Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6548
View
102
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2017 05:25 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:20 PM
aku ni ha tak memasal terlibat. member aku ni meroyan..akhir2 ni laki dia lain macam. sekarang tak ...

sah kena block la tu..
suruh je la kawan ko tu move on..
ramai lagi laki lain kat luar tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:31 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-3-2017 05:25 PM
sah kena block la tu..
suruh je la kawan ko tu move on..
ramai lagi laki lain kat luar tu..

apsal nak block plak? elok je diorang sebelum ni. dan2 lepas kenalkan kat mak..terus tinggal? kesian kawan aku ni. baru je nak bahagia aku tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:33 PM | Show all posts
yg aku risau..betul2 risau..bukan nak kata ape la. aku ada juga la beberapa kenalan polis. tapi semua2 tu kaki pompuan. aku taknak kawan aku ni jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:34 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:31 PM
apsal nak block plak? elok je diorang sebelum ni. dan2 lepas kenalkan kat mak..terus tinggal? kesi ...

mana awak tau elok je?
kat belakang tabir ada gaduh-gaduh ke..
kawan awak dok rush rush laki tu ke..
takkan kawan awak nak cerita sikap dia macam mana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:41 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-3-2017 05:34 PM
mana awak tau elok je?
kat belakang tabir ada gaduh-gaduh ke..
kawan awak dok rush rush laki tu  ...

ye la kan? aku pun tau2 camtu je..ape yg dia bgtau..tu yg aku tau
aku lak yang neves bila jadi camni
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Toksah la ye2, Biar dia setel sendiri. Ni dah kena block segala mala mode of communications, lagi la xpayah nak siasat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:14 PM | Show all posts
zaman la ni besides kenalkan kat family, si pompuan kena mintak dikenalkan jugak dgn family si jantan tu... bila dah jumpa tanya direct la kat family si lelaki tu status si lelaki.
Tak payah nk malu sgt dah, zaman skrg penuh dgn jantan sangap. Kalau jantan tu dah mmg jujur & nak buat bini mmg takkan byk dalih pun.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:21 PM | Show all posts
Edited by ninja boy at 16-3-2017 11:23 PM

ada ic ada alamat boleh google street view rumah
dapatkan tempat krerja beliau boleh buat2 tanya menyamar pemungut hutang ka tanya jika beliau dh bekerluarga
tau rumah beliau di mana dan lihat ada bini ka
lihat perut boncit, bwh mata titam, buntut dan peha kurus, tidak malu kpd wanita, bersikap selamba bila medekaiti wanita, hilang cahaya teruna, spt bapak org, kereta ada bau budak, berpengetahuan byk ttg wanita sbb dh serumah sebilik
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 09:04 AM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 04:56 PM
apa maksud "tp ade pengalaman dgn kwn2 yg lain"


xnk ckp lbih2, nnti org mnx bukti la, apa la, dorg kan bdn beruniform y "berkuasa"
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tanya je HR tempat dia kerja
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:16 AM | Show all posts
kalau kawan ko rasa2 dia laki orang tu, betul la tu kot.
naluri biasanya betul.

suruh la kawan lelaki korang nilaikan lelaki tu.
biasa lelaki sama lelaki boleh tahu lelaki tu gay ke laki orang ke.

paling senang sekali, tanya status lelaki tu.
tanya depan2 & tengok mata dia. jangan tanya kat whatsapp.

kalau ko tanya soalan direct lagi simple, u dah kawen ke?
kalau dia jawab berdalih - kenapa, i nampak dah kawen ke?
maknanya..LAKI ORANG LA TU.
soalan dijawab dgn soalan. orang bersalah aje guna taktik tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 03:53 PM | Show all posts
kes aku plak lain. ada kawan aku ni tgh syok berskandal dgn budak muda. wife tak tau. masalahnye kitorg tak kenal plak wife dia hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 04:18 PM | Show all posts
meh lah abang tolong...pm nombor ic mamat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 04:38 PM | Show all posts
abangadek replied at 16-3-2017 04:19 PM
aku cube dulu, aritu abg aku bawak balik device untuk cek saman tu, aku xtau apeke nama benda tu.. ...

