Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11151
View
203
Reply

Bersalin pun kena telanjang bulat ke Nurse?

[Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by LaksamanaBentan at 27-2-2017 05:56 PM

Bila Bersalin Kena Bog3l Juga Ke ? Nurse Jawab , "Oh ,masa buat tak malu, masa beranak nak malu-malu pulak! semua orang telanjang, bukan awak seorang!"

Assalamualaikum semua,
Saya bukak thread ini untuk berkongsi pengalaman dan juga untuk puan-puan berkongsi pengalaman semasa bersalin. Semoga perkongsian kita dapat memberi manfaat kepada bakal2 ibu.
Saya dan suami kerja sebagai warden penjara, kami sama2 bertugas di penjara sandakan, sabah. Semasa bersalin anak sulung tahun 2005, saya pun ke hospital kerajaan lah, sebab tak de pengalaman dan lagipun kerja kerajaan dapat free, tak payah bayar.

sampai sahaja saya di luar wad bersalin, saya ditolak ke dalam dewan bersalin di atas kerusi roda oleh nurse, suami tak dibenarkan masuk.
sebaik sahaja melepasi satu pintu yang menutup dewan tersebut dgn bilik di luarnya...masya Allah! ada 4 deretan katil sepanjang dewan dan saya anggarkan ada dalam 50-60 mak2 buyung sedang menunggu bersalin dan mereka semuanya bertelanjang bulat tanpa seurat benang di badan!
saya tanyakan nurse muda yang menolak saya ke katil yg kosong, "kena telanjang jugak ke?"...dia jawab memang prosedur kat situ...

saya disuruh berbaring atas katil dan datang seorang matron bersama nurse lain, tanggalkan habis semua pakaian!
lepas itu dipasang monitor baby pd perut dan monitor nadi pd lengan. kemudian nurse suruh kangkang untuk check bukaan.
saya meminta kain untuk menutup bahagian atas badan terutamanya t*t*k..tapi jawapan yg diberi sgt menyakitkan hati
"masa buat tak malu, masa beranak nak malu-malu pulak! semua orang telanjang, bukan awak seorang!"


suasana di dalam dewan bersalin tu bolehlah diumpakan seperti pasar lambak! rasanya elok ditukar nama dr dewan bersalin kpd dewan telanjang!
sudahlah begitu, doktor2nya yang bertugas lebih ramai lelaki, doktor wanita cuma seorang dua...ditambah pulak doktor2 pelatih lelaki yg bujang2 dan muda2 belaka!
tiada tirai langsung dalam dewan tersebut. ibu2 yang menunggu bersalin dapat melihat rakan2 di katil2 lain bersalin!
apabila saya melihat doktor2 pelatih lelaki sedang mengerumuni mak2 buyung yg lain, terdetik dlm hati "habislah aku! lepas ni mesti diaorang jadikan tubuh aku bahan tontonan pulak!"


dah la selama ini saya menjaga aurat, bertudung litup, tiba2 habis semuanya nak didedahkan kepada lelaki lain, dan bukan seorang, ramai pulak tu!
akhirnya apabila kumpulan doktor2 tadi menghampiri katil2 berdekatan katil saya, saya pun ambil kedua2 tapak tangan dan menutup kedua2 belah t*t*k saya terutamanya utk menutup p*t*ng t*t*k
Masa yang sy geruni akhirnya tiba! Kumpulan doktor tadi (7-8 orang doktor pelatih lelaki dan seorang doktor betul) mengerumuni katil saya. Matron yang garang yang menemani kumpulan doktor tadi menengking saya tepi tangan awak tu! Doktor nak periksa! suaranya yang garang memenuhi seluruh dewan tersebut
Disebabkan takut dan malu ditengking, saya ketepikan tangan saya, maka tersembul lah gunung kinabalu sayakedua2 buah rahsia yg sebelum ini hanya menjadi tatapan sang suami! Para doktor pun memulakan pemeriksaan bukaan dgn seluk menyeluk.dan disebabkan saya menjadi subjek pembelajaran, maka setiap seorang doktor pelatih practice menyeluk! Saya perhatikan ada seorang doktor muda tersebut yg matanya asyik memandang t*t*k saya!


