JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
27883
View
1422
Reply

[Pelbagai] ...mana kita punya...(50++ kredits)

  [Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
first makeup set
beli benerapa bulan lepas
sebab tak pernah suka dengan mekap tetiba masa pregnant tersuka pulak nak pakai mekap
sekarang ni simpan je dalam gobok sebab daam
pantang takkan nak bermekap bagai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
first tudung
husband belikan sebab meolls free hair
now pakai all the time sejak meolls berhijrah
been 2 years now still suka tudung yang sama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 04:13 PM | Show all posts
hp sony ericsson (xperia8), first hp android yg i beli)

-beli dgn 1st gaji
-dah simpan dekat 7 tahun
-masih guna sampai sekarang sbg back up hp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 04:38 PM | Show all posts
handphone nokia xpress music

-beli 1st gaji lepas graduate
- beli tahun 2009 dah 8 tahun still function
- masih guna buat dengar lagu sbb sayang gila dgn fon ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
First gaji..separuh bg kt mak ayah tp xlame drpd tu ayah meninggal dunia. Tgk dlm buku akaun xterusik lagi.. Sedih ble mngenangkan

Tapi separuh lagi wat beli emasss
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mirae_01 replied at 3-3-2017 05:22 PM
First gaji..separuh bg kt mak ayah tp xlame drpd tu ayah meninggal dunia. Tgk dlm buku akaun xterusi ...

sedihnya uolls
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
hudabeauty replied at 3-3-2017 05:30 PM
sedihnya uolls

Iye uols...i smpai skrg msh terkenang tapi nasib masih ada mak iols pengarang jantung..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mirae_01 replied at 3-3-2017 05:22 PM
First gaji..separuh bg kt mak ayah tp xlame drpd tu ayah meninggal dunia. Tgk dlm buku akaun xterusi ...

Sedihnya..semoga arwah ayah di tmptkn di kalangan org yg beriman..aaamiiin
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
goblin87 replied at 3-3-2017 05:41 PM
Sedihnya..semoga arwah ayah di tmptkn di kalangan org yg beriman..aaamiiin

Aamin.. Tq doakan utk arwah ayah i uols..

Ok ade lagi.. First time pakai tudung :

masa darjah 4. Masa tu i dah start malu sbb rmbut i kerinting. Budak laki dah start mnengata.  So,utk cover malu pakai tudung walaupun still pkai skirt    
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mirae_01 replied at 3-3-2017 05:54 PM
Aamin.. Tq doakan utk arwah ayah i uols..

Ok ade lagi.. First time pakai tudung :

chuolls, meolls sedekahkan al fatihah buat arwah ayah uolls...

tapi post chuolls pakai tudung dengan skirt ne meolls tak tahan la     
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kehenseman hahahaha..
-i got this kehenseman from my late father n my beautiful mother.
- i have this kehenseman since birth hihihi
-gunakan kehenseman ni utk pikat anak dara org,tapi masa zaman2 study la..mase tu mmg bertukar-tukar jugak la..tapi sebab i dah salah gunakan kehenseman tu,maybe Allah nak tunjuk balasan kan,sekarang dah gemuk dan baru start tumbuh jerawat dan jadi kepam huhu..but in the end masih ada someone yg sanggup terima jadi isteri i tanpa kisah pasal rupa..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kereta viva
- kereta pertama dan satu-satunya kereta.
- dpt beli pki loan student masa tu baru keje 3 bulan
- paling jauh pnh pegi ke perak, berguna sgt wlpn kecik dan slow. bwk gi pos barang jualan.
-ni 1 1nye loan yg tggl nk lunaskan..ptptn da habis tu sempot nk bayo..syg sgt kete ni siap deco mcm2..paling penting xd saman uols..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
farisfirdaus replied at 3-3-2017 06:30 PM
Kehenseman hahahaha..
-i got this kehenseman from my late father n my beautiful mother.
- i have t ...

uolls ni hensem macsm abam pattah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 06:41 PM | Show all posts
my first laptop
- my father yg bagi sebelum further study dulu..
- dah 8 tahun still boleh pakai lagi tp bateri dah rosak and keyboard ada certain huruf yg kena tekan kuat sikit.
- guna masa blaja and now dah keja. and widescreeen best tengok moviee
- walaupun dah uzur tp still tak nak beli baru sbb sentimental value. nak guna sampai hujung nyawa gitu

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 07:22 PM | Show all posts
Hilux TRD sport evo

-Kereta pertama lepas habis belajar  excited gilerr dapat kereta nie.. sebab minat kereta besar2 terutama kereta 4x4 Kiranya impian jadi Kenyataan Kan
-Beli tahun 2015
-tapi kereta tu sempat pakai 6 bulan je Sbb hilang kena curi sakit hati betul!!!    dah lah 1st car kan
-memang minat sangat kereta 4x4 tak kira apa2 jenis 4x4  tapi rezeki dapat beli hilux tp tulah dpt pakai 6 bulan je.. Tp skrg dah Ada Yang Baru syukur Alhamdulilah  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 07:36 PM | Show all posts
another one...

roxy purse
- beli masa first gaji..
- dah lebih dari 3 tahun
- untuk simpan ic, atm cards and loyalty cards to collect points!
- important sebab susah nak cari design purse yang berkenan di hati. i ni memang jenis cerewet sikit mcm once dah suka satu benda tu memang akan lama guna.. setia pada yg satu je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
hudabeauty replied at 3-3-2017 06:33 PM
uolls ni hensem macsm abam pattah ke?

Abam patah pun masa debut berlakon dulu pun bkn kacak sado pun..sbb ada duit grooming gi gym baru jadi kegilaan org..kesimpulannya kalau ada duit, air kumbahan pun bole jadi air minuman kihkihkih..

*Mohon kipas susah mati abam patah jgn kecam
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
farisfirdaus replied at 3-3-2017 08:07 PM
Abam patah pun masa debut berlakon dulu pun bkn kacak sado pun..sbb ada duit grooming gi gym baru  ...

walaupun meolls karat abam pattah tapi meolls setuju statement uolls tu     
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:42 PM | Show all posts
kancil 850. first car baru kje. kete 3rd hand sambung byr kakak punya. asyik rosak lps 2 thn pkai. takleh jln jauh
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 08:44 PM | Show all posts
chevy aveo. beli 2nd hand jgk. owner ke empat. mula2 pakai ok je. masuk tahun ke 3 start buat hal. sparepart mahal sbb conti car. selang 2 bln msk workshop. berthan sampai thn ke 6. xhbs bayar buat full settlement in the 6th year of ownership
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047244s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list