Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9673
View
184
Reply

Koleksi Pengalaman Angker (updated on 16/3/2017)

[Copy link]

Author: papa.bear    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2017 04:10 PM | Show all posts
zachuby replied at 23-2-2017 04:05 PM
sungai sumun..sekolah K Jo ke..

yup...

tahun 1993 - 1997

pastu sambung lg... form six.. sampai 1999 ... kott (lupa dh tahun F6..kikiii)

sama ke?

u batch tahun bila?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:23 PM | Show all posts

tu cpt skit update Rumah 21 tu. aku mula bc dr awal sampai abis ingatkan dh abis. hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:26 PM | Show all posts
nauze replied at 23-2-2017 01:46 PM
cikcong a.k.a koko jelly suke pokok sukun ek?
bukan feveret deme kat pokok pisang? sat berdiri te ...

Kalo xsilap la. eh pokok kekabu dgn salak pon deme suka la. hahahaha. nayaaa wehhh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 04:28 PM | Show all posts
nauze replied at 23-2-2017 01:46 PM
cikcong a.k.a koko jelly suke pokok sukun ek?
bukan feveret deme kat pokok pisang? sat berdiri te ...

for info:
yg melompat berbungkus tu pocong
yg bergolek berbungkus tu hantu golek @ gula2
rupa sama tapi tak sama
bila pocong dah jatuh,
takleh bangun
so boleh golek2 je
terus downgrade nama jadi hantu golek



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:28 PM | Show all posts
Hearty_Winter replied at 23-2-2017 03:43 PM
ko dok mana TT??

area sungai manik ke??

xlah. aku area Seberang Perak. jln nak menghala ke pasir salak ittew.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:29 PM | Show all posts
zachuby replied at 23-2-2017 03:50 PM
mertua saya kampung yg menghala ke pekan kampung gajah

pekan yang menghala ke kg gajah? lalu ikut sg manik ka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:30 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 23-2-2017 04:28 PM
for info:
yg melompat berbungkus tu pocong
yg bergolek berbungkus tu hantu golek @ gula2

terbaik info ittew. hahahah berdekah2 aku gelak. hahahahahhah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 04:32 PM | Show all posts
sg manik ke bro?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 04:37 PM | Show all posts

hahahaha. sg manik umah abg aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:22 PM | Show all posts
papa.bear replied at 23-2-2017 04:28 PM
xlah. aku area Seberang Perak. jln nak menghala ke pasir salak ittew.

ohhh...batu 5 kann..

dekat laa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:31 PM | Show all posts

tumpang story kat rmh TT sat...cerita ni xseram mana pun la

Nenek aku stay sensorang lepas kematian atok aku. Orang dedulu kan rajin bela ayam so ade 1 hari tu nenek aku xde rumah coz nenek aku g rumah makcik aku kat KL. Nak dijadikan cerita, nenek call mak aku mintak tlg bagi ayam dia makan so mak aku pun pegilah ptg2 sikit lepas ayah aku balik keje. Lepas bagi ayam mkn, mak aku masuklah rmh nenek utk kemas2 kan rumah. Tgh kemas rumah, mak & ayah aku dgr suara atok aku batuk 3x lepas tu senyap. After a few second, muncul lagi suara atok aku batuk 3x.. lepas tu mak & ayah aku da rasa semacam terus habiskan kemas nak keluar rmh nenek aku tu, sekali suara atok aku gelak mengekek-ngekek plak sampai la ayah aku tutup pintu and cabut.

sorry kalau x seram

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hearty_Winter replied at 23-2-2017 05:22 PM
ohhh...batu 5 kann..

dekat laa..

