JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33044
View
592
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 04:38 PM | Show all posts
cakur replied at 7-1-2019 11:29 PM
dekat sana ada beberapa restaurant. dan ada shopping mall. istana plaza dan 23 paskal.

Cakur,

Hotel citradream ok ke? Plan nak book situ... Kalu tak ok nak tukar hotel lain...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:56 PM | Show all posts
lady_sarah83 replied at 18-12-2018 03:44 PM
lamanya x masuk thread bandung ni.. kak @ainunaina masih ada kat thread ni tak?



Ada ni ha.....cuma jarang masuk sebab bz sikit.

apa2 boleh je watsup akak macam dulu2 0172262458...boleh respon segera.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:04 PM | Show all posts
Sesiapa yang sedang mencari hotel di Bandung, coba korang search HAY HOTEL.
best, ada terrace ..petang/mlm boleh la ngopi2 dengan cuaca yang dingin.
boleh booking dengan saya atau u alls booking je ngan agoda/hotel.com dll

transport boleh watsup 0172262458, respon segera.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:21 PM | Show all posts
boleh bagi cadangan restoran/tempat makan yang sedap di bandung? dah 2 tahun tak pergi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:05 PM | Show all posts
lilyflower replied at 9-1-2019 03:38 PM
Cakur,

Hotel citradream ok ke? Plan nak book situ... Kalu tak ok nak tukar hotel lain...

boleh saja. posisinya tak jauh dari airport dan train station. boleh jalan ke 23 paskal atau istana plaza. 10 menit lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:00 AM | Show all posts
aliffridzuan replied at 10-1-2019 01:21 PM
boleh bagi cadangan restoran/tempat makan yang sedap di bandung? dah 2 tahun tak pergi

Pernah makan kt wong solo jalan ABC, satu kedai kt jl riau yg aea heritage.. sedap..nasi campo..
pastu rumah belacan..


suke ngopi di warunk upnormal.. makan megi je pn.tp sedap


Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 02:31 PM | Show all posts
murah guna grab or teksi bluebird?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:40 AM | Show all posts
Edited by MariaClara at 17-1-2019 09:44 AM

last pegi bandung 2013...apa yg best sekarang yer.....nak pegi bln 2 ni...sebenarnye dah lupa...tak tau nk bermula dari mana...menginap dimana....nk cari tempat yg tgh2 yg sng access ke semua tempat

plan nye pegi fly ke jakarta naik train ke Bandung dan balik Kl dari bandung  sbb teringin nk naik train ke bandung.....

so far dlm kepala plan yg ni tpt ni :

- maribaya lodge
- kawah putih
- dusun bambu
- pasar baru- kartika (nk beli begelan)
- rumah mode OR  tpt soping berdekatan yg femes (apa lagi eh?)

bole ke korang list kan tpt wajib yg best shopingg n jalan2 (dulu tu pegi utk beli brg je dgn kwn ke pasar baru je weiii)

dan nak tahu hotel mana yg berdekatan dgn semua ni or yg access senang TQ
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:52 AM | Show all posts
hi nak bertanya di antara tempat2 di bawah mana lebih berbaloi untk pergi

1) lodge maribaya atau dream park bandung
2) kawah putih atau tangkuban perahu
3) berbaloi ke pergi Situ Patenggang yang cuma tengok Kapal besar tu

ini di antara ittenary saya

Day 1        20/1/19 (Ahad)
       
Pasar Baru trade centre       

D Fashion outlet       
M collection
Factory Outlet at Dago
Toko Tiga Jeans
Cihampelas Walk
Lunch        Iga bakar sijangkung/
kemangi (set gurame bakar/ Pasar Baru food court tingkat 6
Dinner        TBA
       
Day 2        21/1/19 (Isnin) (LEMBANG)
       
Lodge Maribaya       
Floating Market
Kota Mini
Rainbow Garden
Penangkaran Musang Kopi Luwak
Farm House susu lembang
Rumah Hobbit         
Dusun Bambu
Dream Park Bandung (TBA)       
Rumah Mode
lunch        Restoren Kg Daun
Dinner        TBA
       
Day 3        22/1/19 (Selasa) (CIWIDEY)
       
Kawah Putih       
Kebun teh ciwidey dan sawah padi
Situ Patenggang (TBA)       
Cibaduyut
Win perfume       
Lunch        - Rumah Makan Saung Gawir
       
Day 4        23/1/19 (Rabu)
       
Paris Van Java       
Asia Afrika street       
Masjid Raya Bandung
Kartika Sari/ Amanda       


Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:56 AM | Show all posts
MariaClara replied at 17-1-2019 09:40 AM
last pegi bandung 2013...apa yg best sekarang yer.....nak pegi bln 2 ni...sebenarnye dah lupa...tak  ...

klu pergi maribaya tu boleh la singgah floating market, hutan apa ntah nama tu ade pinus.. lawa sangat.. boleh buat flying fox.. farm house then balik tu boleh ke rumah mode.. sebab satu jalan kan...

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 10:51 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 17-1-2019 09:56 AM
klu pergi maribaya tu boleh la singgah floating market, hutan apa ntah nama tu ade pinus.. lawa sa ...


thanksss babe...sebenarnye tak berapa tahu...terjah je ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:38 PM | Show all posts
MariaClara replied at 17-1-2019 10:51 AM
thanksss babe...sebenarnye tak berapa tahu...terjah je ni...

bila nak pergi? klu hotel,
sis pernah duk area cihampelas,braga, lg satu hotel bajet(tak ingt jalan apa)

klu braga.. cuols boleh jalan kaki je ke pasar baru..
malam boleh lepak kt warung upnormal..

iols kt pekan tak amik supir. just naik go-jek (install kt playstore) cuma ke lembang tu baru amik supir..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 08:45 PM | Show all posts
MariaClara replied at 17-1-2019 08:40 AM
last pegi bandung 2013...apa yg best sekarang yer.....nak pegi bln 2 ni...sebenarnye dah lupa...tak  ...

- maribaya lodge
- kawah putih
- dusun bambu


kalau maribaya dan dusun bambu bisa dalam satu hari. kawah putih lain kawasan.

turun jakarta lalu ke bandung itu menghabiskan masa 4 - 6 jam sekali jalan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 08:47 PM | Show all posts
norzmr replied at 17-1-2019 08:52 AM
hi nak bertanya di antara tempat2 di bawah mana lebih berbaloi untk pergi

1) lodge maribaya atau  ...

1) lodge maribaya atau dream park bandung
2) kawah putih atau tangkuban perahu
3) berbaloi ke pergi Situ Patenggang yang cuma tengok Kapal besar tu



dream park lebih murah. dan lebih dekat.


kawah putih lebih cantik. tapi tangkuban perahu juga famous.


kalau pergi kawah putih, boleh pergi situ patengang. kalau tak mau pergi kawah putih, tak payak ke sini.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 08:38 AM | Show all posts
cakur replied at 17-1-2019 08:45 PM
- maribaya lodge
- kawah putih
- dusun bambu



thanks cakur....kamu org sana ya?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 10:02 AM | Show all posts
cakur replied at 17-1-2019 08:47 PM
1) lodge maribaya atau dream park bandung
2) kawah putih atau tangkuban perahu[/back ...



makasih pak cakur
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:19 PM | Show all posts
kawah putih - tak perlu beli topeng mulut tu. kecuali jika ada masaalah pernafasan yang teruk.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2019 06:35 PM | Show all posts
MariaClara replied at 18-1-2019 07:38 AM
thanks cakur....kamu org sana ya?

iya. saya orang bandung. jadi pemandu di bandung.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042784s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list