Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11145
View
221
Reply

Serumah Dengan Jin

[Copy link]

Author: Apai90       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2017 02:10 PM | Show all posts
Apai90 replied at 16-3-2017 12:07 PM
Wahhhhhh sis senior I la camtu    Bukan kawasan perumahan area tu je sesuatu haha hostel dkt UIT ...



tempat tu kan mmg area jin betendang dulu..no wonder benda2 tu semua lepak situ  . Masa mula2 I masuk sana, line telephone pun xde.. stress gile nk kol bf pun susah

meols penah sewa rmh kt area bersebelahan dgn food court kat situ masa last sem pun angker jugak sampai panggil bomoh jawa dr meru le dtg
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:10 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 16-3-2017 12:35 PM
Tggu iols habiskan thread rumah tu yea



adeiii
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:37 PM | Show all posts
TT mohon kelapangan untuk update please....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:08 PM | Show all posts
Area Seksyen 7..tu mmg banyak Jin erkk...baru2 nih...office husband pun....masuk pejabat baru..area Pharmaniaga tu...ntah berapa lori diorang halau jin jin nih...sib baiklaa dia kata Jin jin ni semua baik baik...suruh keluar dr bangunan tu..diorang pun beramai ramai keluar...ada besar, pendek, panjang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 16-3-2017 02:10 PM
tempat tu kan mmg area jin betendang dulu..no wonder benda2 tu semua lepak situ  . Mas ...


Food court tu yg org panggil Kandang tu ke sis?     Owhh rumah sebelah tu tau2  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mute replied at 16-3-2017 02:37 PM
TT mohon kelapangan untuk update please....

Insyaallah malam nnt cuba update ye  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dzaraa replied at 16-3-2017 03:08 PM
Area Seksyen 7..tu mmg banyak Jin erkk...baru2 nih...office husband pun....masuk pejabat baru..area  ...

Untunglah dorg baik2 nak keluar semua haha sesetengah tu berkeras tak nak tinggalkan tempat tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:57 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-3-2017 10:47 PM
Aku pun dedulu serumah dgn jin...jin ni suka bwk jin betina masuk rumah...lama lama aku tak tahan tg ...

tu jin kepala toncet namanya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:15 PM | Show all posts
Apai90 replied at 16-3-2017 04:49 PM
Food court tu yg org panggil Kandang tu ke sis?     Owhh rumah sebelah tu tau2



yesszaa kandang!! malu nk sebut kt sini sebenarnye ... rumah2 double storey seberang jln tu.. meols sewa situ masa last semester. Citerla psl hantu kt hostel gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 16-3-2017 05:15 PM
yesszaa kandang!!  malu nk sebut kt sini sebenarnye ... rumah2 double storey seberang jln tu ...

Yeahh Kandang la kemegahan budak2 puncak    Masa zaman sis tu dh jadi belum case Altantuya kena bom tu??  Kata bdk2 masa tu hantu dia la yg selalu muncul dkt hostel tu    
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:24 PM | Show all posts
Apai90 replied at 16-3-2017 05:21 PM
Yeahh Kandang la kemegahan budak2 puncak    Masa zaman sis tu dh jadi belum case Altantuya ke ...



Mahu x megah dgn kandang tu, selain menawarkan pelbagai jenis menu, kandang gak tmpat bdk2 puncak berdating . Masa meols kt sana altantuya blm kena bom, kalau da kena bom mahu meols da bukak thread tu skrg ni

Sound interesting citer antu altantuya tu...ceritala nanti skali.

OT sat.. chuols course ape ni? bkn dulu chuols ckp chuols bdk accounting ke? ke mass comm
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:25 PM | Show all posts

Kumpul kredit ke mimique.? Dah pergi balik dekat CI sana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 16-3-2017 05:24 PM
Mahu x megah dgn kandang tu, selain menawarkan pelbagai jenis menu, kandang gak tmpat bdk2 pun ...

Yesss kandang tempat berdating   And printing  

Cerita hantu altantuya tak pernah experience sendiri cuma pernah dgr la budak rumah sebelah bangun malam terjaga pegi dapur nampak antu rambung panjang muka mcm altantuya katanya tgh kira kasut  


I budak accounting la Sis.. Kat puncak tu budak2 Fast Track Accounting kena campak situ hehe Sis course apa??  Zaman I masuk tu setakat Fattah Amin ke Nadia Brian ke selalu je nampak berpeleseran dkt Kandang tu    
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 16-3-2017 12:03 PM
Kesiannya awak..  Budak laki ceroboh tu curi barang ke apa??

Sexual harassment
Skang ni semua dlm ketakutan
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 16-3-2017 09:28 AM
Yesss kandang tempat berdating   And printing   

Cerita hantu altantuya tak pernah experien ...

Sis @yokoono budak meskom..ye tak uols?.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 16-3-2017 09:24 AM
Mahu x megah dgn kandang tu, selain menawarkan pelbagai jenis menu, kandang gak tmpat bdk2 pun ...

