Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7259
View
186
Reply

[Jenayah] Dua Acik Kepam kantoi tabur garam sihir pesaing restoran

[Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-3-2017 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PERAI, PULAU PINANG - Kelibat dua orang wanita didakwa cuba menyihir sebuah kedai pesaingnya dirakam kamera litar tertutup (CCTV) viral di media sosial.

Dalam kejadian jam 6.24 pagi, 3 Mac 2017 di Bandar Sunway Seberang Jaya, dua wanita dilihat berada di hadapan sebuah premis yang kelihatan sedang cuba melakukan perbuatan bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Kedua-dua mereka terdahulu dilihat berbahagikan sesuatu yang kelihatan seperti serbuk dan terkumat-kamit membaca sesuatu pada tangan sebelum menaburkan serbuk itu di depan pintu premis tersebut.

Selesai berbuat demikian, dua wanita terbabit beredar meninggalkan premis itu.

Pemilik kedai yang menyedari tindakan dua wanita itu kemudian memuat naik rakaman tersebut di media sosial. Pemiliknya mendakwa dua wanita itu cuba melakukan sabotaj terhadap kedai miliknya.




Sementara itu di media sosial, netizen mengecam tindakan dua suspek yang amat memalukan itu.

"Inilah salah satu masalah yang kita kena hadap bila berniaga. Benda-benda syirik dan khurafat. Dari elok kedai ramai pelanggan, tiba-tiba senyap sunyi.

"Saya sudah biasa terkena semasa berniaga dulu. Lauk pauk cepat basi, nasi masak dua tiga jam tak masak-masak. Roti canai baru tiga jam lepas uli, sekali tebar, basi.

"Yang buat sihir itu pun orang dekat-dekat kedai itu juga. Tak puas hati sebab harga makanan di kedai kami lebih murah. Mujur ada seorang ustaz yang kebetulan datang ke kedai itu adalah kawan kepada bapa saya.

"Katanya kedai kami telah disihir sampai orang tak nampak kedai kami. Kedai sentiasa kelihatan ditutup," kata Alan Sand Taufers. - The Reporter

http://www.thereporter.my/2017/0 ... ihir-depan.html?m=1

Teringat gambar tabur garam Peyno

1.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Throwback gambar paling popular since 2013 by Peyno  
vePXRRq.gif
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:02 PM | Show all posts
tapi sekurang2nya diorang katup aurat sis..sudah terlindung dosa aurat
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
same ne dgn org yg pki pelaris..aiyooo..I msh curious pasal ade kedai yg popular ni ade org prnh cite dkt I die gune spender ltk dlm kuah die nk bg sedap n bg ramai yg mengingau2 teringat kesedapnnye...xtaw btul ke x?...hrmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sebab tu aku cakap..kdg2 org ni bertudung sbb ikut je.. bertudung knp?? dosa woooo... tp perbuatan lain xpikir dosa. so tudung kan akhlak tu dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Laknat nya ummah yg main sihir ilmu hitam jin setan pelbagai ni. Baik kau bukak tudung tu, pakai bikini terus dah alang2 buat dosa besar kan??:
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:14 PM | Show all posts
  valet kalis santau..

RM 1500 > kedai anda di santau> yang lauk basi kedai jiran sebelah, pelanggan tak nampak kedai jiran anda

RM 5000> kedai anda di santau > santau di tawarkan dan terperangkap dalam botol kicap jalen guarantee 24 Hour

RM 50 000> kedai anda di santau > orang yang santau taubat dan gerun melihat anda.. santau tersebut di terbalikkan atau dipesongkan kepada pengantar sampai dia berubah jadi baik dan insaf

RM 100 000>kedai anda di santau> pakej Platinum > naik private jet pergi dubai dan berubat di padang pasir bersama shisa dan vapour..  anda jejak kaki malaysia santau hilang dan kedai anda ada penjaga panglima alam ghaib ..

>>Deposit 100%
>>NO REFUND because i dont have single cent to refund
>>Only serious deal , no money no talk.. have money we discuss..

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:17 PM | Show all posts
  akak pelik nape kedai melayu je kena santau ye. kedai KFC, MCDONALD, lain2 napa tak santau.. sebab kedai kafir ke? sebab bukan kedai org melayu?

yes mmg santau pelaris mmg wujud.. kena belajar pertahankan diri masing2.. kita ni insan kerdil.. ada ilmu gali cari belajar hadamkan.. belajar sampai liang lahad..

akak syak kedai subway kena santau sebab akak selalu pergi sunyi je.. rasa aman je makan sorang2 kat subway.. dengan sos mayonis melimpah ruah, sayur gebu gebas, onion sauce meleleh bak mutiara khursani.. sedap hingga menjilat jilat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tutup aurat tp sembah setan
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:46 PM | Show all posts
Takkkkkkannlah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:56 PM | Show all posts
Yang penting TOTOP AURAT!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
penipu.
kalau kedai kau sedap,  semua org datang,  taburlaa santau kelas a++ sekalipun
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:01 PM | Show all posts
dengki khianat
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka tengok dia jalan kekwat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tabur garam kan untuk halau sihir
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
LaksamanaBentan replied at 11-3-2017 07:41 PM
PERAI, PULAU PINANG - Kelibat dua orang wanita didakwa cuba menyihir sebuah kedai pesaingnya dirakam ...

Kalau kenal siape yg buat kamu balas cara baling taik bnyk2 kat kedai mrk pule. Mesti bertahun pelanggan x dtg. X perlu gune bomoh bagai   
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:20 PM | Show all posts
nk buka thread tapi bideo tak mau tempek


Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:20 PM | Show all posts


santau gred C kena tabur malam2..

santau gred A  hantar dari rumah je..

santau gred B malam2 bawa kayu pecah pasu bunga rumah orang
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-3-2017 09:20 PM
santau gred C kena tabur malam2..

santau gred A  hantar dari rumah je..

Apsal berterabur package uolls ni      
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 11-3-2017 09:20 PM
nk buka thread tapi bideo tak mau tempek

Tq .baru ade video. Elok diterajang je perempuan ni kalau kenal panggil pastu tunjuk video ni kat mrk
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Heran akak apsal meleis ini taksub bona dengan sihir, santau segala. Pi mati la kalau dah wajib ambik PI dari derjah 1 sampai tingkatan 5 siap masuk sekolah agama rakyat waktu petangnya but still sembah setan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:33 PM | Show all posts
set2 klate makan budu ni kaki madrem ni. pakai bomoh siam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:35 PM | Show all posts
makneng replied at 11-3-2017 09:25 PM
Apsal berterabur package uolls ni

Pakej baru lepas kena EMP radiation north korea.. nanti dah ok kaka repair balik maghrib tadi roti kaka hangus kena radiation toaster nasib baik tak bubuh nutella
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:38 PM | Show all posts
chazey replied at 11-3-2017 09:32 PM
Heran akak apsal meleis ini taksub bona dengan sihir, santau segala. Pi mati la kalau dah wajib ambi ...

uols kat sinun sabah serawak pun ada sihir juga kan?  semua bangsa dan agama ada.. kalau dah busuk hati dan iman tiada sihir je untuk aniaya sakit kan orang.. kawan kaka ada sorang org pilak kena sihir siam.. bila rawat keluar suara tok sami siam.. akak geram nak tampar pakai tomyam.. tp ilmu di dada kurang tak pasal kaka kena..

bukan bisnes je kena, perhubungan, pekerjaan, rumah tangga, rumah flat, kondo semua ada kena.. berwaspada je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak yg menabur tu berskirt kah..confuse mata...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056283s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list