Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2664
View
37
Reply

Trend Kahwini Diri Sendiri Makin Menular, Wanita Ini 'Fed Up' Tunggu Mr. Right

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2017 03:47 PM | Show all posts |Read mode


Mencari pasangan ideal dalam zaman serba moden dan mencabar ini, bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Ada sahaja yang tidak kena, dari sudut pandangan kita sendiri.


Dikatakan juga trend berkahwin dengan diri sendiri, semakin diterima di negara Barat. Ini kerana pelbagai faktor seperti kegagalan dalam percintaan, kecewa dengan pasangan dan tiada lagi kepercayaan terhadap istilah pernikahan.


Jangan terkejut kerana ia bukan lagi perkara asing bila adanya berita memaparkan wanita melakukan perkahwinan solo.






Seperti yang dipaparkan melalui laman Mirror, Lynne Gollogly, 39 dari Rotherham berkata dia kini tiada lagi minat untuk sesebuah perhubungan, malah bahagia bersendiri.


Dia yang merancang mengadakan majlis resepsinya pada bulan April ini, telah pun menempah gaun perkahwinan yang sangat cantik malah telah 'booking' tiket percutian berbulan madu ke Rome.


"Saya kini solo selepas tiada lagi minat terhadap perhubungan dengan lelaki, saya pernah bertunang ketika usia muda. Namun, ia sesuatu yang bodoh dan tiada manfaat pun.

"un begitu, saya tidak sesekali berkata tidak untuk sesebuah perhubungan, cumanya saya tidak akan menunggu lagi," katanya.






Katanya lagi dia terinspirasi untuk mengahwini diri sendiri apabila menonton drama siri Friends.


"erkahwinan adalah sesuatu yang saya sentiasa mahukan, namun Mr.Right tak pernah hadir, jadi saya teruskannya tanpa mengahwini si dia," katanya lagi.


Untuk rekod, Lynne bukanlah yang pertama melakukannya. Mei tahun lalu, Sophie Tanner, 37 dari Brighton turut mengadakan perkahwinan solo selepas 20 tahun gagal dalam bercinta. - CARI


Foto: Mirror UK

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bye bye MR.RIGHT.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 04:13 PM | Show all posts
macam2 manusia sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian tak dpt merasa dgn pasangan dpt sendirian berhad pon dah puas
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 04:31 PM | Show all posts
forever alone
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:01 PM | Show all posts
Inilah definisi SENDU ya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:20 PM | Show all posts
asalkan bahagia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
haihhhh macam macam yaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok,since she is non-muslim,lets me defined you what is meant by marriage from secular perspective.

A marriage is a voluntary union between a MAN and A WOMAN in exclusion of all others- Lord penzance in hyde v hyde.

So tang mananya istilah 'berkahwin' kalau dah pihak terbabit hanya diri kau sorang saja?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 06:28 PM | Show all posts
x fhm buat apa nk khwin kalo dh khwin dgn diri sendrik
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Self service je la mlm pertama..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 07:14 PM | Show all posts
kesian belum 40 dah gila
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 07:20 PM | Show all posts
hmmmmm kena cipta  doll versi lelaki
kne reka cantik cantik ala alaTony Stark
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 07:26 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 20-2-2017 08:34 PM

looking for attention jer ni,  kekurangan kaseh sayang.
kat US sana,  last year the first time in their history,
single adult lagi ramai jumlahnya dari married couple.
reason mereka tak kawin ;
looking for the right partner - mostly pompuan
not financially stable - mostly lelaki
not ready to settle down -  ni pun aku rasa lelaki gak

ni fenomena satu donia, kat sini pun dah mula grows in number.
result from feck up social & economic system.

http://time.com/3422624/report-millennials-marriage/


Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 08:37 PM | Show all posts
satu lagi..




aku suka tengok channel karen straughan kupas isu2 macam ni.

https://www.youtube.com/user/girlwriteswhat/videos
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:58 PM | Show all posts
Semoga berbahagia hendaknya uols
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 04:53 PM | Show all posts
Omputih ada je yang cam ni tapi kadang tak lama dapat pulak jodoh sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakaikat yang nyata cikki ini sendu. Itu shj.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 04:21 PM | Show all posts
erm nikmat ke kahwin diri sendiri, baik takyah guna istilah kawen diri sendiri, gunalah istilah retreat
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Forever alone
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagaimana mlm pertamanya ya ...?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 12:35 PM | Show all posts
heheheheheheheheheheheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 04:27 PM | Show all posts
@ifanonline     ni dah declare andartu forever ke???
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 09:20 AM | Show all posts



kelakar weh statement ko'
baiklah bujang terlajak atau andalusia jerk drpd kahwin diri sendirik
kalau omputih tu mak tak keysah
kalau yang islam, duit beli gown cinderella tu baheklah ko buat kenduri tahlil/ sedekah kat anak yatim/ sedekah kat tabung gaza/palestine/syria
ada gak faedah dan pahala ye dak??
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 10:46 AM | Show all posts
macam2
kawin dgn diri sendri..
puas fikir macm mana ekkk...
buat atau x buat majlis sama jerk..ttp gak sorang2..
ntahhhhh..x fahammm..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060739s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list