Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
3657
View
84
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra       Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2017 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 20-3-2017 02:14 PM
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur



Takut plot twist boipren dia porumer yg pm ckp cek status dia bujang tu    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 02:52 AM | Show all posts
pocongkiutss replied at 21-3-2017 01:29 AM
Takut plot twist boipren dia porumer yg pm ckp cek status dia bujang tu

adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke mana2 saje ke??
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...


Mana ada wajib bawa pun..kalau pjj lagi la mmg org tu boleh tinggal je khen
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:48 PM | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...

i dah kahwin 6 tahun... kami tak buat pun kad nikah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:06 PM | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...

Kad nikah tu tak wajib buat pun.

Macam mana confirm bf dia masih bujang?
Kawan iolss pernah juga minta tolong check status bf dia yang I kenal masa sek rendah dulu.
I suruh dia google je nama penuh bf dia tu.
Tup tup keluar senarai murid satu kelas dari sek ABC.
Kawan I google pula nama budak tu, keluar FB.
Maka terbongkar semua kisah
Dah tak boleh nak kata apa dah, bf mengaku bujang teruna tapi ada anak darjah 4 rupanya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 11:48 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 22-3-2017 03:06 PM
Kad nikah tu tak wajib buat pun.

Macam mana confirm bf dia masih bujang?

dah try google fullname, ic semua..tak jumpa. fb pun private. tapi laki tu cakap fb dah lama tak buka. PM forumer kat sini..dia tolong check. Aku bagi IC, dia bagi full detail. Nama penuh dia betul..alamat rumah dia pun dapat. betul la tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 12:33 PM | Show all posts
kalau nak check status dah cerai mmg senang..boleh check kat mahkamah je..lagipun sistem diorg bersifat federal..akan tetapi kalau nk check status dah kawen ke belum mmg susah..kena check kat pejabat agama yang didaftarakan perkahwinan sahaja.kalau kawen kat batu pahat.maksudnya pejabat agama bt pahat je boleh check.status dah kawen  ni kalaupun ada number ic mmg JPN xboleh nk detect..sebab JPN hanya boleh bagitahu yg basic sahaja.hanya boleh bgtahu maklumat ibu bapa dan adil bradik bukannya suami isteri.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Call HR la senang kalo still rasa was2 lg

Aku dulu selalu la terkena ngn laki org/bf org/tunang org. Sbb mostly kenal dari ym je. Hahahah...smpai da fedup da. Last2 aku jumpa laki aku masa kitaorg pegi island trip sama2. Dia keje comp lain, tp dia join trip kitaorg sbb kawan2 dia mmg ramai keje comp aku ni.

Nmpk la dia mcm suka flirt2 ngn aku masa kat island tu, tanpa segan silunya...aku trus tanya direct question. U da ada gf ke blom? Wakakak...insecure betul aku masa tu. Mmg tanak buang masa dok terfeeling2 bukan pada jodoh sendiri. Alhamdulillah, mmg dia jodoh aku. Harap berkekalan smpai akhir hayat. Btw before kawen (masa zaman bercinta) aku tahu pwd henpon dia, fb dia. Errr.akaun bank dia x igt plak ada ke tak. Oh yg aku igt, aku siap check TAC sms dia wooo. Siap pelik why u ada transaction tgk wyg smpai 7-8 tiket ni? Rupanya dia beli tiket wyg utk parents and sibling dia. Hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 06:31 PM | Show all posts
kes ni dah settle ke belum

aku penah kena kes ni dan aku CSI sendiri sampai depan gate rumah dia
sorang-sorang buat keje gile
pikir2 balik mmg aku out of box betol time tu
tapi..kejadian ni buat aku rasa bangga dgn diri sendiri
hati sakit tapi manusia yg macam b**i tu kantoi big time!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2017 11:14 PM | Show all posts
bottombikini replied at 11-4-2017 06:31 PM
kes ni dah settle ke belum

aku penah kena kes ni dan aku CSI sendiri sampai depan gate rumah dia: ...

dah settle dah..masih single lagi..belum kawin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059687s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list