JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6518
View
89
Reply

ALL ABOUT PULAU LANGKAWI PART 7

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2018 05:10 PM | Show all posts
kawan2,

tlg rekmen kereta sewa pls. hehe mekasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 12:01 PM | Show all posts
cmf_htc replied at 5-6-2018 08:14 AM
mana ok kat langkawi pagi grab car atau sewa kereta?

Sewa kereta lagi berbaloi. Sana sewa kereta murah2. kalau pandai cari boleh dapat rm50-60 sehari. Grab Car banyak je tapi tak bebas nak pegi mana2 sangat la.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 09:10 AM | Show all posts
dakmama replied at 18-6-2018 01:10 AM
kawan2,

tlg rekmen kereta sewa pls. hehe mekasih

Check old threads. Banyak yang sudah share.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 10:17 AM | Show all posts
suweet replied at 19-6-2018 12:01 PM
Sewa kereta lagi berbaloi. Sana sewa kereta murah2. kalau pandai cari boleh dapat rm50-60 sehari.  ...

tgh deal dgn wassap...hari tu tanya dpt rm100 axia/myvi utk 2hari...tp tak confirm lagi.ni nak confirm lagi sekali...takder pula reply..ikut pengalaman amik kat airport macam mahal...huhuhu




Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_htc replied at 20-6-2018 10:17 AM
tgh deal dgn wassap...hari tu tanya dpt rm100 axia/myvi utk 2hari...tp tak confirm lagi.ni nak con ...

Eh xla u..I selalu ambik Kat airport ok je rate dia..Kereta pun ok2 so far

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 04:01 PM | Show all posts
becir replied at 20-6-2018 01:42 PM
Eh xla u..I selalu ambik Kat airport ok je rate dia..Kereta pun ok2 so far

ok dah dpt...myvi rm180 4hari..lain2 tanya axia/mirage bagi rm200..
terus book myvi tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 08:45 AM | Show all posts
cmf_htc replied at 20-6-2018 04:01 PM
ok dah dpt...myvi rm180 4hari..lain2 tanya axia/mirage bagi rm200..
terus book myvi tu..

Share pls contact number, sbb i pun tgh survey kereta sewa nk g bln 9 ni. If ikut rate yg u dpt, murah tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 03:30 PM | Show all posts
seeriesagain replied at 21-6-2018 08:45 AM
Share pls contact number, sbb i pun tgh survey kereta sewa nk g bln 9 ni. If ikut rate yg u dpt, m ...



minta compact car..date pegi langkawi tu hanya ada myvi je..tu dpt total dia bagi rm180...
blh tgk website ni...
https://zuhamcarrental.wordpress.com/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 02:35 PM | Show all posts
cmf_htc replied at 21-6-2018 03:30 PM
minta compact car..date pegi langkawi tu hanya ada myvi je..tu dpt total dia bagi rm180...
bl ...

Okies... Tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 04:54 PM | Show all posts
mana lagi best? bawak keta sendiri pi langkawi ke atau sewa keta je kat langkawi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 10:53 AM | Show all posts
Pegi langkawi nxt week tiket dlm rm185 kalo tk silap pegi balik...
kali nie gi tk plan pun...sb hb ada kursus...so ikut ler skali...
nk nyoping apa pun tk tau...sb dh jumpa seller yg jual corelle murah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 12:07 PM | Show all posts
Akak kalau pergi Langkawi tak berapa sangat nak shopping...suka explore tempat2 menarik dengan bot @ sebagainya....ari tu pusing2 dengan bot dan singgah beberapa tempat menarik kws sekitar Kilim Geoforest Park sehingga hampir sempadan Mal-Thai...

