Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
3040
View
89
Reply

Matta Fair 2017: Rakyat Mana Ada Duit Lebih Pergi Melancong?

[Copy link]

Author: CARI-LTS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 03:58 PM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 03:47 PM
siam mahal apa sis. silap haribulan lebih costly dari cikcur di ibu pertiwi
nak murah sikit cikcu ...

for me pi sana xmhl sgt, cikcur yindon dh bosan, xtaw nk pegi mne dh, planning pi jpon bln 1...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:58 PM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 03:47 PM
siam mahal apa sis. silap haribulan lebih costly dari cikcur di ibu pertiwi
nak murah sikit cikcu ...

for me pi sana xmhl sgt, cikcur yindon dh bosan, xtaw nk pegi mne dh, planning pi jpon bln 1...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:00 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 20-3-2017 03:58 PM
for me pi sana xmhl sgt, cikcur yindon dh bosan, xtaw nk pegi mne dh, planning pi jpon bln 1...  ...

akak pun teringin nak pergi jepun.
hari tu nampal airlines vietkong promo around RM900 jah pergi tokyo tapi tak teringin nak godek2 tiket sister.
pergi langkawi hari itu pun akak godek last minute sebab nak habis kan cuti last year jah.
takde mood gitu sis.
japan is the only negara oriental yang akak menat nak pergi.
kpop prc bagai ewwww
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 20-3-2017 04:08 PM
Changa replied at 20-3-2017 03:47 PM
siam mahal apa sis. silap haribulan lebih costly dari cikcur di ibu pertiwi
nak murah sikit cikcu ...


memang pun.siam lagi mahal dr melancong kat negara sendri. bulan lalu aku beli kelapa muda kat pantai pattaya harga sampai 50 batt dah dekat 7 hengget .kat sini sebiji baru 3 hengget je. harga makanan dan pakaian semua pun mahal giler sbb rm dah jatoh.hujung hujung bulan ni aku ke pangkor je .
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:21 PM | Show all posts
akusukaq replied at 20-3-2017 04:07 PM
memang pun.siam lagi mahal dr melancong kat negara sendri. bulan lalu aku beli kelapa muda kat p ...

even kat langkawi ada jah kedai kat chenang jual seketul kelapa RM4 jah sis.
kedai2 kat chenang itu sah2 la target turis jah pun boleh jual murah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:21 PM | Show all posts
akusukaq replied at 20-3-2017 04:07 PM
memang pun.siam lagi mahal dr melancong kat negara sendri. bulan lalu aku beli kelapa muda kat p ...

pangkor pun akak tak pernah chur.
macam tak tahu nak pergi macam mana gitu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
satu kenangan aku di jepun kalu ada sampah tissu kotor ke, tolong letak dlm poket atau beg tangan sendri. memang agak kurang disediakan tong sampah. orang jepun lagi suka kutip sampah dr buang sampah . tak mcm paris tong sampah plastik besar tong drum menyemak tepi jalan. tp sampah sarap bertabur jgk.itu le padah bila dah terlalu ramai imigrant pengotor
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:00 PM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 04:00 PM
akak pun teringin nak pergi jepun.
hari tu nampal airlines vietkong promo around RM900 jah pergi  ...

kwn me amek pakej, so 1 kpala dalam 1100++ mcm tu, termsuk tket dan pginapan shj... for me ok la...
PRC jgn la pegi sis, me pnah pegi, company treat, ewwwwww first and last ya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:01 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 20-3-2017 05:00 PM
kwn me amek pakej, so 1 kpala dalam 1100++ mcm tu, termsuk tket dan pginapan shj... for me ok la.. ...

murah nya sis sekali dengan accom pun RM1.1k jah.
no wonder la kwan cikki akak sorang ini cikcur ke japan mcm balik kg jah.
every few months ada jah nampak sheols cikcur japan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:11 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 20-3-2017 05:00 PM
kwn me amek pakej, so 1 kpala dalam 1100++ mcm tu, termsuk tket dan pginapan shj... for me ok la.. ...

berapa hari ni u pg?
murah laa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:13 PM | Show all posts
mel18 replied at 20-3-2017 05:11 PM
berapa hari ni u pg?
murah laa

5 hari 4 mlm sis... try la tgk2 skrg, lbih2 lg ada matta fair tu, byk pakej2 yg berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:15 PM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 05:01 PM
murah nya sis sekali dengan accom pun RM1.1k jah.
no wonder la kwan cikki akak sorang ini cikcur  ...

me pergi 6 org sis, tu je pling murah, mgkin 2k dh ckup tuk buat blnje skali...
sis klau rajin pi matta fair, sne byk skit dan dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:19 PM | Show all posts
Tahun ni nak check ticket senang sikit sebab agak lengang berbanding tahun lepas jenuh nak kena beratur panjang.  TA pun dah pandai bagi harga tour package yg menarik sebab dia orang tahu dah makin ramai suka gi sendiri dari ikut tours.  Nak tarik pengguna joint tours semula le tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mel18 replied at 20-3-2017 08:31 AM
g ane?

murah ke?

Osaka. Dapat gak rm450 return.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak pi berjalan, sttahun beli tix..nyimpan la kau mcm sakai tetiap bulan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list