aku rasa device tu Myeg services kot. dalam tu boleh ada JPN, JPJ, PDRM, Imigresen, MBKL, Insolvensy and Zakat

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Member aku laki org.  Tgk luaran nampak baik dan setia, tapi pasang awek. Dalam pasang awek tu,ceh konon nk kawen la tp bini first tak kasi.  Bini first byk tolong bab aset. Dia plak nk kawen ngan budak baru grad, grad tak laku n takde keje tetap pun. Harusla bini tak kasik. Tp member aku tu,  leh plak pasang lg sorang skandal sekadar nk bersexting.  Hati-hatila wahai pompuan.  Baik cari lelaki muka pecah rumah tapi hati baik, dari carik lelaki hensem tp pasang merata.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 02:06 AM | Show all posts
mrs_salvatore replied at 17-3-2017 11:54 PM
Member aku laki org.  Tgk luaran nampak baik dan setia, tapi pasang awek. Dalam pasang awek tu,ceh k ...

kes macam ni buat kaum pompuan risau. laki ni pun nampak baik je. yee..setakat ni memang baik. tak kantoi ape2 lagi. tapi tetap risau. macam kes aku sendiri 2 tahun lepas. dekat status wechat, fb..selalu mengeluh..bila nak jumpa jodoh la..bila nak kawin la..aku pun mati2 ingat single lagi. tup2 kantoi..dah kawin rupanya. gado kejap kami kat wechat. lepas tu aku bleh plak jadi besfren bini dia. hari2 bini dia mengadu pasal laki dia tu. kaki pompuan. kaki sex

bukan 1 awek, bukan 2, bukan 3..banyak weii n ada sorg ex gf dia..jadi gundek sejati. wife dia kata..mana2 gf dia..semua dia penah main. mujur aku tak sempat jumpa dia lagi. hah..aku couple tanpa jumpa. tak sempat nak jumpa pun..dah puasa. syukur tak jadi mangsa kerakusan dia. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 02:06 AM
kes macam ni buat kaum pompuan risau. laki ni pun nampak baik je. yee..setakat ni memang baik. tak ...

Aku plak kawan ngan skandal sexting kawan aku tu. Skandal dia pun sbnrnye takde la smpi main ngan kawan aku tu takat sexting gitu2 je.  Tapi skandal aku tu citer kawan tu kekonon baik la nk jadikan gf dia tu isteri yg sah la xnak kawen larik nak kawen secara proper ape la, tapi ngantar mesej lucah kt skandal. Skandal tu pun cakap dr ada perasaan terus nyampah.  Lelaki mcm tu hipokrit lebih.  Sebab tu kami plan nk carik wife dia nak citer suami puan mcm ni mcm ni.  Memang sungguh ko tgk kawan aku ni muka ustaz ustaz suci murni tapi pasang keliling
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:20 PM
aku ni ha tak memasal terlibat. member aku ni meroyan..akhir2 ni laki dia lain macam. sekarang tak ...

Alamak kesiannya kawan kau. Harap urusan dia dipermudahkan. Nak cari bf pun susah zaman skrg ni kan.    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 10:29 AM | Show all posts
mrs_salvatore replied at 18-3-2017 06:24 AM
Aku plak kawan ngan skandal sexting kawan aku tu. Skandal dia pun sbnrnye takde la smpi main ngan  ...

