Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27341
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-8-2017 01:00 PM | Show all posts
Star_el replied at 1-8-2017 09:08 AM
kan even yg rituh heechul buat instalive mention jekki pun xde thread haha, ada thread psl dia puj ...

tu la... memang bias habis......
bila ada result jekki masuk top 10 dlm pencarian twitter, ada pulak y tak percaya.. siap kata jekki ni takat femes kt korea ja..tak da international fans..

rasa nak hempuk..

sedangkan idol y dorg puja2 melangit, tunduk hormat kt jekki bila jekki lalu....


tak silap jekki kata album baru bulan 9 ni... harap2 betul la... coz tgk dorg buat line up utk YG artis comeback..tak da pun nama jekki.. geram lak aku rasa...

heecul memang lawa.... dari awal2 epi kb hyung2 kalau ada chance mesti nak perli heecul lawa....
epi kb baru ni boleh lak terduduk sopan giler.... haha...

next week epi black pink... rasa lega akhirnya epi black pink ada... pasal sakit hati aku baca komen dari fans BP dok marah2 minta epi BP...

fans ckp BP dah nak habis promo baru nak tayang.. ehh hello, kb memang tak da niat nak panggil BP at the first place... tp sebabkan fans ramai komen n permintaan khas dari YG sendiri baru la kb panggil BP.. artis2 lain dah lama dah line up utk KB.. elok la exo n kjk tayang masa time dorg keluar album baru pasal dorg dah book awal2..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2017 01:02 PM | Show all posts
Star_el replied at 1-8-2017 09:30 AM
Rasa nak nyanyi lagu Complicated dedicate to Duckie.
Apsal tah rasa cam dia ni dah mcm poser, psl i ...

baik posing mcm JJ.. penuh dgn honesty...

mungkin minat baru duckie kot nak tangkap gambar ala2 seni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 01:59 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 1-8-2017 01:02 PM
baik posing mcm JJ.. penuh dgn honesty...

mungkin minat baru duckie kot nak tangkap gambar ala ...

haha konon2 jiwa artistikla, dah minat interior design bagai.
Tapi aku rasa dia trying too hard that it's painful to watch.
Dia patut stick dgn imej Busan namja XD
And Duckchael.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 31-7-2017 09:09 AM
hahahahah aku paham sgt!
Tanak diorg jadi too big, jeles nnt ramai sgt fans XD
tapi nak diorg ge ...

yup.. same la pemikiran kita ni. dilema fans... nak bg dorg dikenali kemain ajk knalan smua tgk jekki.. tpi bila dah dorg minat. uiiii risau.. macm jiwon sunghoon jaeduk jaejin suwon dapat kat kite ke.. kah3
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 1-8-2017 01:59 PM
haha konon2 jiwa artistikla, dah minat interior design bagai.
Tapi aku rasa dia trying too hard t ...

bahaha .. btul.. trying too hard kot..obvioous sgt la duckie.. cer la g lepak ngn jaejin tu.. suka brgmbr.. suma gmbr ambik. baru la ada makna hidupp..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 1-8-2017 01:00 PM
tu la... memang bias habis......
bila ada result jekki masuk top 10 dlm pencarian twitter, ada p ...

haha ye ke.. bagus la jekki makin meningkat. peminat idol muda2 ni mmg nak kena siku ngn aku kot..hahah dri awal lg cmni. cari pasal.
heechul minat n puji jekki lebih2 kot , berbanding dgn yg lain..dah mmg die hard fans kot..
heechul mmg lawa la wei.. manis gitew.
aku pun ada baca gak.. time kjk mintak bp..annoying tahap gaban.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2017 10:36 PM | Show all posts
Star_el replied at 1-8-2017 01:59 PM
haha konon2 jiwa artistikla, dah minat interior design bagai.
Tapi aku rasa dia trying too hard t ...

kan.. kekadang aku pun tak faham apa maksud gambar dia.. hohoho....

tp at least dia ada upload gambar fans ambik y nampak cam angle masa fan meeting...


anggap ja la sindrom di ambang monopose...

