Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
832
View
48
Reply

Face Serum

[Copy link]

Author: kakiseboksebok       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2017 09:31 AM | Show all posts |Read mode
Hi semua!

This is my first thread kat board ni. Mohon tunjuk ajar ya.

I nak mintak pendapat and honest review from you guys.

Korang semua pakai face serum or facial oil tak? What is the difference between these two? Kalau ada yang pakai can u share the brand and the result please?

Muka I sejenis kering and ada uneven tone. So do u guys ada any suggestion for me?

Thank you in advance. Nanti I akan tepek few products to get review from u guys.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
pakai dua2, mula2 serum baru minyak, kalau siang guna the ordinary niacinamide & ascorbyl glucoside solution

malam alpha arbutin dgn rose hip oil, untuk hilangkan scar & pigmen

beza serum dgn minyak tak sure , yg pasti kalau guna face oil ni muka jadi lembut je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 10:22 AM | Show all posts
hotmak replied at 8-9-2017 02:12 AM
pakai dua2, mula2 serum baru minyak, kalau siang guna the ordinary niacinamide & ascorbyl glucoside  ...

Wowww. Menariknya. Semua tu uols beli kat mana? Btw, facial oil tu sesuai ke untuk orang kulit kering?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai honey bee nafura tu..memg best..muka lembut ngat..tp ni moisturzer

Seblum mekap i guna tarte maracula oil..i falwless argan pun ada..selang seli hari..

Then ada 1 essence ni dia gel xdak bau..xtau kenapa i suka..benton snail bee high content esence..dah botol ke2 ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak teh pakai Olay regenerist microsculpting serum, lepas apply rasa smooth jah kulit...maybe sebab letak silikon. Yg penting Ada niacinamide yg sesuai dgn kulit meols.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:54 AM | Show all posts
i sejenis pakai treatment essence skII sebagai face serum dan eden oils rosa e.. macam sejenis wajib dua benda ni. tapi lagi wajib adalah toner sebenarnya..

essence skII tu memang best. muke kalau burn, malam buh extra sket essence tu, pagi esok sah lega..

eden oils rosa e tu plak, walau bau dia pahit sikit tapi suke pakai.. tapi slalu jugak pakai kat tangan peganti lotion..  
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 8-9-2017 10:22 AM
Wowww. Menariknya. Semua tu uols beli kat mana? Btw, facial oil tu sesuai ke untuk orang kulit ker ...

sesuai rasanya, sebab i kulit berminyak guna face oil ok, kulit kering kena pakai moisturizer

pre order di ig, sugarville & makeupbypapot
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
meols pakai nutox serum yang kaler merah tu

nanti dah habis nak tukar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:40 AM | Show all posts
alieyrina replied at 8-9-2017 02:36 AM
Pakai honey bee nafura tu..memg best..muka lembut ngat..tp ni moisturzer

Seblum mekap i guna tart ...

Memang ada tengok honey bee nafura tu. Mcm berkenan. Ni ada kat shazreeyanashukridotcom tu kan? Tp i mmg pakai moisturizer IT Cosmetics sayang nak tukar sbb serasi sgt.

Sbb tu i mmg tgh cari serum yang sesuai. Mcm nak try argania wonder oil tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:41 AM | Show all posts
putehkundor replied at 8-9-2017 02:47 AM
Mak teh pakai Olay regenerist microsculpting serum, lepas apply rasa smooth jah kulit...maybe sebab  ...

Kulit MakTeh sejenis kering tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:42 AM | Show all posts
LostStar replied at 8-9-2017 02:54 AM
i sejenis pakai treatment essence skII sebagai face serum dan eden oils rosa e.. macam sejenis wajib ...

I think I'm gonna try eden rosa oil tu lah. Baru je google and look interesting. Thank you!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:43 AM | Show all posts
hotmak replied at 8-9-2017 03:31 AM
sesuai rasanya, sebab i kulit berminyak guna face oil ok, kulit kering kena pakai moisturizer

...

I baca, serum ni kita guna before kita apply moisturizer. Moisturizer mmg I dah pakai. Cuma serum ni pernah stop sekejap and now nak cari balik. Nnt I nak tengok ig you ckp tu. Thank tau!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:44 AM | Show all posts
MeghanK replied at 8-9-2017 03:34 AM
meols pakai nutox serum yang kaler merah tu

nanti dah habis nak tukar

Review please! Actually i pergi guardian pagi tadi and try nutox serum ni. Lembutnyaaa i letak kat tangan tp taknak beli terus sbb nak survey2 lagi. Kenapa uols nak tukar pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 8-9-2017 11:44 AM
Review please! Actually i pergi guardian pagi tadi and try nutox serum ni. Lembutnyaaa i letak kat ...

skin iols jenis combination uols..ada masa oily, ada masa dia kering..bila kering tu kering sangat la..lepas pakai serum tu jadi moist la..lembut gitu

reason nak tukar, dia tak ok sangat untuk lighten scars ke apa..biasa je iols rasa..so nak try yang bio essence snail serum tu..tempting la uols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 12:15 PM | Show all posts
MeghanK replied at 8-9-2017 03:57 AM
skin iols jenis combination uols..ada masa oily, ada masa dia kering..bila kering tu kering sangat ...