Hehehe yeszaa sbb aku slalu blk kg ikut jln sabak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 23-2-2017 05:31 PM
tumpang story kat rmh TT sat...cerita ni xseram mana pun la

Nenek aku stay sensorang lepas kema ...

gile xseram. Tp tu la rumah kalo tinggal lama2 kang ade yg menumpang.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:36 PM | Show all posts
papa.bear replied at 23-2-2017 05:33 PM
gile xseram. Tp tu la rumah kalo tinggal lama2 kang ade yg menumpang.



aku sampai skrg xberani nak naik serambi atas rumah nenek aku. Ko tahu la rumah kampung dulu2 sejenis yg besar dan byk living hall (org kampung panggil) serambi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:57 PM | Show all posts
papa.bear replied at 23-2-2017 04:26 PM
Kalo xsilap la. eh pokok kekabu dgn salak pon deme suka la. hahahaha. nayaaa wehhh.

oittt...
kalau deme suke pun lantak lerr..
janji x masuk umah join tengok asterok malam2..

masa zaman kampung tu baru diteroka (baca: felda), mak aku cerita banyak la jugak kakak2 bergentayangan ke sana ke sini.
yang jalan2 atas jalan raya pun ada..
abg aku yg no 3 siap pergi kejar lagi tengah2 malam..

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:02 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 23-2-2017 04:28 PM
for info:
yg melompat berbungkus tu pocong
yg bergolek berbungkus tu hantu golek @ gula2

hahaha biar betikkk??tak leh imejin pocong jatuh terduduk lalu tersembam rebah di pintu neraka..
mesti nangis tersedu2 mengenang nasib yang lara..


tapi hantu pocong ke gula2 ke koko jelly celup2 ke semuanya skeriiii...



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:07 PM | Show all posts
nauze replied at 23-2-2017 06:02 PM
hahaha biar betikkk??tak leh imejin pocong jatuh terduduk lalu tersembam rebah di pintu neraka..
...

dia rebah terus terlentang je
tak dan nak terduduk
kain bungkus ketat sangat
nak duduk pun payah~


Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
papa.bear replied at 23-2-2017 04:23 PM
tu cpt skit update Rumah 21 tu. aku mula bc dr awal sampai abis ingatkan dh abis. hahahahahaha

Alamak, aku busy la.. xdpt nk update. Sebenarnya aku da simpn dalam note tapi terpadam. Streesss.. pape pun aku tggu citer kau hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 23-2-2017 05:36 PM
aku sampai skrg xberani nak naik serambi atas rumah nenek aku. Ko tahu la rumah kampung dulu2  ...

samalah. Masa dkt rumah arwah atok aku pon aku xberani naik rumah ats. Rasa seriau lain mcm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
nauze replied at 23-2-2017 05:57 PM
oittt...
kalau deme suke pun lantak lerr..
janji x masuk umah join tengok asterok malam2..
...

haaaa siap kejar? Giler kental. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 23-2-2017 06:07 PM
dia rebah terus terlentang je
tak dan nak terduduk
kain bungkus ketat sangat

kelakar je bila pikir balik.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 23-2-2017 07:34 PM
Alamak, aku busy la.. xdpt nk update. Sebenarnya aku da simpn dalam note tapi terpadam. Streesss.. ...

Hahahahha kau suka tau potong stim. Baru nak menghayati. Dahla ko stop dkt klimaks lak tu.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman Kedua

Hari tu hanya tinggal aku dengan kakak aku je dkt rumah. Mak, bapak dan adik aku pergi merewang dkt rumah pakcik aku. Bagi aku time tu agak heaven sebab aku xperlu berebut dgn adik aku untuk tgk tv. Kalau dia ada, mmg memasing berebut nak tgk tv. Sorang nak tgk tv3 sorang nk tgk channel metrovison. *masa tu femes cite tomatoman dgn flashman kot. I couldn't remember. Tp mmg best. Masa tu baru lepas maghrib. Kakak aku study dkt meja makan. Bdk kampung kan mana ada meja study bagai. So meja makan je la jd mangsa. Huhuhuhu

Aku asyik baring terlentang tgk tv. Heaven lah kata kan xde berebut dgn sesapa. Kakak dok bising suruh aku siapkan kerja sekolah. Aku ckp semua dah siap dah. Padahal xsentuh kerja sekolah langsung. Ralit sgt tgk tv sampai lupa tutup tingkap dan pintu rumah semua. Kebiasaannya time maghrib je mmg kitaorg akan cpt2 tutup tingkap n pintu semua. Sebab ada mak selalu jerit dok ingatkan srh ttp semua. Tp disebabkan mak xde masing2 leka. Hahahaha.

