Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9972
View
88
Reply

OUTDOOR ACTIVITIES

[Copy link]

Author: sabar_sabariah       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-5-2017 08:30 AM | Show all posts
Ni saya update outdoor aktiviti Trip Jalan Jalan May 2017

6/5 Island Hopping, Mersing
13/5 Caving Batu Maloi
14/5 Paragliding Jugra
20/5 Island Hopping, Mersing
20/5 Lata Layang2
21/5 Water Rafting Gopeng

Next target saya nak join Island Hopping dgn Caving.
Lata Layang2 tu pun dalam consideration jugak.
Ada sesiapa nak follow saya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 08:35 AM | Show all posts
cheergirlz replied at 8-5-2017 08:30 AM
ooh bgs lah..ok, nnt sy share gmbar y kwn daki gunung kat sabah...hari nie phg cuti...hari hol...h ...

oh ye la.. phg cuti ek.
tak gi memane ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 08:35 AM
oh ye la.. phg cuti ek.
tak gi memane ke?

kat kuantan nie..ngn family..g jln2 kat umah adik n besan mama...ayh org pekan...so kg di phg sja..mak org kedah     

akak org mna?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 08:30 AM
Ni saya update outdoor aktiviti Trip Jalan Jalan May 2017

6/5 Island Hopping, Mersing

akak, sy copy n letak kat benang sy yer..nnt sy tags akak n mnta dieorg pm yer...sy akn mnta kwn sy war2kn juga kat benang kwn sy..benang pantun, sana mmg byk y join...share link cari akak nie...harap membantu lah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 09:01 AM | Show all posts
cheergirlz replied at 8-5-2017 08:52 AM
kat kuantan nie..ngn family..g jln2 kat umah adik n besan mama...ayh org pekan...so kg di phg sja. ...

orang sungai buloh je
tapi husband orang raub
kami pjj sbb tu bila outdoor camni biasanya saya sorang je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 09:02 AM | Show all posts
cheergirlz replied at 8-5-2017 08:55 AM
akak, sy copy n letak kat benang sy yer..nnt sy tags akak n mnta dieorg pm yer...sy akn mnta kwn s ...

ok boleh
memang niat nak ajak ramai2 join
so takde masalah
nak tularkan pun lagi bagus

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak, link y sy share kat bwh nie benang sy...sy da jgk buka benang teka teki dan jemput singgah, klu ade ape2 info nak share bole jer...update jer kat sana....

https://bm.cari.com.my/forum.php ... obile=2#pid65200594
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 10:23 AM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 08:21 AM
Cuti Labour Day baru ni saya n husben pergi Boathouse kat Tasik Kenyir
Kami join trip 3H2M, makan ...

Minat sgt tapi xpenah ada peluang. Sebab xde geng yang sehati sejiwa. Bila dh kerja rasa cam nk bergiat sendiri tp xberani
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 10:59 AM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 08:30 AM
Ni saya update outdoor aktiviti Trip Jalan Jalan May 2017

6/5 Island Hopping, Mersing

This weekend kan? hihi cam best je. Klau sy sensorg je ok ke? Susah nye xde geng. Lonely life
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 12:57 PM | Show all posts
cheergirlz replied at 8-5-2017 09:16 AM
Akak, link y sy share kat bwh nie benang sy...sy da jgk buka benang teka teki dan jemput singgah, kl ...

ok thanks

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 12:59 PM | Show all posts
zziela replied at 8-5-2017 10:59 AM
This weekend kan? hihi cam best je. Klau sy sensorg je ok ke?  Susah nye xde geng. Lonely life : ...

Ini aktiviti bulan 5 ni
tapi trip jalan jalan ni ada sepanjang tahun
semua date dah fixed
memang kita nak follow tp bukan bulan ni
except for free and easy hiking tu la
nanti kita update katne
biasanya dekat2 sini je

boleh je pergi sorang2
kat trip tu ramai jugak yg dtg solo
no hal la..dpt kenal kwn baru
zziela ni stay kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 01:22 PM | Show all posts
noodle.baby replied at 8-5-2017 12:01 AM
Wow bestnyaaaa.. I minat nak try hiking2 ni tapi takde kawan yg sehati sejiwa.. almaklumlah member2  ...

pm kita contact no
kita boleh update aktiviti tiap bulan
pergo sorang pun takpe
nanti boleh jmp kawan baru masa trip
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 01:23 PM | Show all posts
zziela replied at 8-5-2017 10:59 AM
This weekend kan? hihi cam best je. Klau sy sensorg je ok ke?  Susah nye xde geng. Lonely life : ...

pm kita contact no
kita boleh update aktiviti tiap bulan
pergo sorang pun takpe
nanti boleh jmp kawan baru masa trip
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:47 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 01:22 PM
pm kita contact no
kita boleh update aktiviti tiap bulan
pergo sorang pun takpe

Okay dah pm-ed you.. I pun lone ranger nih.. sama cam zziela.. hai zziela!
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:38 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 8-5-2017 12:59 PM
Ini aktiviti bulan 5 ni
tapi trip jalan jalan ni ada sepanjang tahun
semua date dah fixed

hee bole la. kte stay kota damansara. ok dh pm.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:39 PM | Show all posts
noodle.baby replied at 8-5-2017 08:47 PM
Okay dah pm-ed you.. I pun lone ranger nih.. sama cam zziela.. hai zziela!

haizzzz
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 11:51 AM | Show all posts
minat sgt hiking. last hiking bulan 3 ri tu tp kena stop smpai lepas raya sbb kaki injured. kalu x almost every weekend ada trip

plannyer nak try all the G7's tp so far 1 je G7 yang dapat..  kalu x injured a few weeks ago patut dpt naik korga .

anyone else minat hiking?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2017 08:48 AM | Show all posts
Mary_Vedder replied at 21-5-2017 11:51 AM
minat sgt hiking. last hiking bulan 3 ri tu tp kena stop smpai lepas raya sbb kaki injured. kalu x a ...

Hi MaryOh ni mesti expert giler hiking ni

Yang 1 G7 tu gunung apa?

Saya minat jugak
tp yg light2 je
sbb baru start
yg extreme ni belum boleh kot

besides hiking saya minta jugak outdoor activities yang lain
that's why ada bukak forum ni

sbb nak ajak member2 lain yang takde geng tu join aktiviti sama2
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 09:47 PM | Show all posts
Mary_Vedder replied at 21-5-2017 11:51 AM
minat sgt hiking. last hiking bulan 3 ri tu tp kena stop smpai lepas raya sbb kaki injured. kalu x a ...

bulan lapan ini ada trip setong baha ayam.. rm 280
tengah cari orang
3 hari 2 malam kot

saya tengah cari trip bulan tujuh. dayhike sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 09:49 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 22-5-2017 08:48 AM
Hi MaryOh ni mesti expert giler hiking ni

Yang 1 G7 tu gunung apa?

G7 terdiri daripada Gunung Tahan (2,190m), Gunung Chamah (2,171m), Gunung Ulu Sepat (2,158m), Gunung Yong Yap (2,168m), Gunung Korbu (2,183m), Gunung Gayong (2,173m) dan Gunung Yong Belar (2,181m).


7 peaks among the tallest in the peninsula


gunung Korbu temporarily closed for hike. ada incident hikers jatuh @ sesat kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.958646s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list