JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17235
View
559
Reply

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

[Copy link]

Author: annabellaruz2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2017 04:09 AM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:40 PM
Tapi klu setakat serai dgn pucuk ubi mmg dah berderet aku semai kat tepi rumah...tgh cari benih pucu ...

kurang kan makan lemak labu.nanti mudah masok angin tau tuboh badan awak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:11 AM | Show all posts
lewat petang sya akan masok forom nih dan sya akan kobgsi gamba gamba bunga hebat dan segar yang sya semai.asalamualaikom lah yer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 11:13 PM
Mmg happy kalau tanaman menjadi.
Iols mmg tiap pagi mesti round tgk pokok dl sambil senyum2  ...

Hehe...sama la dgn aku...pagi2 mesti belek2 pokok..cakap2 dgn pokok...mcm org sewel...tp lagi sewel bila pokok2 buah start berbunga..hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 11:15 PM
Ooo....camtu ye
Xpernah tau cemana org harvest avokado
Beli pun xpernah

Sedap tau jus alpukat..selalu kedai indon ada buat...masa aku pg Bukit Tinggi, Indonesia, segelas jus alpukat tu x silap aku RM7 duit kita..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 11:25 PM
Kat pasar mlm ada jual..katanya local avocado..besar2 mcm labu kundor pon ada. Tp iols x pernah be ...

Ni yg Indonesia punya benih...paling murah orang jual RM5 sebiji..
20170319_163344.jpg
20170715_112402.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:25 AM
Ni yg Indonesia punya benih...paling murah orang jual RM5 sebiji..

Bestnya..nnt nak try tanya tokeh kedai pokok tu la. Iols mmg suka mon avokado ni..buat salad, air & guacamole cecah nachos..sedapppp
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
azie999 replied at 14-7-2017 11:56 PM
Yeah, anna dah bukak benang baru. Baru tau sbb tgh beklok benang tok bun

Ye la...dah de yg berbunyi benang buntatt out of topic katanya...puihh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 15-7-2017 04:57 AM
ini coma nasehat sya lah yer.patotnya awak kena rajin bersehkan sumua pasu awak.susun lah pasu denga ...

Gigihjya nak kutip benang sampai menyibuk kat benang aku yg segar bugar nih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 15-7-2017 12:30 PM
Bestnya..nnt nak try tanya tokeh kedai pokok tu la. Iols mmg suka mon avokado ni..buat salad, air  ...

Hari tu aku ada bgtau baja yg aku guna untuk orkid aku...
Haaa..yang ni la...masa tu dia jual kat boneg kete tepi jalan...lama dah tak nampak dia meniaga ni..kot2 dia join yg car booth sales pula..hehe
IMG_20170715_113059.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:36 AM
Hari tu aku ada bgtau baja yg aku guna untuk orkid aku...
Haaa..yang ni la...masa tu dia jual kat ...

Dia buat sendiri ke? Kat pasar tani pon ada org jual produk tempatan camni..tp x pasti la sama brand ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:57 AM | Show all posts
bunga ros pink



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 15-7-2017 12:38 PM
Dia buat sendiri ke? Kat pasar tani pon ada org jual produk tempatan camni..tp x pasti la sama bra ...

Tak tau la JC..tp so far mmg berkesan baja ni kat orkid aku..cuma sembur kat akar jer...tp aku over, sembur kat semua..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 12:08 PM | Show all posts
bunga kertas. ada terselit ulam raja. banyak betul ulam raja beranak pinak. Alhamdulillah.



Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 12:17 PM | Show all posts
Ini pokok kantan masa kurus.



Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 12:25 PM | Show all posts
bunga ulam raja




Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 11:57 AM
bunga ros pink

Cantikkk...ni yg ros kampung kan? Iols suka sgt..dulu ada tanam, pastu i keje kl dulu xde org jaga...abis mati   nnt2 nk tanam balik
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:07 PM
Ala..lupa nak tag ko nok..hehehe
Meh share gambar kat sini...

Takpe Anna. I masuk sendiri  

Itulah tak berkesempatan nak ambil gambar. Nanti yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:09 PM
Tak terfikir lak nak tanam buah delima tu..mmg sgt elok utk ibu mengandung..tp syarat makan buah ...

Betul. Uncle jiran i akan pesan  yg sama tiap kali dia kasi delima kat weols.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 09:25 PM
Iols ada tanam
Br2 ni berbunga lebat tapi takat bunga je la
Buah yilek

Kalau u perasan, orang cina suka tanam pokok buah delima, memang menjadi, subur, tapi depa tak makan sangat. Uncle jiran i cakap depa percaya nak elak benda tak elok masuk rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 15-7-2017 03:57 AM
ini coma nasehat sya lah yer.patotnya awak kena rajin bersehkan sumua pasu awak.susun lah pasu denga ...

Kau ni kalau cakap tak meninggi lngit tak sah eh. Boring laaaaaaaa kau ni  :
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046162s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list