at least dia nak gak post gambar... harapkan jiwon non adoooooo....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2017 10:48 PM | Show all posts
NakCari replied at 1-8-2017 08:31 PM
haha ye ke.. bagus la jekki makin meningkat. peminat idol muda2 ni mmg nak kena siku ngn aku kot.. ...

aku perasan fans 2nd gen idol ramai hormat jekki... takde la nak komen bukan2....

fans2 baru tu annoying betul..harap2 dorg tak suka jekki coz dorg akan rosakkan fandom...


aku sekarang ni dok tak sabar tunggu bulan 10 pasal BOF....

terharu lak bila jaijin sanggup nak design banner jekki tuk fans pakai sebagai tanda penghargaan...

rasa mcm nak suruh ja heecul, hodong n suguen buat permintaan khas utk jekki jadi guest kb tuk album baru akan dtg...

byk renioun leh buat..

- heecul sebagai die hard fan
-  jiwon, hodong n segun utk 2d1n n njttw
- jiwon, jaijin n jang hoon utk flower crew
- hoony n heecul utk clubbing meeting
- jiwon, sang min n jang hoon utk divorce club
- jekki n sang min sebagai senior idol


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2017 11:15 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 1-8-2017 11:16 PM
Syik_Gojet replied at 1-8-2017 01:02 PM
baik posing mcm JJ.. penuh dgn honesty...

mungkin minat baru duckie kot nak tangkap gambar ala ...

i'm starting to enjoy new plan man...

mula2 memang rasa annoying dgn sikap hyper/gedix subin...

tp best pulak bila suwon dok savage subin....

bila ada chance je mesti suwon akan dissing subin..tambah2 bila subin buat perangai gedix... subin tak leh nak balas, dia cuma gelak ja..

so subin sila la gedix coz best tgk suwon jadi savage makne....

even jiwon pun tak terlepas... hahaha...

pm1.PNG


pm2.PNG

pm3.PNG

pm4.PNG


pm5.PNG

pm6.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 08:58 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 1-8-2017 10:36 PM
kan.. kekadang aku pun tak faham apa maksud gambar dia.. hohoho....

tp at least dia ada upload  ...

aku pun terpikir midlife crisis kot XD
dia rasa cam kena ada special thing, nak ubah kebiasaan.
Tulah layan jela, at least dia update things.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2017 02:34 PM | Show all posts
Star_el replied at 2-8-2017 08:58 AM
aku pun terpikir midlife crisis kot XD
dia rasa cam kena ada special thing, nak ubah kebiasaan.
...

besday dia dah dekat ni...

nak tgk, tony masak tak seaweed soup kt dia..hehe...

nway 8/8 ni annouce pasal konsert 20th anni... time2 mcm ni aku harap sgt aku kaya..so leh aku selembe je fly p korea tgk konsert...

sepanjang aku tgk Yellow note concert, aku suka tgk cara dorg design concert hall..

kalau artis2 lain selalu buat kt stadium terbuka so leh open utk ramai org..masalahnya sapa y beli seat murah memang tak nampak langsung dorg..

tp yellow note concert buat kt stadium tertutup..so limited..pastu design stage sampai ke tengah2... jekki pulak suka buat show kt tgh2 stage.. so ramai org leh tgk dorg dgn dekat termasuk y duduk tingkat 3...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:40 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 2-8-2017 02:34 PM
besday dia dah dekat ni...

nak tgk, tony masak tak seaweed soup kt dia..hehe...

tulah besday dia, aku siap amek cuti lagi.

Weh yeke nak announce selasa dpn T___T i'll be sad hearing that haha OTL
kira tak sempat gak kuar album baru ni?
aah design konsert jekki lawa, pastu diorg akan try utk leh connect dgn fans kat ceruk mana pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2017 02:51 PM | Show all posts
Star_el replied at 2-8-2017 02:40 PM
tulah besday dia, aku siap amek cuti lagi.