dia ni pun muka bajet2 ustaz. upload pic kat mekah buat umrah..up status islamik. pic dia pun pakai jubah..bersongkok..kopiah..bajet alim betul la. ni namanya penunggang agama. setan betul. 1 lagi lupa aku nak bgtau..dia ni pjj dgn bini dia. bini dia dok dgn family kat shah alam sambung master. bini dia cantik giler kot. dia plak dok ipoh dgn family dia..dip pun tak abis. mengabihkan boreh je

dia ni memang jenis bangang la. mesej2 yg dia bg kat bini dia..dia forwad je kat aku n awek2 lain. banyak benda yg dia kantoi. tu la..suka main copy paste sekali tercopy dengan nama pompuan lain yg dia chat. nama sexmariam kot apejadah tah.

lain2..dia gi block aku kat wechat. katanya wechat dia prob..org hack. tapi aku tengok profile picture tukar2. fb pun sama..dia taknak aprove aku punya fren request..katanya takde fb. tapi masa hari lain kami gaduh..dia tercakap pula dia ada fb..hahaha..bangang. kat fb dah la buat public..siap tukar2 cover profile dan promote bisnes dia. lepas tu dia kata plak fb dia pun kene hack. hack hotak dia..takkan orang hack siap promote bisnes dia. baik betul hacker tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 10:36 AM | Show all posts
aciklola replied at 18-3-2017 08:51 AM
Alamak kesiannya kawan kau. Harap urusan dia dipermudahkan. Nak cari bf pun susah zaman skrg ni ka ...

malam jumaat lepas..member aku siap buat solat hajat n istikharah. Alhamdulillah..semalam bf dia contact dia. katanya masuk hospital..operate kaki. laa..masa jumpa sebelum tu tak bagitau plak member aku ni. buat orang lain susah hati je. watsap dia bengong kot. member aku cakap..mesej pegi 1 tick. profile picture dah boleh nampak..siap nampak online lagi. ingatkan kene block..boleh eh gitu..user tu tengah online..siap berbalas mesej..tapi mesej member aku tu macam tak pegi..1 tick je. tu yang member meroyan macam kene block. haha

bf dia dah balik kampung dah sekarang..mc 3 minggu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 10:36 AM
malam jumaat lepas..member aku siap buat solat hajat n istikharah. Alhamdulillah..semalam bf dia c ...

Masuk spital operet kaki operet bahu ligamen koyak jaga bapak kat spital mc berminggu kat kampung yg xda line maxis fb lama tak bukak ni semua alasan cliche. Skrip lebih kurg sama nak lari dari gf baru kenal yg x capai standard piawaian. Harap kawan TT bersedia dgn sebarang kemungkinan. Tah2 mamat tu diam sekejap sbb bini bersalin    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 11:41 AM | Show all posts
suka2 replied at 18-3-2017 11:35 AM
Masuk spital operet kaki operet bahu ligamen koyak jaga bapak kat spital mc berminggu kat kampung  ...

dia bagi bukti..tunjuk kaki dia yang berbalut. jangan dia buat mcm cerita p.ramlee sudah. aku pun pikir gak..takut balik kampung jaga bini bersalin. haha..jahat aku ni

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
klu polis ati2 laa..dh byk kli dh kena. kena push la tnya mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:08 PM | Show all posts
kalau tanya family lelaki pun,kadang2 ada yang bersekongkol dgn nk lelaki diorang.dh kawen kata belum kawen.sebabnya mak takutkan anak lelaki,jadi ikutkan aje perangai anak lelaki tue nak berkawen banyak.orang kalau nak menipu,memang panjang akalnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 18-3-2017 06:08 PM
kalau tanya family lelaki pun,kadang2 ada yang bersekongkol dgn nk lelaki diorang.dh kawen kata belu ...

Betul..lebih kurang kes macam ni gak la..kawan aku yg lain penah kena. Tup2 kawin dengan orang lain. Padahal famili si laki..pompuan tu dah kenal dah semua. Takde sape pun bagitau si laki ni nak kawin dengan orang lain. Mau mental kawan tu..dah bertahun kawan aku ni single..sampai sekarang. Sampai pernah la dia refer kat kaunselor
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046343s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list