JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
24877
View
1382
Reply

[Pelbagai] ...mana kita punya...(50++ kredits)

  [Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2017 07:36 PM | Show all posts
another one...

roxy purse
- beli masa first gaji..
- dah lebih dari 3 tahun
- untuk simpan ic, atm cards and loyalty cards to collect points!
- important sebab susah nak cari design purse yang berkenan di hati. i ni memang jenis cerewet sikit mcm once dah suka satu benda tu memang akan lama guna.. setia pada yg satu je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
hudabeauty replied at 3-3-2017 06:33 PM
uolls ni hensem macsm abam pattah ke?

Abam patah pun masa debut berlakon dulu pun bkn kacak sado pun..sbb ada duit grooming gi gym baru jadi kegilaan org..kesimpulannya kalau ada duit, air kumbahan pun bole jadi air minuman kihkihkih..

*Mohon kipas susah mati abam patah jgn kecam
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
farisfirdaus replied at 3-3-2017 08:07 PM
Abam patah pun masa debut berlakon dulu pun bkn kacak sado pun..sbb ada duit grooming gi gym baru  ...

walaupun meolls karat abam pattah tapi meolls setuju statement uolls tu     
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:42 PM | Show all posts
kancil 850. first car baru kje. kete 3rd hand sambung byr kakak punya. asyik rosak lps 2 thn pkai. takleh jln jauh
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:44 PM | Show all posts
chevy aveo. beli 2nd hand jgk. owner ke empat. mula2 pakai ok je. masuk tahun ke 3 start buat hal. sparepart mahal sbb conti car. selang 2 bln msk workshop. berthan sampai thn ke 6. xhbs bayar buat full settlement in the 6th year of ownership
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:46 PM | Show all posts
jazz.beli baru. replaced aveo. lps 8 thn keje baru beli kereta baru. lega tak yah pikir psl kereta rosak. cuma service mahal skit sebab service kt honda. aveo ngan kancil service kt workshop biasa je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 09:38 PM | Show all posts

Jeans levis 501

- a gift from my brother

- usia dh 18thn

- org pertama dlm adik beradik yg dpt pangkat 1 time spm. skrg jeans dh x muat tapi masih simpan smpi skrg psl syg nak buang. harap2 dpt la pakai klu badan dh kurus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
My asus zenfon 4.5
Given from my aweks ( bukan hantan biawak na, da orang nak bagi aku terima sajalah)
The longest phone that i still used, now its been 3 years, befire this my hp only lasted up to 9 months.
We both have the same phone
Its very important as i communicate eith my love and also my scandalicious using this phone

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 10:48 PM | Show all posts
GoPro hero 4

-Beli tahun 2014
- Beli sempena birthday sendiri
- Sanggup Jual camera DSLR nIkon untuk beli GoPro Hero 4 sbb Dpcamera DSLR Besar n Berat tu yg Tukar GoPro Senang bawak pergi travel
- Tapi Sekarang GoPro tu jarang Guna boleh dikira Pulak Berapa kali pakai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
1.  My pandora bracelet
2. My own money
3.  6 years
4.  Weddings....

Ps:  married and husband is not the type yg bagi hadiah kat bini....usaha sendiri nak ape2....cite sedih plak ya...next kutip kacang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Flat shoes clarks

- beli sendiri
- 5 tahun setengah
- guna  time konvo tine dip dgn convo degree. Then use bile ada wedding
Suddenly hilang time my bestfriend wedding. Masuk ke rumah jap tgok pengantin bila keluar je hilang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:35 AM | Show all posts
Ipad
-ayah iolls bagi
-last year for my bday
-penting utk iolls nak buat assignment senang x payah pakai pc.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Gold diamond ring
- From my late mum
- 6 years
- Wear it everyday, everywhere
- It was a birthday present from my late mum. Her friend gave her the diamond. She decided to make me a custom made ring. It is very special because the ring was designed my her.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Bra
Beli kat supermarket
10 tahun jah
Utk keperluan
Penting sbb utk menutup dada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
boylondonn replied at 4-3-2017 06:03 AM
Bra
Beli kat supermarket
10 tahun jah

Ada mens boob ka?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 08:56 AM | Show all posts
tq mod for the credit
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 09:09 AM | Show all posts
Edited by rayhan at 4-3-2017 09:13 AM

my first handphone nokia butterfly. beli lepas matrik 2nd hand. beli guna duit gaji keje part time. masa tu baru introduced phone brwarna. mahal, takde duit nak beli. dah masuk sem 5 baru tukar hp color and camera, nokia jugak. yg slide tu xigt model punya nama. leceh hp slide ni, asyik rosak je, bila nak repair pun mahal. dh fed up, sem 8 tukar ke nokia classic, hp xde slide2. lama jugak pkai, sampai tercabut key pad gigih pakai lagi (2008 to 2011). 2012 hp dh trcabut keypad barula tukarke samsung corby. masa ni malas nak beli hp mahal2, konsep asal ada. 2011 smart phone tgh in, tapi masa ni tak pikir nak tukar phone lagi. 2013 family create wassap group which i'm not in due to obvious reason (hp not smart enough). sept 2013 baru beli smart phone, samsung mega 6.3. sampai sekarang masih bernyawa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-2-2017 06:26 PM
Sila lengkapkan...

Sejadah
- my friend bought me from Mekah
- just few months back
- very important because i keep in my car, anytime that i nak solat, i will try to us that sejadah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 11:57 AM | Show all posts
-my first adidas sneakers
-beli sendiri kat mall kat Penang (masa beli tu tengah holiday)
-dah berumur 12 tahun and dah koyak2 pun walaupun sempat tampal2 mintak cobbler baiki
-i sayang sangat sebab kasut tu limited edition, warna brown and kain dia jenis silk. pakai pegi kelas masa a-level. pernah my classmate tegur, beli kat siam ke? mulut longkang sangat, dah la gemok, sampai sekarang i ingat nama dia! i bawak kasut ni jalan merata2, semenanjung, sabah, korea, europe, sampai habis belajar, memang i paling sayang sangat kasut ni. dah kerja pun masih pakai, tercabut tapak la koyak la i gigih hantar repair. 2 tahun lepas baru i beli sneakers baru ganti yang ni sebab i tengok dia dah uzur sangat. sekarang tengah bersemadi dalam kabinet kasut dan i takkan buang kasut ni sampai bila2 sebab i tak sangka i boleh sayang kasut this much!

To rozi, i still remember what you said to my dearest shoes, pegi mamp!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
stayathomemom replied at 4-3-2017 08:31 AM
Ada mens boob ka?

Xdok coz i pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
My gold earrings..
-Was a gitt from an ex
-10 yrs
-as a rememberance.. as he passed away 9 yrs ago..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasangan hidup saya.
Dapat dari mak ayah dia.
Dah 18tahun ngan dia.
Mmg serbaguna..
Sebab dia my better half.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
boylondonn replied at 4-3-2017 12:10 PM
Xdok coz i pompuan

Mahap naa....     
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 01:10 PM | Show all posts
jam tangan

- mak yang bagi masa beli kat madinah dulu
- dah more than 8 years i think. tak ingat
- untuk tengok masa especially masa exam fuh now dah keja tengok hp huhu
- important sebab dah bertahun pakai.. mesti la sayang lebih. rasa incomplete kalau keluar tak pakai jam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 01:23 PM | Show all posts

My Amazing Laptop
- Bought it by my self
- Been using it for 3 years
- Use for office & designing work, personal use and GAMES! ;  and without my Iaptop i feel like a part of my brain is missing.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list