Selesai pemeriksaan faraj, perut juga diperiksa oleh setiap doktordan akhir sekali doktor yg mengajar tadi memberitahu doktor2 pelatihnya.sekarang saya akan tunjuk cara2 memeriksa payudara utk mencari ketulan doktor tersebut ialah seorang Singh, sudahlah tangannya besar, berbulu pulak tu
Beliau pun menekan2 kedua2 belah t*t*k saya bermula dr kawasan ketiak sehingga ke p*t*ng t*t*k. Kedua2 tapak tangan digunakan. Kebetulan saya ada ketulan kecil di t*t*k kiri sejak belum kahwin lg, sangat kecil ketulannya. Selesai doktor tadi memeriksagiliran pelajar2nya pulak!
Tak tergambar malunya saya ketika itu..sudahlah bertelanjang bogel.ditonton ramai lelaki, ditekan2 t*t*k dan disentuh p*t*ng, diseluk faraj...matron yang bengis tu pulak hanya tersenyum sinis bersama2 beberapa orang nurse yg lalu lalang.


Selesai saya dijadikan subjek kajiankumpulan doktor tadi memeriksa ibu2 lain pulak! Saya masuk ke dewan tersebut jam 11 pg dan akhirnya hanya bersalin pd 6.10 ptg, bayangkan berapa jam lamanya saya berada dalam keadaan bertelanjang bulat! Doktor pelatih lelaki menyambut baby saya dgn diajar oleh doktor singh tadi dan disaksikan 3 orang doktor pelatih lelaki.
Selesai bersalin dan disorong ke wad post natal barulah kain hospital diberikan.barulah suami dibenarkan melawat masa waktu melawatsaya tidak menceritakan kepada suami hinggalah selepas pulang dari hospital.bagi ibu2 lain yg bukan Islam mungkin mereka tidak kisah dibogelkanlagipun di Sabah ramai kaum2 bukan islamtp bg kita yg biasa menutup aurat.dgn satu peristiwa sahaja habis semuanya.."
by anisahomar


p/s..mana ada tanpa seurat benang...pakai baju apa..hadoyy..hhmm..tapi akak pernah juga nampak prosedur begini...masa tu bersalin anak sulung...x reti apa-apa pun,terkebil2 perati orang katil sebelah...gerun pun ada..mujur time akak x sebegitu..biasa jer

http://mediakitaviral.blogspot.m ... a-ke-nurse.html?m=1

Berair x sis diraba Singh/doktor muda?  
BILA BERSALIN KENA BOGEL JUGA KE .png
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade2 aje kes pelik2
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ni citer betol ke ek?...bukan apa, lebih kurang 20 thn lepas,  i penah baca kisah lebih kurang gini..ada sorang patient nak bersalin kt hospital mentakab..dia buat aduan pasal kene bogel ni...i takut ada sesapa yg terjumpa akhbar lama,baca aduan psl patient tu...diolah nyer plak supaya jadi viral...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
yeke kena telanjang bulat??? bukan ke kena tanggal sume baju n undies pastu sarung dress sepital tu je...dh bersalin barula salin baju
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Menipunya 50-60 org tunggu turn nak bersalin. Menipu ya hamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hamboiii pesta bogel sngt
Kne raba2 dgn bebudak praktikal
Seluk2 bagai mmg merasa la ye bdk muda?
Elok sajat pun g kt sepital tu
Huntung sajat timbul huntung batu tenggelam
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:19 PM | Show all posts
baik kuar fatwa je la

buat anak di rumah
lahir anak pun di rumah


dna komplikated btoi
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 27-2-2017 05:57 PM
Ade2 aje kes pelik2

Thn 2005 sebu.....


Rupanya sapa yg bersalin kat sepital gomen dia check semua ek? Bagus kann...