Weh yeke nak announce selasa dpn T___T i'll be sad h ...

mohtip ko amik cuti.. nak celebrate ka???

jgn lak p secret recepi beli 1 potong kek..tulis happy besday duckie.. then mkn sorg2...

huhu...

aha.. design stage lawa.. design stage bukan utk cater lebih ramai org tapi utk kasi dekat dgn fans...

sampaikan JJ leh spot byung jae, YG n prof dia..

hoony p kat ceruk tepi..sambil menyanyi ckp kt fans sorry sebab jarang dtg belah situ..jgn sedih..

aku rasa kalau dorg dtg malaysia, mesti buat kt stadium terbuka so rasa mcm tak best.. aku tgk design concert GD memang tuk cater ramai org..

sian fans mana beli tiket murah..pasti nampak dia sebesar semut ja..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:59 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 2-8-2017 02:51 PM
mohtip ko amik cuti.. nak celebrate ka???

jgn lak p secret recepi beli 1 potong kek..tulis happ ...

bwaahahahaha! #foreveralone sgt kekdahnya.
Aku nak servis kete, kebetulan lak besday Duckie. XD
Secret Recipe ada offer lg tak beli 3 potong rm20?lol bolelah acah2 celebrate gak.

Tulah weh tiket dahla mahal, kena rebut lak tu. Kita ni dok jauh, xberharta ni lagila telan air liur je tgk diorg dok plan itu ini.
Just mengharapkan keajaiban tetiba ada sponsor ke, tetiba jumpa jekki kt mana2 ke lol!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2017 03:09 PM | Show all posts
Star_el replied at 2-8-2017 02:59 PM
bwaahahahaha! #foreveralone sgt kekdahnya.
Aku nak servis kete, kebetulan lak besday Duckie. XD
...

nanti post la gambar kek duckie... hahaha...

sadis lak aku rasa...

seminggu sebelum tiket jual org dah mula beratur..gila la....

paling dekat dgn GD harga tiket 600+++... itu pun kena berdiri sepanjang masa tak da kerusi...

harap2 tak kena himpit la.. 3 jam dah berdiri lama tuuuuuuu......

jekki kalau mai malaysia aku rasa miracle... coz dari gaya YG layan dorg mcm tak da harapan world tour...

kontrak dorg tinggal setahun setengah ja...

patutnya bulan depan album baru tp mcm tak da harapan ja...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2017 01:54 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 3-8-2017 01:56 AM

NJTTW related post...

viewer terkejut bila dpt tau umo sebenar jiwon...

next level babyface..

https://pannative.blogspot.my/20 ... ise-viewers-of.html
aku dah biasa tgk jiwon dlm serba hitam...

bila tgk jiwon dlm serba putih dia nampak lebih muda n segak...




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2017 08:11 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 3-8-2017 01:54 AM
NJTTW related post...

viewer terkejut bila dpt tau umo sebenar jiwon...



drawing set????? adakah bermakna drawing starter pack or buku drawing gambar member2 semua?????
demnn.. harap aku tak terbeli....

nway..tgk duckie post gambar kt studio rakaman n dancing room.. pastu ada fan post y dorg p mkn kt yummy kampong.. mak suwon kata suwon tgh bz rakam album baru.... harap2 betul.. cheballlll....!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2017 01:44 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 5-8-2017 01:53 PM

eun ji won masa time 2d1n...masa ni tahun ke 3 tak silap...
kim C sendiri pun sedar jiwon berubah dari epi awal2 2d1n... kena sound dgn Kim C... Kim C tak percaya bekas idol boleh end up mcm ni..
sampaikan org lupa y dia tu idol/singer.. org anggap dia comedian..
jiwon zaman adios paling handsome bagi aku...

sekarang bila dia jaga diri dia balik terus jadi segak.. sampaikan org tak percaya n masuk berita lagi...

2d1ng1.PNG

2d1ng2.PNG


2d1ng3.PNG

2d1ng4.PNG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2017 01:44 PM | Show all posts
edit.............
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-8-2017 01:44 PM
eun ji won masa time 2d1n...masa ni tahun ke 3 tak silap...
kim C sendiri pun sedar jiwon berubah d ...

Bwahaha singer lain yg concern psl appearance dia. Time tu dia still married ke? Rs dia xjaga diri sgt sbb dh kawen kot.
Btw aku stop tgk season 1 tu sbb turned off tgk skrin cut off. So subtitle 2nd line xnmpk lol!
For now aku xla gila sgt nk tgk cite lama jiwon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112105s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list