Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3585
View
43
Reply

Poll - tayar kereta

[Copy link]

Author: nasalo       Show all posts   Read mode

Post time 29-9-2017 04:21 PM | Show all posts
Kogoromouri replied at 29-9-2017 03:50 PM
tyar continental ke? klau tyar continental setau ak lah ko beli tayar ape2 model tyar yg ringan,
...

oh ye ke bro? baru ak tau psal warranty ni hahahahahha
nasib baik ade org yg mcm kau komen kt sini at least dpt information baru bgi ak
hehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:55 AM | Show all posts
korang jgn salah info pasal tayar ni...
tak semestinya tayar bising tu tak bagus, begitu juga sebaliknya....
ada pro & con nya disitu...
tayar Conti/Dunlop/Toyo/Yoko memang agak bising sket tapi ketahanannya tak dinafikan...aku sendiri pernah pakai tayar Yokohama smpai 7 tahun....itu pun bunga masih ada lagi, tapi telinga dah tak tahan bunyi dengung kuat, in fact aku pernah ikut lawatan ke kilang tayar di indon, dan aku sendiri tanya kat engineer tayar dia berapa lama sebenrnya usia tayar ni boleh bertahan, jawapannya 10 tahun.......
Tayar yg senyap2 memang sedap pakai....contohnya michelin,bridgestone,sime.....tapi kena ingat, tayar tu lembut dan cepat haus bunganya....  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 03:25 PM | Show all posts
aku suka micheline pilot sport, tapi mahallah sikit
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 05:53 PM | Show all posts
Mana-mana yang murah. Kalau ada duit nak Michelin.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075800s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list