Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
44038
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna       Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2018 11:26 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 3-2-2018 11:24 PM
Segala acid i skang tgh on hold sbb tuan badan x bole pakai. Kdg rasa mcm pelik sbb dh biasa dok l ...

Aaaa... jgn nanti dah terbiasa, susah nak masuk balik routine .Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 12:32 PM | Show all posts
I baru 2 hari guna buffet, rose hip dan alpha arbutin...
betul la, forumer mana tah yang kata bau rose hip tu tak berapa best...bau tak lah kuat. cuma, slight smell of minyak urut ke apa tah...
bangun pagi, beminyak la pulak muka...
tapi untuk texture arbutin n buffet - memang superb. cepat meresap. best je sapu...
hopefully berbaloi la for things yang order 3 minggu baru sampai...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru beli TO from victoriahealth.

From short research i rasa paling murah. Total 44GBP for 5 items.

Kalau deciem u kena bayar postage sama harga dengan produk dah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 07:18 PM | Show all posts
eyelineronfleek replied at 31-1-2018 10:20 PM
I pening kepala gile tgk the Vitamin C selection smpai tak tau nak pilih yg mana. End up  ...

vit C utk yg tak pernah guna advisable start from lower concentration dulu.
dah sebulan n muka comfortable then boleh guna yg higher sikit and so on.

kalau terus guna yg high takut skin terkejut n irritated melampau
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 07:26 PM | Show all posts
wa'ah replied at 6-2-2018 07:18 PM
vit C utk yg tak pernah guna advisable start from lower concentration dulu.
dah sebulan n muka co ...

Thanks babe. I punya vit c tak sampai lagi . I beli AGS.

I dah start pakai lactic acid 10% ( bad decision , should have started with 5%) for a newbie like me, but itu saja yg ade kat farmasi. But i used it every other night , and sparingly. Naik jerawat 3 ketul . I would like to think this is purging , but I ve read the difference between purging and breaking out, and Im not convinced it's either one .

Pagi ni caffein, niacinamide and retinoid dah smpai . Tak sabar nak try. Woot!
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 06:27 AM | Show all posts
penhitammm replied at 5-2-2018 12:32 PM
I baru 2 hari guna buffet, rose hip dan alpha arbutin...
betul la, forumer mana tah yang kata bau r ...

mmg tk best.. tp rose hip oil tu effect nya u akan rasa after 2 -3 months kalau guna berterusan.... I pun kurang gemar bau dia, tp kesan dia superb !
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 08:05 AM | Show all posts
bulanbulat replied at 6-2-2018 05:05 PM
I baru beli TO from victoriahealth.

From short research i rasa paling murah. Total 44GBP for 5 i ...

you...why not you try cultbeauty?? lebih 40pound free shipping....
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
penhitammm replied at 7-2-2018 08:05 AM
you...why not you try cultbeauty?? lebih 40pound free shipping....

Alaa dah termiss the boat. Nanti next time i tru cult beauty. Thanks for the info
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 10:19 AM | Show all posts
apa nama TO punya moisturiser?

ada yg pakai, ok tak

saintifik betul nama2 barang dia sampai tak tau nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by GigaMom at 7-2-2018 09:29 PM
gam_gajah replied at 7-2-2018 10:19 AM
apa nama TO punya moisturiser?

ada yg pakai, ok tak


Same here
Jenuh godek 1 insta

Saintifik sunggohh
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 08:47 AM | Show all posts
pegi official website. sana dia ada regime guidelines...dia tunjuk mana satu nak guna ikut keperluan kulit. nak glow ke..anti-aging ke...

tengah tunggu Sunscreen - coming soon.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 12:43 PM | Show all posts
gam_gajah replied at 7-2-2018 10:19 AM
apa nama TO punya moisturiser?

ada yg pakai, ok tak

nama dia  The Ordinary | Natural Moisturizing Factors + HA - 30ml i guess

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
I tgah fokus study produk ni ngalah nk ambik spm
Last time fokus bgini hanya masa nk ambik lesen
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 08:13 PM | Show all posts
GigaMom replied at 8-2-2018 01:56 PM
I tgah fokus study produk ni ngalah nk ambik spm
Last time fokus bgini hanya masa nk ambik lesen
{ ...

I know what you mean! I pun dah baca byk gile sources to understand it , and yet , I'm still confused. I"ve read so many beauty reviews and Wayne Goss  kat Youtube.

By the way , I don't know if this helps, but I  found this on instagram . Dia tolong orderkan The Ordinary , and the charges are not that expensive( tapi if u can order sendiri , better order sendiri). Appreciate her effort in compiling this list ,as a guide according to skin type. Deciem pun ade jugak something like this , tapi yg ni cam lagi comprehensive.  Hope this helps!
Screen Shot 2018-02-08 at 11.03.40 PM.png
Screen Shot 2018-02-08 at 11.04.02 PM.png
Screen Shot 2018-02-08 at 11.04.15 PM.png
Screen Shot 2018-02-08 at 11.04.33 PM.png
Screen Shot 2018-02-08 at 11.04.53 PM.png
Screen Shot 2018-02-08 at 11.05.04 PM.png


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 12:32 PM | Show all posts
iloveyou replied at 8-2-2018 12:43 PM
nama dia  The Ordinary | Natural Moisturizing Factors + HA - 30ml i guess

tks for the info
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 8-2-2018 08:13 PM
I know what you mean! I pun dah baca byk gile sources to understand it , and yet , I'm still confu ...

Omaigosh i love u so much..
Anyway i dh order list ni

1.Niancinamide
2.Ascorbyl Glucoside Solution
3.Alpha Arbutin 2%
4. Salicylis Acid
5. Vit c 23%
6. Glycolic Acid
7. High adherence sillicon

But 2 of them need to pre oder. If beli direct kat victoriahealth i boleh dpt semua ni murah 1xx+.tp i sgt x sabar mnguu...
Ai will make this as my daily rgmt reff.
Tq so much uolss
Nk ngintai mn yg x ckup..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 05:24 PM | Show all posts
GigaMom replied at 9-2-2018 03:24 PM
Omaigosh i love u so much..
Anyway i dh order list ni

Your welcome! Glad you found this helpful . Kalau nak further info , visit her IG page ( sbb sde a few pages yg terpotong):

@byizztkmrzn


Selamat ber Ordinary!
xx

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 04:35 PM | Show all posts
penhitammm replied at 7-2-2018 08:05 AM
you...why not you try cultbeauty?? lebih 40pound free shipping....

buka website terus keluar promo utk acne & blemish.
macam tahu-tahu je

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:07 PM | Show all posts
YPM_Addora replied at 13-2-2018 04:35 PM
buka website terus keluar promo utk acne & blemish.
macam tahu-tahu je

ahh sudah...
you sebut2 cult beauty ni...macam gatal je tangan nak g window shopping kat situ...haha
btw - i tengah cari sunscreen ni. hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 05:07 PM | Show all posts
YPM_Addora replied at 13-2-2018 04:35 PM
buka website terus keluar promo utk acne & blemish.
macam tahu-tahu je

ahh sudah...
you sebut2 cult beauty ni...macam gatal je tangan nak g window shopping kat situ...haha
btw - i tengah cari sunscreen ni. hmmm...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094882s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list