Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10055
View
221
Reply

Serumah Dengan Jin

[Copy link]

Author: Apai90    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-3-2017 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry semua malam tadi line hauk sgt asyik xlepas je post..  Pagi ni busy sikit sebab ada meeting banyak..  Nanti free i update ye..  Ampun
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana sambungannya?? @Apai90
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 10:14 AM | Show all posts
kot2 semalam tuan rumah balik rumah jap jenguk..
jin pndai makan makanan pejal ea? makan roti tu..
ingat macam makan asap...atau maknan pun ambil zat je...
lpas tu..macamana dia pergi beli roti? pakai duit apa?
ok..sambung tt
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 10:28 AM | Show all posts
antara replied at 14-3-2017 10:14 AM
kot2 semalam tuan rumah balik rumah jap jenguk..
jin pndai makan makanan pejal ea? makan roti tu..
...

tu la u tatau
jin sekarang moden
ada kilang roti semua
heh~

i tunggu tuan tanah sambung cerita ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 10:37 AM | Show all posts
biskutsusu replied at 14-3-2017 10:28 AM
tu la u tatau
jin sekarang moden
ada kilang roti semua

marilah sama2 kita nanti kan...kikiki...

kalau betul jin yg p beli roti tu...
lain kali kat rumah tiba2 ada makanan..kene tanya sapa punya sebelum makan..huhuhu
mau berkongsi kang...adoii
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:18 PM | Show all posts
citer best ni.. kalo area uitm puncak perdana tu sebelah mana perumahannya? akak aku duduk Nusarhu... TT apa nama perumahan tu? Alam budiman?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:19 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 01:21 AM
allahu ... cerita kaka best ... seksyen 7 kira town kaka ... ada jugak ek makhluk tu ... aku tak p ...

betul ke pocong ni kalo melompat tinggi dan pantas? dulu senior yang belajar kat uitm jengka bagitau kalo pocong nak datang bunyinya berdesing..kalo bunyi berdesing tu sayup2 maknanya dia dah dekat la tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-3-2017 10:50 PM
Ok aku setia menunggu janji jgn lepas isyak lah apa lah ... last last tergantung mcm spender aku.. ...

Tulah, aku pun tggu update smpi skrg xde lg hampeh betul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2017 03:46 PM | Show all posts
Edited by Apai90 at 14-3-2017 03:51 PM

Sorry ye semua..  Busy sikit daripada pagi.  Ini pun curi2 masa untuk update sambungan semalam

Nah,  ini sambungan cerita semalam:

For the first 2-3 months duduk rumah tu memang takde pape kejadian pelik berlaku pada keluarga sepupu aku tu. Dorg memang happy dan seronok la duduk rumah tu.  Even aku pun kadang2 ada la datang rumah  tu bila weekend.

Kejadian pelik mula berlaku apabila masuk bulan ke - 3  atau ke - 4. Kejadian pelik pertama berlaku pada satu waktu malam ni. Mak cik aku terjaga satu malam tu.  Dia kata dia macam terdengar suara budak menangis.  Dia pun pelikla la daripada mana bunyi tu sbb family dorang takda budak pun.  Rumah sebelah pun tak mungkin sebab kiri kanan rumah takda orang duduk,kosong. Mula2 dia ingat mungkin dia salah dengar je so dia pun sambungla tidur.  Tapi semakin dia cuba lelapkan mata makin kuat and jelas dia dengar suara budak tu menangis. Dia kejutkan pak cik aku and tanya ada tak dengar suara budak menangis, pak cik aku cakap dia takde dengar apa pun.  Lama2 mak cik aku tu malas nak layan sgt benda tu dia buat pekakkan telinga je and paksa diri dia tidur.

Rupanya kejadian tu tak berakhir kat situ je. Hampir setiap malam mak cik aku tu tak boleh tidur sebab asyik dengar suara tangisan budak tu. Sampai satu hari tu mak cik aku saja test tak tidur bilik dia tu and tidur dkt bilik abg sepupu aku tu sebab dia selalu outstation.  Sangka Mak cik aku dia dapatla tidur lena bila dia tidur bilik lain tapi rupanya meleset sangkaan dia. Dekat bilik abang sepupu aku tu pun dia tak dapar tidur lena sebab dia selalu rasa macam ada org bersembang la,  gelak la  dalam bilik tu tapi dia tak nampak apa2 pun.. Lama kelamaan mak cik aku ni pun dah malas nak pikir sangat and dia terus je tidur kat bilik dia balik.