Rumah aku ni byk kucing. Ade dlm 4 ekor yg dibela secara rasmi. Kucing pendatang ade dlm 6-8 ekor. Mostly kucing jiran. Tp kitaorg bg je makan.

Nak dijadikan cerita, tengah2 syok layan tv aku dengar kucing aku dok buat bunyi bising dkt pintu. Bunyi bising mcm dia tgh bergaduh tu. Aku segera ambil penyapu lidi untuk gertak kucing2 tu daripada bergaduh sesama sendiri. Time aku sampai je kt pintu aku tgk kucing aku ni dok bising menghadap ke bucu rumah tepi pintu. Masalahnya bukan ada apa pun kat situ. Aku selak daun pintu slow2, risau jugak kalau ada ular ke apa ke. Biasalah kalau rumah tengah sawah ni bab kalo ular masuk rumah tu mmg perkara biasa. Tp aku dah check byk kali dkt belakang pintu, xde apa2. Aku just assume kucing tu bengang kejar lipas xdptla kot.

Bila dh perasan kt luar rumah dah gelap, aku cpt2 tutup tingkap dan pintu semua. Bila sampai dkt tingkap yg last time aku nak tutup tingkap tu, mata aku terpandang sepasang mata bersilau pandang tepat ke arah aku dekat pokok kelapa depan rumah. Nak kata mata kucing xmungkin sebab mcm tinggi mcm lelaki dewasa. Masa tu terkedu jap. Nak bgtau dkt kakak, kang dia pun melompat sama. So aku diamkan je. Aku cpt2 ttp tingkap semua.

Masa tu kelam kabut jgkla. Tp terpaksa berlagak cool dpn kakak. Hahahahah. Budget gagah la kjp. Sebab xnak mengeruhkan keadaan. Kalo tak mau kecoh, yela dah tinggal berdua je. Nak lari g umah jiran semua jauh2. Nak tak nak kene hadap je la.

Time tu aku berdoa supaya cepatlah mak dgn bapak aku balik. At least kalo diaorg ada rasa selamat skit. Huhuhu. Sejam lepas tu so far takde apa2 masalah. So aku harap xdela apa2 buruk jadi dkt kami berdua. Kakak dah siap masakkan telur kicap utk makan malam kami berdua. Kalau nak tunggu mak balik macam lambat sgt.

Dah setel makan semua, aku sambung tengok tv. Kakak pon join sama dgn aku tgk tv. Ms tu tgk cite Majalah 3 kalau xsilap aku. Tengah2 syok layan tv tetiba aku dgr lagi sekali kucing aku bergaduh. Kali ni aku tak ambil penyapu lidi. Aku diam je. Sebab takut punya pasal. Kakak aku lak nak g tgk kucing tu, aku cakap "tak payah tengok diaorg kakchik, nanti diaorg senyap la tu" tp kakak aku degil jgk. Nak jgk tgk apa yg kucing tu gaduhkan. Aku mls nk ulang benda yg sama. So aku turutkan je la kakak aku tu.

Time dia bukak je pintu rumah, dia menjerit mcm nak terkeluar anak tekak. "HOIII!!! SAPA TU? HANG JANGAN NAK CARI PASAI!!!" terbeliak jap mata aku. Kakak aku yg asyik pose ayu tetiba leh jerit sampai mcm tu. Kira dia ni xdela penakut mcm yang aku sangka. Hehehehe.

Aku tanyala dia "hang jerit dkt sapa kakcik?" Kakak aku just balas "Aku nampak ada orang dkt belakang pokok kelapa depan tu" aku rasa dia nampak benda yang sama macam aku nampak tadi kot. "Orang nak curi kelapa kot" lagak aku bersahaja.

