Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2460
View
144
Reply

Social Media Addiction Problem

[Copy link]

Author: harkktuih    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2017 12:36 PM | Show all posts
Emmmm, addict tu sbb tak sabar nak tgk respons lepas update kat socmed ke?

U kena cari hobi lain cth membaca, main game, fotografi... cam i boleh addict kalo tgk cerita bersiri ni... selalu sitcom la cth himym...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 12:41 PM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 12:09 PM
apa beza save quote dlm phone dgn publish quote kat social media?

nk luahkan perasaan maybe?simpan dalam phone ibarat pendam dalam hati sendiri, tp bila up kat socmed, dia jd luahan utk org dgr?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 12:43 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 18-5-2017 12:36 PM
Emmmm, addict tu sbb tak sabar nak tgk respons lepas update kat socmed ke?

U kena cari hobi lain  ...

i xde la obses dgn likes, response org..sbb mmg xde like sgt pun kalau up pape..cuma nya bila dah publish status tu mcm rasa puas..mcm bila kita stress, kita jerit kuat2 n rasa lega bila dpt lepaskan..cmtu laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 12:55 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 12:43 PM
i xde la obses dgn likes, response org..sbb mmg xde like sgt pun kalau up pape..cuma nya bila dah  ...

Ooooo... kalau luahkan dlm diary ok? ker kena luahkan & publish baru puas?
Emmmm, pernah tak u tulis ape2 yg boleh menyebabkan org terase hati? For me, kalau addiction you on socmed tu just luahan hati pasal you je... ok kot...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 01:07 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 18-5-2017 12:55 PM
Ooooo... kalau luahkan dlm diary ok? ker kena luahkan & publish baru puas?
Emmmm, pernah tak u t ...

tak pernah la tulis diary..apa2 yg i up kat socmed, berkenaan diri i je, emosi i, apa yg i fikir..mmg xde la nk up apa2 pasal org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 01:13 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 01:07 PM
tak pernah la tulis diary..apa2 yg i up kat socmed, berkenaan diri i je, emosi i, apa yg i fikir.. ...

Oooo... ok la cam tu... nanti slowly your addiction tu akan berkurangan lah... especially bila u dah ade benda lain yg distract ur mind... layan je la socmed tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 01:34 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 18-5-2017 01:13 PM
Oooo... ok la cam tu... nanti slowly your addiction tu akan berkurangan lah... especially bila u d ...

trying to..ni hari ketiga xde update ape2..getting better..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 01:39 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 01:34 PM
trying to..ni hari ketiga xde update ape2..getting better..

Good luck you... moga di permudahkan...

I banyak gak addiction dulu2... tapi tak ingat dah mcm mane semua tu boleh hilang... maybe faktor umur kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 01:51 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 18-5-2017 01:39 PM
Good luck you... moga di permudahkan...

I banyak gak addiction dulu2... tapi tak ingat dah mcm  ...

thank you..i hope addiction gini akan fade lah since umur makin lanjut, tp diri x sedar2
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:43 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 12:41 PM
nk luahkan perasaan maybe?simpan dalam phone ibarat pendam dalam hati sendiri, tp bila up kat socm ...

berlawanan dgn ko cakap ko tak craving for people attention. Actually sbnrnya ko craving for people attentiion, thats why walaupun takde respon,ko yakin ada org baca (mission completed)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 02:45 PM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 02:43 PM
berlawanan dgn ko cakap ko tak craving for people attention. Actually sbnrnya ko craving for peopl ...

more like mcm aku perlukan kwn utk luahkan apa yg terbuku dlm hati..mungkin lah..nk dpt attention tak kot sbb apa yg aku update bkn pasal merentan mohon simpati..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:46 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 01:34 PM
trying to..ni hari ketiga xde update ape2..getting better..

nak tau ko berjaya ke tak sbnrnya bila ko tak update anything masa lowest point of life ko cthnya masa ko bad mood psl problem real life/bosan

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 03:35 PM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 02:46 PM
nak tau ko berjaya ke tak sbnrnya bila ko tak update anything masa lowest point of life ko cthnya  ...

normally, bila aku emo ngan something, aku akan update la quotes yg berkaitan dgn emo aku masa tu.. mcm this morning something happened, which entirely changed my mood, x gi lunch segala, but aku managed la utk tidak update apa2 walau pun rasa membuak2 nk curahkan kat socmed.. so aku rasa getting better la dlm menahankan diri utk x update..harap boleh bertahan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:44 AM | Show all posts
Edited by xtahumenahu at 19-5-2017 08:54 AM

TT...aku kat klang...bff jauh2 beranak pinak...jom TT kita tgk wayang jom....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 09:42 AM | Show all posts
xtahumenahu replied at 19-5-2017 08:44 AM
TT...aku kat klang...bff jauh2 beranak pinak...jom TT kita tgk wayang jom....

klang katne...jom la mewayang
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:28 AM | Show all posts
chuoll dah bujang kertu almost mid 30s..elok lah gi kawen utk selesaikan prob neh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:02 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 03:35 PM
normally, bila aku emo ngan something, aku akan update la quotes yg berkaitan dgn emo aku masa tu. ...

kalau nak meluahkan, gi kat twitter je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 19-5-2017 09:42 AM
klang katne...jom la mewayang

Nanti iols pm tepi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
zztop63 replied at 19-5-2017 11:28 AM
chuoll dah bujang kertu almost mid 30s..elok lah gi kawen utk selesaikan prob neh...

Kahwin pun belum sure bole settlekan prob
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-5-2017 12:02 PM
kalau nak meluahkan, gi kat twitter je..

Twiitter xde
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:51 PM | Show all posts

u create twitter lah... nanti u slowly kurang update kat fb/ig

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-5-2017 12:51 PM
u create twitter lah... nanti u slowly kurang update kat fb/ig

Owhh cmtu..okay2
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
boring ler life ko gini,asyik dgn phone jer.org lain aktif gak soc media tp tak da la sampai boring gini.kalau ko suka tgk wayang,pi tgk movie best2, persetankan yg dok tgk ko cm pelik sbb ko sorang ..satu lagi cari la geng yg suka travel ke.dlm fb tu bnyk grup travel..travel seronok woo...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2017 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 19-5-2017 10:38 PM
boring ler life ko gini,asyik dgn phone jer.org lain aktif gak soc media tp tak da la sampai boring  ...

Tgk wyg sendiri tu mmg biasa dah..n mmg lantaklah org nk pk pe kesah plak kan aku tgk sesorg..travel tu dlm2 negeri tu ada gak la..3 4 kali dlm setahun
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 20-5-2017 12:26 AM
Tgk wyg sendiri tu mmg biasa dah..n mmg lantaklah org nk pk pe kesah plak kan aku tgk sesorg..trav ...

ok dah tu,tp ko kena cari lg kawan offline ni ,cnth geng futsal ke,badminton ke..etc..cari circle of friends yg menyeronokkan.kat fb,bnyk grup2. ko join lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063675s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list