Iols pakai bio essence punya skincare tp tak pakai serum dia. Mcm tak sesuai lah skincare bio essence dgn iols. Kulit jadi menggerutu sikit and kering.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:16 PM | Show all posts
kakiseboksebok replied at 8-9-2017 11:42 AM
I think I'm gonna try eden rosa oil tu lah. Baru je google and look interesting. Thank you!

memang best. ade pakai 4 jenis. paling suke bau grape e. tp rosa e utk jeragat. tu yg pakai rosa e. tapi kalau kulit kering rasanya grape e. tp better tanya pharmacist...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 8-9-2017 12:15 PM
Iols pakai bio essence punya skincare tp tak pakai serum dia. Mcm tak sesuai lah skincare bio esse ...

range mana uols iols pakai cleanser dia yang kaler biru tu ok pulak iols rasa
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:36 PM | Show all posts
I skang pakai Body Shop Vitamin E Overnight Serum-In-Oil. Mmg berkesan kat muka ni and I suka sbb pakai time masa nak tido je so takde la rasa oily kalau siang hari sbb kulit I jenis combination. Before this I try Mary Kay TimeWise Day Solution Sunscreen and TimeWise Night Solution. They were good  but agak pricey la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Best je bace komen2 dlm ni.. iols dh ilang napsu nk repair/jaga kulit muka.. ni muka byk parut.. jerwat halus2 bgian rahang.. muka berminyak.. mayb sbb frust dgn life skang kot.. hmm

Face serum/oil utk ape sbnrnya uols? vit c yg mcm serum/oil ade tak? Iols ni kulit putih melepak, pelik muka kusam tgn bdn putih melepak hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 8-9-2017 11:40 AM
Memang ada tengok honey bee nafura tu. Mcm berkenan. Ni ada kat shazreeyanashukridotcom tu kan? Tp ...

U pakai confidence in a cream ke?
I guna yang tu. Best sgt. Dah bekas ke 3 i pakai (travel size). Kulit jadi lembut and pores pun kecik skit.
Serum dulu i guna Night repair estee lauder. Result ok jugak. Parut di muka cepat hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:48 PM | Show all posts
Saya guna dua jenis serum.

For day:

SK-II Aura Genoptics.

Review:
Yes, mencerahkan, bagi tone kulit sekata. Fine line semakin pudar. Tidak terlalu moisturizing mana. need to apply moisturizer after serum.

For Night:

Chanel Blue Serum

This one very hydrating, tapi tak guna on daily basis. Texture sticky dan menyerap boleh tahan pantas.

Night usually I will subtitute with nigh t cream ( anti aging warna purple ) estee lauder.

This is THE BEST NIGHT CREAM EVER.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:58 AM | Show all posts
putehkundor replied at 8-9-2017 02:47 AM
Mak teh pakai Olay regenerist microsculpting serum, lepas apply rasa smooth jah kulit...maybe sebab  ...

Makteh, iols dah beli dah Olay serum ni ada 50% haha. Dah few days pakai mcm okay tp rasa nak beli jugak facial oil nak apply after serum tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:58 AM | Show all posts
MeghanK replied at 8-9-2017 04:36 AM
range mana uols  iols pakai cleanser dia yang kaler biru tu ok pulak iols rasa

24K gold tu. Kering lah kulit. End up tersadai je semua tak pakai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 10:00 AM | Show all posts
gem15 replied at 8-9-2017 02:10 PM
U pakai confidence in a cream ke?
I guna yang tu. Best sgt. Dah bekas ke 3 i pakai (travel size). ...

Yup! I pakai confidence in a cream. Serious best lah you dah lah bau dia sedap. I pun the first two I beli travel size. Then baru beli standard size dia. Kurang kering kulit I pakai cream tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:22 AM | Show all posts
i think u should treat dulu your skin. I suggest clinelle, sgt bagus utk skin treatment. Kulit I pernah problem dulu, lepas pakai ni ok dah coz it treat skin sampai dalam. Now I pakai produk lain pun my skin still ok.. Skrg I tukar safi gold whole set tmasuk skin vitamin, & serum.. Kualiti bagus wlpun local product.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050795s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list