Tiba2 aku rasa seram sejuk semacam. Aku ajak kakak aku masuk je dlm rumah. Kucing2 yang dok bising tadi aku ambik sekor2 masuk dlm rumah. Aku tutup rapat pintu rumah lps tu sambung tgk tv.

Lepas sejam dua, mata aku dah berat semacam. Aku cakap dekat kakak, aku nak tidur awal. Dia pon pun mengantuk jugak. So kami decide nak tidur awal. Dia masuk bilik dia, aku sebelum masuk bilik aku check semula pintu dan tingkap semua dah berkunci ke tak. Semua dah check aku pun masuk bilik.

Time tengah syok berangan nak tido tu, aku dengar ada bunyi dekat tingkap bilik aku. Bunyi skreeetttt skreeett mcm orang cakar2 cermin tingkap. Lahanat. Kenapala asyik aku je yang kena ni. Aku abaikan je bunyi tu. Bunyi tu berhenti dalam 15minit lepas tu dia bunyi lagi. Kali ni aku beranikan diri untuk tengok tingkap untuk pastikan bunyi tu datang daripada mana.

Bila aku tengok tingkap aku nampak lembaga tu ada dekat tingkap dengan mata memandang tepat ke arah aku. Cilake dia mai lagi. Aku terus melompat naik ats katil selubung satu badan dengan selimut. Kenapala time2 macam ni kau datang. Time bapak aku ada kat rumah xde pulak kau dtg.

Aku jerit panggil kakak aku. Dia tido dekat bilik sebelah aku. "Kakcikk ooo kakcik, hang dah tidoq ka?" senyap. Tido mati ka pompuan ni. Bentak aku dalam hati. Aku panggil lagi sekali "kakcik aku tak leh tidoq. Teman aku tengok tv sat. Tunggu mak dengan abah balik" pastu kakak aku balas "aku pun takleh tidoq. Panaih semacam malam ni"

Lega hati aku bila kakak aku pun sama takleh tido. Kami decide nak tgk je tv. Bantailah cerita apa pun, asalkan layan sambil tunggu mak dengan bapak balik. Masa tgh lyn tv tu aku beranikan diri tanya kakak aku "kakcik tadi dekat tingkap bilik hang, hang ada nampak apa2 dak?" Dia tengok muka aku dengan muka pelik. "Hang pun nampak ka?" Dia tanya aku. Aku tak cakap apa just angguk kepala je. Mungkin kakak aku pun nampak apa yang aku nampak. Tapi disebabkan taknak bikin kecoh satu rumah dia diamkan je.

Kami berdua tak nak cakap lebih2. Memasing decide untuk diamkan diri je. Lampu satu rumah kami pasang. Nak bagi terang. Xde la seram sgt.

Dlm 20 minit tu aku dengar bunyi moto bapak aku ada dekat luar rumah. Punyalah seronok time tu. Rasa bersyukur sgt. Sebab penyelamat dah balik. Hahahahahahha

Abah masuk dalam rumah aku terus bukak cerita. Time tu kakak aku pun xnak kalah. Dia lagi ligat bercerita dkt bapak. Lps dh abis cerita semua, bapak aku diam dan angguk je. Lps tu dia suruh kami masuk bilik dan tido.

Aku tak tau la apa yg bapak aku buat pastu. Yang penting dah xde penampakan lembaga tu dan disebabkan ngantuk sgt. Aku terlena. Legaaaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam comel pulak part sibuk angkut kucing-kucing masuk rumah dalam pada seram sejuk tu. Sambung lagi TT, mesti banyak lagi pengalaman ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Inezkhalidi replied at 23-2-2017 11:01 PM
Macam comel pulak part sibuk angkut kucing-kucing masuk rumah dalam pada seram sejuk tu. Sambung lag ...

Hehehe insyAllah. Alah masa tu. Budak2 kan. Kalau nak harap kakak aku mmg xlah. Dibiorkan aje kucing tu kat luar. Risau jd pape kt diaorg so aku bwkla msk dlm umah. Hehehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049871s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list