Zaman altantuya kena bom zaman iols..iols penah saja2 dgn member2 lalu area sana lepas beberapa lama kejadian tu..nak jadi fefeling uncle seekers..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik iols dah sempat habis kat main campus..sebab lepas batch iols tu faculty terus pindah puncak alam..eh sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-3-2017 05:15 PM
Dekat syeksyen 7 shah alam..pontianak tu first tenancy syeksyen 7.. yang lg 4 ekor tu pelaris.. sb ...

Ni rumah area mana ni uols?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:23 PM | Show all posts
d_dalia replied at 16-3-2017 08:16 PM
Ni rumah area mana ni uols?

daripada masjid syeksyen 7 straight masuk ke dalam.. ada satu guard rumah teres..masuk situ..guard tu sebelah kiri bukan kanan jalan.. kalau straight jalan tu boleh tembus restoran hakim mamak bistro, dan lain2 lagi tu..

dah masuk guard terus sampai lorong ke empat tak silap.. situ ada tadika.. lorong tu mmg ending dia bukit.. bukit tu kalau panjat nampak masjid ( akak agak lah ) kt bukit tu lah gula2 berpiknik jam 2 pagi .. bunyi gula2 dia cm mendengus cm cakar.. tu bunyi nya..kaka tak dengar bunyi tu kawan kaka yg ckp.. kaka dengar bunyi tup tup tup.. rupanya gula fikir kak pon.. sbb kawan bagi hint ada mahluk P..

sbb sebelum ni kena hantar dkt ofis tak pernah kena sihir sampai rumah.. so kaka assume ni bukan sihir..ni mmg original bermastautin atas bukit situ.. mungkin dia terjaga tidur sebab cuaca musim panas jadi cari udara atas bukit nak hilangkan kepanasan.. ataupun dia mahluk belaan atau mahluk pelaris area jakel..

ustaz ckp area jakel pusat perniagaan banyak pakai pelaris.. org yg boleh rasa nampak dia akan nampak .. pakai pelaris hebat mana pun kalau sewa naik confirm pindah premis..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 12:23 PM
daripada masjid syeksyen 7 straight masuk ke dalam.. ada satu guard rumah teres..masuk situ..guard ...

Owh tau area tu..dulu iols duduk sek 7 dan adik iols duduk kat area rumah belakang ict..

Rasanya mmg tu makhluk yg mendiami kat situ dah lama..

Sama mcm kat office iols ni..kisah legend 3 beranak..tak mau keluar dah..hari tu tumpang kereta iols..habis dia main2 lock kereta iols

Owh area jakel tu kan tempat bersaing..byk butik2 harus kena pakai pelaris uols
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:34 PM | Show all posts
d_dalia replied at 16-3-2017 08:26 PM
Owh tau area tu..dulu iols duduk sek 7 dan adik iols duduk kat area rumah belakang ict..

Rasany ...

belakang icity ada ofis iols dkt bukit raja, belakang icity dekat giant ke atau flat warna merah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:40 PM | Show all posts
d_dalia replied at 16-3-2017 08:26 PM
Owh tau area tu..dulu iols duduk sek 7 dan adik iols duduk kat area rumah belakang ict..

Rasany ...

woi
siap main lock kete uols?
mak aih, serem gile...baek tabur garam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 09:12 PM | Show all posts
Edited by Apai90 at 16-3-2017 09:17 PM

Ok ni sambungan kisah hari tu.  Maaf busy sikit 2,3 hari ni sebab kena kejar deadline nak AGM..


Pagi selepas kejadian kena ganggu dengan lembaga malam tu,  mak cik aku masih lagi terbayang2 kejadian malam tu.  Dia macam still takut2 and keliru dengan kejadian tu.  Dahla dia setiap hari memang tinggal sorang je kat rumah sebab semua orang keluar bekerja and belajar. If nasib baik, sepupu aku takde kelas atau kelas dia pagi je, adala jugak peneman mak cik aku tu kat rumah.  Tapi nak tak nak dia kena la beranikan diri jugak sorang2 kat rumah tu.  Lagipun dia tak pernah lagi berdepan kejadian yg pelik2 ke apa selain waktu malam jadi dia takde la rasa takut sangat selagi belum malam.  Pak cik aku pun dah kata dengan dia yang if kejadian tu berterusan lagi nanti dia cuba ikhtiar dapatkan bantuan orang2 yg arif pasal benda2 mistik ni.

Pagi tu macam biasa,  mak cik aku ni pun lakukanlah rutin harian dia seperti biasa - laundry,kemas rumah, masak.
Semua ok je tapi bila time dia kat dapur memasak,  dia ada rasa semacam.  Mula2 dia ingat mungkin itu perasaan dia je so dia buat tak tahu jela.  Tapi makin lama makin dia rasa ada yang tak kena.  Rasa macam ada orang/benda yang ikut je dia ke mana..  Rasa macam ada kat sebelah je bila dia tengah masak. Sampai dia  bole rasa orang bernafas kat tepi telinga dia.  Sebab dh rasa lain macam dia pun cepat2  matikan api dapur and hentikan memasak.