Kwn aku sblm kwin ada lump kat breast...dia punya lah susah hati....bila bersalin tak salah aku dia kena operate..
Dia bgtau aku masa lepas dia bersalin tu nurse bgtau Dr dah buang cyst tu sekali....

Bila baca cerita ni baru aku tau mcm tu gayanya....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:24 PM | Show all posts
jantan sial mana la tak ada kerja buat karangan ni

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasanah lg
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp dia tutup t*t*k dia ek.....

Klu aku baik tutup muka bior org tak kenal...benda tu sama je....

Iyo iyo je sorang Dr pelatih tu asyik tgok t*t*k dia....Dr tu dah tak heran lahh.....
Jap nak seru Dr @ipes2   
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dizzzek replied at 27-2-2017 10:19 AM
baik kuar fatwa je la

buat anak di rumah

orang mengandung 9 bulan hodoh gila bila bog3l
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:27 PM | Show all posts
spisis kak hassanah ke ni lagi ..mcm tipu je citer nye
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh heaven la doktor2 muda lelaki str8 tu.msti dorg trtunggu2 turn masuk bilik bersalin semacam sexited bdk form 3 nk blaja bab Pembiakan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm baca cerpen lucah plk nasib baik xpenah lalui kjdian mcm ni. msa brsalin, bilik sorg je. msa tggu turn xde la ramai sgt. lps tu pkai baju pink. kat labour room tu, bidan n doc prempuan je, xpenah kna ngn doc laki. syukur klau @bedah_cun msti brharap dpt lalui kjadian cam cerpen atas tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 27-2-2017 06:11 PM
Menipunya 50-60 org tunggu turn nak bersalin. Menipu ya hamat

Kak Hasanah sangat. Orang super bodoh ja percaya. Kaitkan dengan Sabah pula itu. Demit kau penulis artikel khayalan!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts

Nasib baik iols nye doc pompuan.nurse2 pompuan.siap nurse2 dok borak2 tepi katil iols. Lega gak dgr gosip disaat tgh sakit2 nasib baik jugak iols bersalin dlm bilik mmg ada 1katil je.
Simpati pada yg kena jadi bahan ujikaji
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:45 PM | Show all posts
Edited by phonon at 27-2-2017 06:50 PM

kah.. kah..kah... sapa la yg karang citer nih... kot yer pon kasi la logik skit mcm kak hasanah tuh...

mcm citer lucah jer... Doktor singh, 7 - 8 doctor pelatih lelaki berkerumun.. (tade kes lain ker yg doctor2 tuh nak handle... kata public hospital tak cukup tangan... )

lepas tuh waktu tuh la nak buat breast exam... tak ke banggangnya....
hmm... mesti ader sambungan lagi citer nih... tuan tanah tanak share takut dicop jantan pervert nih....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:46 PM | Show all posts
bogel2 dalam wad tak masuk angin ke? atleast bawa lah selimut atau toto narita
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 27-2-2017 06:21 PM
Thn 2005 sebu.....



Banyak yg post kate kak hasanah sgt jazaa    tapi betui ke kene telanjang bulat.   
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:54 PM | Show all posts
si penulis ni mesti ada fetish dgn singh atau tangan berbulu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak hasanah ke yg terlanjang bulat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 27-2-2017 06:42 PM
Kak Hasanah sangat. Orang super bodoh ja percaya. Kaitkan dengan Sabah pula itu. Demit kau penulis ...

Lagila bila ditulis 't*t*k'
Mcm karangan gila seks.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 27-2-2017 06:25 PM
Knp dia tutup t*t*k dia ek.....

Klu aku baik tutup muka bior org tak kenal...benda tu sama je.... ...

Ko bygkan yg bogel tu muka mcm fasha sandha takpon nelofa mahu x tenung tetek nya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Gampang sgat cite camni. Nampa beno menipunya woi. Btw, cerita gampang ni adalah ulang tayang cerita2 terdahulu. Dah byk kali citer gampang ni dishare
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074573s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list