Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1700
View
32
Reply

Misi 'Undercover', Ibu Tunggal Menyamar Jadi Lelaki

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-3-2017 04:27 PM | Show all posts |Read mode
Menjadi seorang ibu tunggal bukanlah sesuatu yang mudah apabila mereka perlu memegang peranan sebagai ibu dan ayah pada masa sama. Begitu juga dengan Whitney Kitrell dari St George, Utah di Amerika Syarikat yang menjadi ibu tunggal sejak tiga tahun lalu.


Menerusi akaun Instagram dan Facebook Whitney, dia memuat naik sebuah entri menceritakan pengalamannya 'menyamar' sebagai lelaki demi menghadiri sebuah acara ramah mesra bapa dan anak iaitu 'Dads and Doughnuts' di tadika anak lelakinya.








Pada awalnya, Whitney bertanya jika anaknya mahu mengajak datuknya ke acara itu, tetapi dia menolak sambil tersenyum.


"Tak mahu, saya nak ibu yang pergi sebab ibu ialah ibu dan ayah saya," jawab anaknya seperti ditulis Whitney.


Berikutan permintaan anaknya itu, Whitney memutuskan untuk berpakaian seperti lelaki dan rambutnya disembunyikan di dalam topi selain melukis janggut dan misai palsu.








Ibu tunggal itu betul-betul berasa malu dan janggal, tetapi dia sangat gembira apabila anaknya memperkenalkan Whitney kepada kawan-kawannya.

"Ini ibu saya. Dia juga bapa saya, sebab itu saya bawa dia!" tulis Whitney.







Foto: FB Whitney Kittrell




Perkongsian itu mendapat 230 ribu 'like' dan hampir 115 ribu perkongsian pada masa artikel ditulis.


Ada juga ibu bapa yang sanggup melakukan sesuatu di luar zon selesanya demi anak kesayangan. Apapun, semoga anak Whitney membesar menjadi anak yang mengenang jasa. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 04:51 PM | Show all posts
sweet!!! siapa potong bawang nieh
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 04:58 PM | Show all posts
comel n hensem anak2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebak saya baca ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia pun pandai menghargai maknya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:40 PM | Show all posts
haaa sorok air mata kat ofis baca ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:43 PM | Show all posts
Gigihnya dia demi anak2 tersayang
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:48 PM | Show all posts
cm angelina jolie nyamar jadi laki dlm filem salt

mmg xleh jadi laki punye skali pn makeup tebal2..

psl mmg dh feminin bdn tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:49 PM | Show all posts
Mulia hati seorang ibu. Sangat mulia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 06:19 PM | Show all posts
comelnyaaa. ksh syg ibu bapa tu mmg tiada tandingannya
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibu mithali
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 07:18 PM | Show all posts
Anak laki heols bakalan rembesan yah in future.. Hensem..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Awwwww
Sweetnyaaaaaaa!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 10:39 PM | Show all posts
menyentuh hati..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel anak2 dia..harap2 smpai besar esoklah anak2 dia hargai dia..tau balas jasa maknya yg bersusah payah nk besarkan dorang..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus mak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 11:06 PM | Show all posts
ai cam terharu dgn Whitney Kitrell dari St George, Utah di Amerika Syarikat nih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 03:36 AM | Show all posts
gigih ibunya
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ngok nya sekolah ...ko buat je la parents day..x perlu mom or dad days bagai...ko ingat semua bdk2 ada dua2..silap2 satu pun dorg xde...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 08:12 AM | Show all posts
sedihnyaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:05 AM | Show all posts
There is no greater love in this world than a mother's love.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:34 AM | Show all posts
yup.
this is the spirit.
ibu tunggal memang kena kuat.
jangan merempan sana sini.
you will be remembered by your children through all the efforts.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
sedihnyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:51 AM | Show all posts
harap anak2 dia tak lupa jasa dia sebagai seorg ibu dan sbg bapa.

lagi sedih bila tgk anak2 yg dah hidup sng x dpt nak jaga mak pak dia ygdah tua. lagi2 yg x beberapa sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 10:08 AM | Show all posts
iols  sedih  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086140s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list