Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46694
View
668
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur       Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2018 10:21 AM | Show all posts
cakur replied at 5-4-2018 11:52 PM
setahu saya, asian games tidak sampai bandung. hanya di jakarta dan palembang.

kalau pun sampai ...

untuk sukan Bola Sepak, Jalak Harupat & GBLA tersenarai sebagai venue bang
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 12:29 PM | Show all posts
hi semua..

dh lama x jengah thread ni...  lau nak stay hotel yg berdekatan dengan mall besar mcm paris van java tu ada x ?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2018 12:59 AM | Show all posts
hafiza replied at 9-4-2018 11:29 AM
hi semua..

dh lama x jengah thread ni...  lau nak stay hotel yg berdekatan dengan mall besar mcm  ...

ada. hotel de java itu di seberang paris van java.

atau di cihampelas juga banyak hotel dekat cihampelas walk shopping mall.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2018 12:39 PM | Show all posts
tak de yang baru bali dr bandung ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 02:47 PM | Show all posts
oshinmoshin replied at 23-3-2018 04:17 PM
insyaAllah lpas je.. masa tu siap bawak balik mangga harumanis sana punya sekotak dlm 5kilo kalau  ...

murah ke avocado kat sana?
beli kat mana yer?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 03:33 PM | Show all posts
btw, akan ke bandung hujung minggu ni. 1st time nak borong kat kartika sari, bagaimana nak packingg
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 10:06 PM | Show all posts
Malinassohan replied at 16-4-2018 03:33 PM
btw, akan ke bandung hujung minggu ni. 1st time nak borong kat kartika sari, bagaimana nak packingg

Sedapnyaaa bagelen Kalau beli banyak biasanya dorang akan pack dalam kotak. Tak ingat FOC or ada charge.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2018 04:23 PM | Show all posts
Assalamualaikum.....lama tak menjengah sini...bz ke luar radar...baru balik.

ok ..yang dah booking transport boleh la update ngan akak takut terlepas pandang.
yang belum booking kalau nak cotation boleh le watsup 0172262458.
dengan watsup lebih cepat direply...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Malinassohan replied at 16-4-2018 02:47 PM
murah ke avocado kat sana?
beli kat mana yer?

Hari tu saya beli kat gerai tepi jalan kat Lembang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Malinassohan replied at 16-4-2018 03:33 PM
btw, akan ke bandung hujung minggu ni. 1st time nak borong kat kartika sari, bagaimana nak packingg

Diorang pack kan. Boleh bawa masuk dlm cabin.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2018 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam, bersiaran dari bandung.
Nak tanya, you all yg beli telekung siti khadijah, beli dari toko mana?
Tadi i beli di toko laris, ada satu grade sahaja (terbaca ada yg kata ada 3 grades). I tengok kain cottonnya elok, dapat la harga pecah telur 800k utk 5 pasang.
Kainnya pun labuh.
Tapi agak kecewa bahagian dagu... ntah la macam kurang ngam dgn bentuk muka. Dan jatuh telekung pula agak macam terangkat di bahagian tengah.
Sulam elok, tapi i tgk bahagian dalam telekung dan kain x dijahit tepi.
So... selain dari toko laris, mana yg ada jual telekung SK yg elok kualitinya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:19 PM | Show all posts
ziara replied at 29-4-2018 11:35 PM
Salam, bersiaran dari bandung.
Nak tanya, you all yg beli telekung siti khadijah, beli dari toko ma ...

nati update tempat2 best ye...letak la gambar..nak pegi bulan pose nati

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 09:15 AM | Show all posts
ziara replied at 29-4-2018 11:35 PM
Salam, bersiaran dari bandung.
Nak tanya, you all yg beli telekung siti khadijah, beli dari toko ma ...

Dia tiru memang macam SK nye telekung...renda pun sama tapi kalau dipakai memang kureng sesuai macam SK.. muka memang tak sama. tengok betul2 kain tu .sekaling pandang macam sama..tapi kalau orang yang biasa pakai SK memang lain..tak sama langsung dengan SK.
di bahagian muka ..renda mcm sama..tapi potongan lain,,tak sedap pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 09:17 AM | Show all posts
kzamam replied at 30-4-2018 02:19 PM
nati update tempat2 best ye...letak la gambar..nak pegi bulan pose nati

La ni kat lembang macam2 dah ada,,, belon panas ada,,, nak gayut cam kat jogja pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 01:06 PM | Show all posts
baru balik dari bandung minggu lepas.  tak bershopping sgt sbb nak jengjalan sebenarnya.
bagi saya (berdasarkan bbrp kedai yg pergi)
1) telekung - material mahupun size kepala tak selesa. mungkin saya belum jumpa yg saya cari. namun saya ada dgr ada pembuatan telekung yg elok di Tasik Malaya
2) kain ela - lebih kurang harga di sini
3) kain lace - memang berbaloi-baloi. banyak kedai2/butik2 kain selain dari Pasar Baru
4) bnyk tmpt kita boleh jelajah kalau tak bershopping
5) makan memang sedap2

yg pasti, kali ini saya ke sana saya kena jangkitan. 5 hari cirit-birit bermula dari sana hingga balik kl sampai kena hospitalised.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 2-5-2018 09:15 AM
Dia tiru memang macam SK nye telekung...renda pun sama tapi kalau dipakai memang kureng sesuai mac ...

Terima kasih atas jawapannya. Ya begitu lah
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru balik dari bandung 2 hari lepas.
Plan nak tulis review ttg shopping, makan, tempat lawatan.
Tapi mood nak review habis ke laut sebab kitorang tertinggal passport kat hotel masa nak balik KL. Dah lebih satu jam perjalanan ke jakarta baru perasan. Adoi nak gugur jantung ber amazing race, dgn macetnya (kena patah balik ke bandung), dgn supir potpet2 nya...
kitorang dah biasa travel.. ini first time jadi mcm ni. Goes to show that you can never be too comfortable.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2018 10:05 PM | Show all posts
Rindu bandung.. plan hujung tahun mcm nak ke sana...

Kalau sesiapa nak cari sandal untuk travel, hiking (lite) boleh cari kedai Bearpath.. Last year beli kat Bandung, kualiti bagus.. puas hati beli.. bila balik malaysia ramai pulak berkenan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2018 08:17 PM | Show all posts
salam kenkwan...

nak tanye kalo gi tempat2 ni pd hari jumaat akan ade masalah tak...

maribaya
dago dream park
floating market
farmhouse lembang
grafika cikole
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2018 11:15 AM | Show all posts
ichi replied at 9-5-2018 08:17 PM
salam kenkwan...

nak tanye kalo gi tempat2 ni pd hari jumaat akan ade masalah tak...

Ok je...utk hari jumaat...yang masalah sikit kalau sabtu, ahad dah hari2 cuti lainnya,,,kalau naik ke sana kena pagi2...tapi petang nak turun tetap je Jem. Area dago atas memang selalu jem..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088584s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list