JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
15071
View
547
Reply

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

[Copy link]

Author: annabellaruz2       Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 11:57 AM
bunga ros pink

Cantikkk...ni yg ros kampung kan? Iols suka sgt..dulu ada tanam, pastu i keje kl dulu xde org jaga...abis mati   nnt2 nk tanam balik
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:07 PM
Ala..lupa nak tag ko nok..hehehe
Meh share gambar kat sini...

Takpe Anna. I masuk sendiri  

Itulah tak berkesempatan nak ambil gambar. Nanti yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:09 PM
Tak terfikir lak nak tanam buah delima tu..mmg sgt elok utk ibu mengandung..tp syarat makan buah ...

Betul. Uncle jiran i akan pesan  yg sama tiap kali dia kasi delima kat weols.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 09:25 PM
Iols ada tanam
Br2 ni berbunga lebat tapi takat bunga je la
Buah yilek

Kalau u perasan, orang cina suka tanam pokok buah delima, memang menjadi, subur, tapi depa tak makan sangat. Uncle jiran i cakap depa percaya nak elak benda tak elok masuk rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 15-7-2017 03:57 AM
ini coma nasehat sya lah yer.patotnya awak kena rajin bersehkan sumua pasu awak.susun lah pasu denga ...

Kau ni kalau cakap tak meninggi lngit tak sah eh. Boring laaaaaaaa kau ni  :
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 01:08 PM
bunga kertas. ada terselit ulam raja. banyak betul ulam raja beranak pinak. Alhamdulillah.

Aku tak suka ulam raja..aku tgh plan nak cari tayar utk tanam ulam pegaga & mint..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 01:25 PM
bunga ulam raja

Babe, masa kecik2 dulu suka petik bunga ni..ikat susun mcm cekak..main puteri raja..   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
oak.balustrade replied at 15-7-2017 02:10 PM
Kalau u perasan, orang cina suka tanam pokok buah delima, memang menjadi, subur, tapi depa tak mak ...

Ye ke oak??
Aku pernah tanam biji delima ni dulu dalam pasu..
Biji delima yg warna merah..kat pasaraya jual sebiji RM9++..msa tu aku pregnant teringin nak makan delima yg mahal tu..hehehe
Tumbuh elok dalam pasu..bila aku pindahkan ke rumah MIL, pokoknya makin susut tak mau besar..last2 mati sbb tak jaga...nnt aku nak tanam balik..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:32 AM
Ye la...dah de yg berbunyi benang buntatt out of topic katanya...puihh..

Haha, tau xpe.. tunggu I tanam something dulu then baru boleh post kat sini. Duk rumah bertingkat2 nie susah nk bercucuk tanam.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:15 AM
Hehe...sama la dgn aku...pagi2 mesti belek2 pokok..cakap2 dgn pokok...mcm org sewel...tp lagi sewe ...

Hahaha...lantak la org nak kata sewel kan
Janji bila pokok2 keluarkan hasil, dah kira proud mom moment tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:40 PM | Show all posts
keladi kemoyan pun mak iols tanam sbb semak rumah ni takde. iols rasa kan, dari tanam keladi hiasan, baik tanam kemoyan ni. ada satu lg mcm kemoyan, dia besar skit. lupa nama apa. tepus tanah kot?





Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bencinya
Nak upload pics xlps2
Hantuk yg kononnya newbie tu pun pandai:
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:20 PM | Show all posts
wah amat hebat hasil bunga sya CYMERA_20170715_161737.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:22 PM | Show all posts
niat musti baik lah yer.sya berkebun niat kerna tuhan.kupu kupu dan kumbang amat gemar hisap madu dikebun taman bunga sya.sukur dapat sedekah kepada hewan .kumpol pahala CYMERA_20170715_161636.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:24 PM | Show all posts
ini hasil taman bunga sya CYMERA_20170715_161759.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:25 PM | Show all posts
sayoran sega dikebun sya CYMERA_20170715_161712.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:26 PM | Show all posts
sukacactus replied at 15-7-2017 03:37 PM
Bencinya
Nak upload pics xlps2
Hantuk yg kononnya newbie tu pun pandai:

usaha banyak kali,usah putos asa lah yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:28 PM | Show all posts
@alisa21  mari lah ke topik nih.sama sama kumpol markah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:29 PM | Show all posts
bunga mawar .lewat malam sya akan masok forom.com nih lagi CYMERA_20170715_162702.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2017 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
azie999 replied at 15-7-2017 03:32 PM
Haha, tau xpe.. tunggu I tanam something dulu then baru boleh post kat sini. Duk rumah bertingkat2 ...

Tak juga nok..aku beli pasu besar..buh tanah..tanam apa je yg aku nak tanam..dah besar aikit, aku pindahkan ke rumal MIL..ni pokok kurma benih dari mekah...limau kasturi sekali..     
20170716_013344.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2017 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 15-7-2017 03:40 PM
Hahaha...lantak la org nak kata sewel kan
Janji bila pokok2 keluarkan hasil, dah kira proud mom m ...

Koleksi bunga rose jepun aku yg pelbagai..
Kalau demam pun boleh sembuh bila tgk bunga yg berwarna warni ni..
Tu bunga haper tah..lupa nama..tp wangi...
20170716_013227.png
20170716_012940.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2017 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 03:40 PM
keladi kemoyan pun mak iols tanam sbb semak rumah ni takde. iols rasa kan, dari tanam keladi hiasan, ...

Keladi ni boleh makan ke sekadar hiasan jer nok? Nampak cantik plak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2017 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai fon..tak nampak butang report dantak nampak sapa mod board ni...sesiapa pakai pc tu, tolong report roh gentayangan nih...menyemak jer...


Mod, minta pantau forumer burung hantuk yg berniat nak kumpul point semata2 nak panjat board kenamaan..

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 16-7-2017 01:43 AM
Tak juga nok..aku beli pasu besar..buh tanah..tanam apa je yg aku nak tanam..dah besar aikit, aku  ...

aah, kan.. pasu kecik2 boleh jugak. Yg besau2 memang xdpt la, x cukup space..

Wah, kurma dari Mekah. Harap2 tumbuh elok ye Anna  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047523s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list