Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1471
View
16
Reply

Jernih, Tiada Pelindung Atau Langsir! Wow, Hotel Bubble Iceland Khas Untuk Yang Berani

[Copy link]

Author: Cari-Nora       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2018 12:51 PM | Show all posts |Read mode
Kaki jalan dan pengembara tegar sudah maklum Iceland sememangnya kaya dengan pelbagai pengalaman semula jadi yang menawan dan menarik. Antaranya aurora borealis, geiser dan glasier, silfra dan banyak lagi fenomena semula jadi yang mengagumkan.





Berpeluang menjejakkan kaki di Iceland tapi tak pasti di mana nak bermalam? Ada banyak hostel, hotel dan Airbnb (homestay) yang anda boleh pilih mengikut bajet anda.


Namun ada sebuah jenis penginapan yang anda pasti nak cuba kalau dah terlajak ke Iceland. Cubalah menginap di dalam bubble atau igloo tanpa ada apa-apa pelindung atau langsir ini!






Lokasi Bubble ini kurang 70 minit pemanduan dari bandar Reykjavik. Lokasi sebenar hanya akan dimaklumkan selepas tempahan dibuat.


Jika anda datang pada musim sejuk, kebarangkalian untuk anda menyaksikan aurora dari dalam igloo adalah sangat tinggi! Jika anda datang pada musim panas pula, anda boleh menyaksikan matahari tengah malam. Mengujakan, bukan?!






Lokasi penginapan ini sungguh strategik, berdekatan dengan tempat menyaksikan geiser dan juga kolam air panas tertua di Iceland iaitu The Secret Lagoon dan juga sebuah ladang kuda. Sebuah restoran turut terletak berdekatan.





Anda harus cuba Langoustines dan pizza margarita beserta sos cili raspberi di Restoran Mika ni. Memang sedap dan pasti licin pinggan!





Jenis penginapan ini mungkin bukan untuk semua orang. Bagi yang berani dan mahukan pengalaman penginapan yang berbeza, cubalah! Anda pasti puas hati! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti mahal harga semlm .
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh
Malu iols nakntido..
Hahaha
Tapi mmg nampak best
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya
tapi makesure takda org sebelah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa macam tido tengah padang jer...maluuu lah.{:shy
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:47 PM | Show all posts
cantik..tapi nak kencing berak kt mana
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ishhhh...nak tukar2 bj camane eh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 02:19 PM | Show all posts
matchstick replied at 12-1-2018 01:47 PM
cantik..tapi nak kencing berak kt mana

kan! musim ujan sekarang pun asik berulang ke tandas!
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 03:00 PM | Show all posts
kalau pasangan baru kawin tak cecuai sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 03:09 PM | Show all posts
Dah tempatnya tengah hutan nak gi sana pun kena ada kebenaran baru boleh tahu lokasinya dimana jadi privasi agak terjaga.  Lagi pun omputih kan memang suka cabin sebegini dan hormati privasi masing2 berbanding kita yang lebih prefer tertutup semuanya sebab takut ada yang datang skodeng.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Port best untuk honeymoon ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 06:21 PM | Show all posts
amyza replied at 12-1-2018 01:46 PM
Rasa macam tido tengah padang jer...maluuu lah.{:shy

kenapa nyah? kau nampak mcm dugong atas padang ke cane nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
BookerT replied at 12-1-2018 06:21 PM
kenapa nyah? kau nampak mcm dugong atas padang ke cane nyah?

Haha. Sebab feeling cutting model la rasa macam ada jer mata2 memerhati. Karang tak pasal2 kuar gambar bogel kat tenet. ;p
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 11:22 AM | Show all posts
pizza nampak sedapppp
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2018 04:30 PM | Show all posts
wow...bestnya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 12:51 PM | Show all posts
hihihi...macam best
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya nak gi laaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.165017s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list