Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2528
View
76
Reply

Apa reaksi kalau jadi begini pada korang

[Copy link]

Author: aurorae       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2016 01:23 PM | Show all posts |Read mode
Edited by aurorae at 21-11-2016 07:48 AM

Ini andaian sahaja.  Tetapi dah benar2 terjadi pada seseorang.

Katalah korang ada dua pilihan gadis untuk dijadikan isteri.  Dua2 memang sayangkan korang, dan disebabkan bercinta dengan 2 gadis sekali gus, korang dah tersepit.  Atas nasihat keluarga dan kawan2, korang buat solat istikarah dengan bersungguh2 sampai keluar airmata sebab rasa bersalah  dan takut salah buat pilihan.  Tiba2 yang keluar dalam mimpi selama beberapa malam berturut2 ialah seorang andartu di ofis korang yang korang langsung tak taste. Dalam mimpi tu, korang melamar andartu tu, dan andartu tersebut dengan rela terus terima.  Agaknya apalah tindakan korang seterusnya.  

Bagi yang jawab teruskan, aku ada soalan seterusnya.

edit:  nak jelaskan sikit, pertanyaan di atas tu berbentuk hypothetical question,  apa yang akan korang lakukan kalau korang berada di tempat lelaki tu.  Bukan meminta jalan penyelesaian, sebab dah lama selesai pun.  Aku cuma berminat nak tahu apa yang akan korang buat kalau korang berada dalam keadaan tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruskan.




Sebab aku nak tau soalan seterusnya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
...tetiba andartu. .pilih andartu
Erm..teruskan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:06 PM | Show all posts
terus lupakan niat nak kawin dalam masa terdekat...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Amik ketiga-tiga sekaligus. Pastu cari seorang lagi untuk cukupkan kuota
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:12 PM | Show all posts
Mana kaum lelaki ni, ninnakarinna tentu2 perempuan, jazaa pun perempuan.  Sebu macam lelaki, tapi aku nak tengok jawapan2 kreatif yang lain dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:13 PM | Show all posts

menyesal dah bagi hint!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:14 PM | Show all posts
sebu replied at 20-11-2016 02:04 PM
...tetiba andartu. .pilih andartu
Erm..teruskan

dah pasti nak pilih andartu tu?  Tak menyesal lepaskan 2 gadis pojaan hati?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:15 PM | Show all posts
LaksamanaBentan replied at 20-11-2016 02:07 PM
Amik ketiga-tiga sekaligus. Pastu cari seorang lagi untuk cukupkan kuota

Tudia!!!!  Yang pasti tiga2 pasti tak setuju untuk bermadu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Amik andartu tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:20 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2016 02:06 PM
terus lupakan niat nak kawin dalam masa terdekat...

He hehe ... tangguh dulu kan, 10 tahun lagi baru fikir balik.  Dalam masa tu, mudah-mudahan andartu dah berjodohan dengan orang lain pula.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 20-11-2016 02:14 PM
dah pasti nak pilih andartu tu?  Tak menyesal lepaskan 2 gadis pojaan hati?

Better pilih ikut hati. .jgn paksa diri terima orang yg kita x cinta dan jangan percaya mimpi.pendapat akulah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:24 PM | Show all posts

alhamdulillah, betul2 yakin dengan janji Tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 20-11-2016 02:24 PM
alhamdulillah, betul2 yakin dengan janji Tuhan.

Apsal..andartu ni seken klas ke? Kalau baik, serasi..ok saje nak2 lak dari mimpi plak tu.
TT tnya nape? Nk sedapkan hati atau ade opismate mimpi TT? lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:29 PM | Show all posts
sebu replied at 20-11-2016 02:22 PM
Better pilih ikut hati. .jgn paksa diri terima orang yg kita x cinta dan jangan percaya mimpi.pend ...

solat istikarah lepas betul2 stress tak tau nak pilih sapa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:30 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 20-11-2016 02:27 PM
Apsal..andartu ni seken klas ke? Kalau baik, serasi..ok saje nak2 lak dari mimpi plak tu.
TT tnya ...

Soalan akan dijawab esok ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat istikharah lagi untuk andartu tu pula
Kalau masih andartu jawapan yang dapat, terimalah dengan redha sepenuh hati... In Sha Allah bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 20-11-2016 02:29 PM
solat istikarah lepas betul2 stress tak tau nak pilih sapa.

Memang serius nk kawin ke. Kalau kamu was was cuba kenal rapat dulu dgn andartu tu..mana tahu ada benda yang buat kamu rasa dia lebih istimewa. Ni kalau kamu was was tentang pemilihan. berapa kali dah mimpinya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:37 PM | Show all posts
sebu replied at 20-11-2016 02:33 PM
Memang serius nk kawin ke. Kalau kamu was was cuba kenal rapat dulu dgn andartu tu..mana tahu ada  ...

aku female, dan seseorang itu bukan aku.  Tapi your suggestion tu memang bagus, kenal rapat dulu kan, jangan terus terjah je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2016 02:39 PM | Show all posts
imransulaiman replied at 20-11-2016 02:32 PM
Solat istikharah lagi untuk andartu tu pula
Kalau masih andartu jawapan yang dapat, terimalah de ...

pilihan ni pun saya suka, buat lagi istikarah untuk tentukan andartu itu jodoh sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Andartu pun oke wat
Kalau kawen dgn org yg kau suka tu x menjamin kebahagiaan pun
Kengkadang kebahagiaan bkn ditentukan dri percintaan sblm kawen
Perasaan sblm kawen tu tah tah nafsu je semata
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut isthikarah tu tkde lah nmpk jelas sgt pun kan...ke mmg ada yg nmpk calon tu betul2 dgn jelas....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Andartu tu pun gadis what..haiya..

Jgn kawen dl..kenal dgn bdk ofis tu then since kwn ko da mimpi die,solat la utk die mcm forumer lain ckp tu.

Blm kahwin pun da bercinta dgn 2 gadis, hebat ek kwn ko ni..mesti gaji pun boleh tahan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 05:16 PM | Show all posts
Kesian andartu tu... tetiba dia termasuk dlm krisis cinta tiga segi nie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2016 07:50 AM | Show all posts
WajibulGhunah replied at 20-11-2016 02:42 PM
Andartu pun oke wat
Kalau kawen dgn org yg kau suka tu x menjamin kebahagiaan pun
Kengkadang kebah ...

aku percaya apa yang kau tulis ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055934s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list