Sampaila satu malam ni,  masa mak cik aku tengah tidur dia terdengar lagi tangisan budak.  Kali ni lagi kuat daripada selalu.  Dia rasa macam budak tu ada kat sebelah dia aja. Dia bangun untuk pastikan dia tak salah dengar tapi masa nak bangun tu dia tak dapat nak bangun. Dia cuba untuk bangun tapi kaki dan badan dia macam diikat, kaku je.  Dia cuba kejutkan suami dia tapi suara pun dia tak dapat keluarkan.  


Masa dalam keadaan tu dia kata,  dia dengar makin menjadi2 suara budak tu menangis.  And time tu mak cik aku ni macam dapat bayangan. Bayangan tu datang tiba2 je kat mak cik aku.  Dia nampak  ada macam lembaga tengah pegang kaki dia and tindih badan dia. Budak tu pulak ada dekat sebelah dia tengah menangis.  Macam2 ayat mak cik aku tu baca tapi still tak bole bergerak.  Sampaila mak cik aku dgr satu suara ni bercakap " Kau yang cari pasal dulu! Kau rasakanlah!! " Lepas dengar je suara tu, mak cik aku rasa macam sesak nafas.. Dia kata masa tu dia dapat rasa suara tu or lembaga tu dia tak pasti,  macam marahkan dia sangat2. Macam nak bagi mati tapi Mak cik aku tahu nyawa tu Allah je yg pegang jadi  Mak cik aku sedaya upaya baca macam2 dalam hati and niat minta tolong daripada Allah.  Nasib baik tak lama lepas tu bunyi azan subuh..  Terus mak cik aku kembali normal dan lembaga tu pun lenyap. Suara tangisan budak tu pun dah tak kedengaran lagi.  Mak cik aku cepat2 kejutkan Pak cik aku dan dia ceritakan pengalaman tu..


Ok,  setakat ni dulu ye,  nanti ada free time update lagi Sorry if bosan sikit cerita ni.  Biasalah kisah benar tak sebest cerita fiksyen

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 04:01 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-3-2017 10:55 PM
tt kalau akak jadi tt, akak subletkan satu rumah tu.. dpt rm 800 upkan jd RM 1500.. untung RM ...

amboii sempat lg kakak cilipadi masuk jarum


Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 04:10 PM | Show all posts
Apai90 replied at 14-3-2017 03:46 PM
Sorry ye semua..  Busy sikit daripada pagi.  Ini pun curi2 masa untuk update sambungan semalam

...

ok apai akak tggu sambungan kamu ok
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 14-3-2017 03:46 PM
Sorry ye semua..  Busy sikit daripada pagi.  Ini pun curi2 masa untuk update sambungan semalam

...

Agak bahaya betul.. cmnilah minta tuan rumah turunkan sewa rm 400.. rm 400 lg minta daripada penyewa yang kacau makcik.. rm 400 tu damage kena sakat dengan mahluk tersebut..

Refer balik tenancy aggrement.. tulis kt tenancy aggrement kalau ada mahluk selain manusia tuan rumah wajib halau atau sewa di bahagi sama rata..

Xfaham tanya kaka..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 14-3-2017 03:46 PM
Sorry ye semua..  Busy sikit daripada pagi.  Ini pun curi2 masa untuk update sambungan semalam

...

seram jgk.. nnt tt smbg..nk gak tau rmh tu dh bersih ke blum
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik cerita ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-3-2017 07:16 AM
Pocong pernah nampak depan mata ke??

Tak depan lah kaka...dlm 10 meter mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 14-3-2017 11:13 PM
ch3ngkoy replied at 14-3-2017 09:23 AM
oo baru tau pocong ade bunyi...bunyi cengkerik plak tu..isk3..


dia...mcm mana aku nk cerita...dia bukan sebijik mcm bunyik cengkerik...dia mcm bunyi cengkerik...sebab bunyi cengkerik je bunyi yg aku pernah dgr sama dgn bunyi beliau...tak tau la aku kalau bunyi tu bunyi henpon dia ke apa...  

nanti ko jumpe dia ko suruh ar dia bunyi...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:14 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 11:05 PM
Tak depan lah kaka...dlm 10 meter mcm tu...

pocong kalau dia lompat xpe tak kejar.. kalau dia guling bahaya..

kaka tidur bawah , kawan tidur tingkat atas, dia laki bini anak turun bawah cakap ada P.. kaka tunggu suara mengilai.. dengar bunyi tup tup tup.. esoknya tanya kawan P tu apa.. rupanya gula2.. dia dgr suara bunyi cakar buka langsir nampak atas bukit .. bukit tu belakang masjid syeksyen 7.. tembus dekat taman perumahan teres.. syeksyen 7 dulu estate.. jd xpelik benda tu ada
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 14-3-2017 11:30 PM
bolamata replied at 14-3-2017 12:19 PM
betul ke pocong ni kalo melompat tinggi dan pantas? dulu senior yang belajar kat uitm jengka bagit ...


