aku ade terbaca kalau selalu amalkan air kunyit ni cepat menopause..betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 12:10 PM | Show all posts
Edited by Gadis_sarawak at 29-9-2016 12:12 PM

Hahaha.. Ini baru kelakar of the day namanya. Rahsia tips awet muda sangat..macam la ko tu tua sangat dik oii..lain la kalau umur dah cecah 50-60 tapi masih bergetah gitu..Ni alahai..baru 20+ kot..fefeling sangat adik ni..cer tunggu umur 40-50 nak tengok..awet muda ke idok?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 12:49 PM | Show all posts
aku biasa jugak buat
tapi tak letak manjakani
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 12:56 PM | Show all posts
tak beranak lagi .... tunggu lepas beranak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 02:10 PM | Show all posts
X habis2 petua untuk perempuan. Mana pula petua untuk laki-laki?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 02:27 PM | Show all posts
igtkn 40 lebih ke... lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 03:11 PM | Show all posts
perasannya pompuan ni. bukak fb dia. xnampak macam 24thn, lagi nak cakap org kata dia 19thn. macam 30an je... itupun lepas mekap tebal dan edit sana sini
petua ni ramai org tau dan ramai org amalkan. cuma orang lain xperasan macam dia je
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 04:40 PM | Show all posts
sahira lim ni ada ig ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 04:42 PM | Show all posts
aku umo 31 pon org duk tanya skolah mana lagi..ni baru awet muda..
petua? senyum sokmo! LOL
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 05:26 PM | Show all posts
Ai masa umur minah ni (24) pun.. org ingat ai 15 yo gitu.. masa tu ai kuat makan garlic & honey gitu.. tatau la itu ke puncanya.. dan swimming selalu..

Skrg ni umur hampir 31.. org dah panggil 'abang2' dah, meskipun org yg panggil tu obviously lagi senior dari kita (prasan tul org2 camtu).. kwang3.. no more 'adik2' dah.. roda kehidupan.. semua org akan laluinya..  

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
azie5zoe replied at 29-9-2016 08:46 AM
dulu hakak rajin jugak amik jamu..tapi semenjak emak disahkan mengalami kerosakan buah pinggang dan  ...

Kak, your mother makan jamu pill atau cecair? Doctor tak cakap kenapa jamu tu penyebab kerosakan buah pinggang?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list