Tiba2 dengan tak semena2, botol minyak masak bole tetiba terjatuh kat lantai.  Habis pecah berderai. Menurut mak cik aku tu,  macam tak logik minyak tu boleh jatuh sebab dia terletak elok je dekat rak, tengah2 and diapit oleh cuka, and kicap. Jadi memang tak mungkin dia bole jatuh macam tu je..  Dia dah start panik.  Dia pegi kat luar rumah belakang dapur tu untuk ambil mop,  penyapu dengan penyodok untuk bersihkan botol kaca yg dah berderai kat lantai tu. Bila dia nak masuk tiba2 pintu nak masuk ke dapur tu tertutup. Dia cuba bukak berkali2 tak boleh macam terkunci.  Dia pun berjalan ke belah depan  rumah untuk masuk melalui pintu depan.  Nasib baik tadi dia tak tutup pintu depan tu sebelum memasak.  

Dia pun pergi ke  stor bawah tangga je untuk ambik semua peralatan utk bersihkan botol minyak yg dah pecah kat dapur tadi. Dia try bukak pintu kat dapur tadi,  boleh pulak bukak and tak berkunci pun.  Dia dah start cuak. Lepas dah bersihkan lantai tu,  dia terpikir botol  minyak tu betul2 jatuh berderai lepas dia matikan api dapur and stop memasak.  Dia rasa macam ada yang marah pulak sebab dia tak nak teruskan memasak tadi.  So sebab dia takut jadi lagi benda2 pelik,  dia pun terus habiskan masak tadi. Alhamdulillah lepas tu tak jadi pape dah sampailah dia habis memasak.

Petang tu waktu zohor,  Mak cik aku pun naik la ke bilik dia nak mandi and solat Zohor.  Masa solat Zohor tu,  mak cik aku kata dia rasa macam dia diperhatikan.  Tapi dia malas nak pikir sangat takut terganggu solat.  Masa dah nak hampir habis solat tu,  tiba2 dia macam nampak ada benda berlari2 kat depan dia.  Tapi dia habiskan jugak solat dia.  Lepas dah habis doa,lipat sejadah and simpan telekung semua.  Dia pun nak turun bawah balik.  Masa nak keluar tu dia ternampak sekali imbas macam ada benda berlari keluar daripada bilik dia berdesup lari ke bilik depan dia.  Dia dah cuak. Dia fikir mungkin bayangan dia je kot so dia pun ignore and turun la tangga nak ke bawah.  

Masa nak turun tu tetiba alarm satu rumah berbunyi. Oh lupa nak bagitahu,  rumah ni dilengkapi dengan safety alarm and in setiap bilik ada safety button.  Selalunya alarm akan berbunyi satu rumah bila ada orang push safety button tu in any of the room atau bila pintu depan kena pecah masuk.  Dia pun panik la ingat ada org pecah masuk rumah ke apa. Dia cepat2 naik bilik dia balik and ambik kayu besbol yg besi tu as safety precautions la if ada perompak ke apa. Pastu dia pun turun ke bawah.  Terkejut dia sebab tengok pintu depan dia elok je terkunci rapat.  So dia tahula if pintu depan tak kena pecah mesti ada tertekan safety button kat any of the rooms kat atas tu.  Tiba2 dia terpikir yang dia nampak benda berlari2 ke bilik depan tadi. Terus dia terpikir takkanla benda tu pulak yang tekan safety button tadi.  Dia  terus takut nak naik atas lagi lepas tu sampaila sepupu aku tu balik daripada kelas petang tu.  

Bila sepupu aku dah balik daripada kelas petang tu,  mak cik aku pun ceritakan semua kejadian pelik tadi tu dekat sepupu aku tu.  Masing2 dah tak senang duduk, takut apa semua.  Jadi malam tu bila semua dah balik rumah,  dorang discuss tak bole biarkan lagi benda ni.  Jadi pak cik aku tu pun kata nak panggil satu ustaz ni datang rumah esok untuk tengok-tengokkan rumah tu kalau ada pape yang tak kena.  Kebetulan malam tu aku pun datang rumah tu sebab esoknya aku takde kelas so sajala tidur rumah dorang malam tu sebab esok pagi tu aku nak balik KL.  Aku tidur sebilik dengan abang sepupu aku malam tu kat bilik dia tapi sepupu aku dengan parents dia semua tidur kat bawah je.. Aku masa tu tak tahu apa2 sebab dorg memang tak citer pape pun masa aku datang malam tu. So ingat maybe dorang suka tidur bawah kot.  Aku pun malas tanya lebih2. And malam tu time tidur aku pulak yg berdepan kejadian pelik....

Ok takat ni dulu. Nanti esok lusa if free I'll update lagi ok..  Once again sorry if tak best haha sebab just nak share kisah benar yg dialami je so maybela kisah benar ni tak sebest kisah2 seram yg sedia ada kan... Ok TQ





Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:14 PM | Show all posts
shernazz replied at 16-3-2017 12:40 PM
woi
siap main lock kete uols?
mak aih, serem gile...baek tabur garam

iols tak sempat tabur garam
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:21 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 12:34 PM
belakang icity ada ofis iols dkt bukit raja, belakang icity dekat giant ke atau flat warna merah t ...

rumah double story..dulu sebelum icity baru nak buat, rumah tu pun baru dapat duduk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list