haah...sebelum aku kena telinga aku sebelah kanan panas pastu berdensing...aku kena kat rnr pedas linggi tu...aku berenti nk tuang air kat kereta...dulu aku pakai honda ek9 asal jln jauh je high temp...so aku pn berenti...masa berenti sekor umat pun takde...2 pagi mcm tu aku dr johor nk ke kl...aku masuk toilet aku pun isi air dlm botol...toilet dia takde cermin dulu...sekarang aku tak tau ar an..

masa ku melangkah keluar toilet tu...angin kuat tp dlm sekemenjapan je...dlm 20 seken samting samting gitu...sampai je kat bonet kereta start telinga aku berdensing pastu jadi panas...telinga sebelah kanan...bole pulak mata ni mcm dh dipandu pandang kat arah pokok tempat aku parking tu...tu dia..an...terpacak gula2 betul2 hadap aku...benda ni sekejap je...tapi aku tak rasa takut masa tu...tu yg aku pelik...aku tgk dia mcm aku tgk binatang kat zoo...yg aku nampak...muka dia kosong...dan gambaran yg ada dlm cerita melayu tu tak sama ar...kain kapan tu seakan akan mcm kulit dia...lepas tu bunyi cengkerik...lepas tu angin kuat bertiup dia pun hilang depan mata aku...angin tu kuat sama macam td...dia lompat..hmm..bole lah ckp dia lompat...sekali dia henjut terus hilang...angin pun berenti...masa dia blah tu bau telur tembelang...melantong...

aku terus isi air kat kereta aku...pastu terus gerak dalam kebingungan...nasib baik tak demam ke apa...dulu aku tak percaya benda2 cenggini...dah nmpk dpn mata...haaa kau...

  
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 14-3-2017 03:46 PM
Sorry ye semua..  Busy sikit daripada pagi.  Ini pun curi2 masa untuk update sambungan semalam

...

TT diorg ada tak pakai rawatan alternatif nak handle case ni?jgn lupa sambung ye...best...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-3-2017 11:14 PM
pocong kalau dia lompat xpe tak kejar.. kalau dia guling bahaya..

kaka tidur bawah , kawan tid ...

kaka benda tu ngilai ke?hmm...konpius...jahat ar setan tu...ko nk rewang tak payah ar kacau org...org nk lelap...ada anak bagai...esok nak keje...kalau dia bergolek memang dia ON RACING MODE lah er?nasib baik time aku jumpa dia,dia tak baring...kalau tak mau dia kejar aku sepanjang hiway...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 14-3-2017 02:28 PM
Tulah, aku pun tggu update smpi skrg xde lg hampeh betul

hai saya KILL_NANCY salam kenal ye...  
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:55 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 11:40 PM
kaka benda tu ngilai ke?hmm...konpius...jahat ar setan tu...ko nk rewang tak payah ar kacau org... ...

haah, bomoh suka dia guling sebab nak tarik benang gula2.. dpt tu dia dpt kesaktian dan kesetanan
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-3-2017 11:55 PM
haah, bomoh suka dia guling sebab nak tarik benang gula2.. dpt tu dia dpt kesaktian dan kesetanan: ...

tu ar ..  macam kaka hijab memang terbukak ke?bole nampak benda2 gini...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:11 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 15-3-2017 12:00 AM
tu ar ..  macam kaka hijab memang terbukak ke?bole nampak benda2 gini...

semua xnampak, hijab xterbuka. cuma kena sakat ye.. yang nampak brape ekor ada 2 orang.. sorang mmg nampak sejak kecil, dia bg petua campak sikat kayu kat tingkat atas ofis nanti dia main sikat dia senyap tak ganggu. sorang nampak sebab ada kes kt mrsm ustaz guna dia medium untuk rawat pelajar kena rasuk.. sbb yg kena rasuk best friend dia.. si best friend dia ni main janji dan ada tanam benda belakang sekolah mrsm dekat kem tentera melaka tu.. kalau siapa sekolah situ tahu kisah jin tempur siang hari  tak de hujan tetiba ada hujan ribut.. kalau sorang yang cerita kaka was2.. ni batch2 dia semua cerita.. dia yang nampak brape ekor kt dalam ofis..

dia muntah darah, sihir hantar ada yang jadi macam patung.. yang hantar pun  ngaku dia guna tanah kubur alasan dia nak tengok apa kita org buat.. bagi mereka ni ilmu kebatinan. bagi islam ni ilmu syirik.. sabar jelah.. malam kalau kaka sorang mmg tak lah.. sanggup tidur dalam kereta kat petronas daripada kena sakat..


Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 11:43 PM
hai saya KILL_NANCY salam kenal ye...

Dalam ni da kenal haha. Si @apai90 bila nak updated ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066156s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list