Lang 3.jpg

Lang 8.jpg

Lang 2.jpg

Lang 7.jpg

Lang 4.jpg

Lang 5.jpg

Lang 6.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aii dah 3 hari di Langkawi.
Makan Mahsuri - makam dgn rumah lama jet yg bagus.  Show dgn bilik pameran is so outdated. Tak terurus.
Beras terbakar - parking lot dah Jacinta.
Air terjun durian perangin - clean! Not crowded at all. Ramai org Arab yg datang.. memalukan bila acik melayu buka tudung berendam mandi pakai t-shirt. Org arab keliling berpurdah yet acik ni selamba tunjuk aurat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Best part is cable car. Hujan tak dak orang!! Seronok pergi Art muzium.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Laman Padi - waste of time pergi sini. Hiduh. Tak dijaga. Busuk! Museum beras aii bagi satu bintang. Titi dah senget menget nak roboh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Org Langkawi baik baik dan ramah dan jujur. Texi banyak kereta buruk. Wet water park tak siap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai chenang....serabut! Road construction sana sini. Kawasan ini tak dirancang baik. Sad.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
rohayatimat replied at 6-7-2018 12:07 PM
Akak kalau pergi Langkawi tak berapa sangat nak shopping...suka explore tempat2 menarik dengan bot @ ...

Yg nie berapa RM? Nie yg island hoping tue ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 03:23 PM | Show all posts
zu_nia replied at 11-7-2018 10:53 AM
Yg nie berapa RM? Nie yg island hoping tue ke?

Masa akak pergi beberapa tahun lepas dia bagi offer rm90/seorang....kami berlima cuma bayar rm450...harga pakej sebenar rm150/seorang...sekarang tak tahu laaaa berapa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 12:41 PM | Show all posts
jose_rizal replied at 22-6-2018 04:54 PM
mana lagi best? bawak keta sendiri pi langkawi ke atau sewa keta je kat langkawi?

dah cuba dua-dua

best bila bawa kereta, barang-barang kita biar dalam bonet dalam kereta tak perlu punggah-punggah, angkut dalam feri, nanti sibuk kat jeti kuala perlis..

kastam check pun hanya bukak bonet dan tengok-tengok je

cuma yang tak best bawa kereta adalah lama betul dalam feri sampai 3 jam masa perjalanan

tu je
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 03:53 PM | Show all posts
korokure replied at 6-5-2018 10:41 PM
Langkawi ada ubat aroma terapi resdung, produk yang sangat bagus.

nak cari kat mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana coklat murah... Tadi gi coco valley.. Daim 9.90 utk 200g.... 22.90 utk 460g

Underwater world dewasa 36.. Kanak2 24
  Esok pagi bajet nk gi cablecar.. Pagi tadi hujan lebat... So harap esok cerah...

Mkn tghari td kt kak yan nasi campur.. Kerabu bronok... Bukan taste saya.. Bronok tu rasa kunyah getah.. Haha.. Tp lauk2 situ sedap...

Mlm tadi mkn kt selera lubuk buaya.. Order siakap 3rasa.. Besar giler & sangat sedap... Sotong cili, udang goreng tepung, kailan belacan, telur dadar, char kueh tiaw, air 4gelas.. Total semua rm72...

Esok nak cari zul laksa.. Org kata paling sedap.. Niaga naik lori putih kecik... Pagi esok nak bekpes kt che nah.. Nak try padu ke tak roti canai black pepper dia...

Sapa ada info coklat murah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 12:09 PM | Show all posts
Alex8fire replied at 18-7-2018 07:36 PM
Kat mana coklat murah... Tadi gi coco valley.. Daim 9.90 utk 200g.... 22.90 utk 460g

Underwater w ...

share lg info banyak2 plss, sya pegi wiken ni hehe.. tq :-)
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 12:12 PM | Show all posts
nak share info sewa kereta

ustaz zul - 3 hari Saga (ada extra caj rm30 sebab amik awal & pulang lewat - due to flite tiket smpai pagi & balik lambat). Urusan kolek mengolek kat epot, takde extra caj.
017-3727372

kereta lain pun ada kut
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dakmama replied at 17-7-2018 03:53 PM
nak cari kat mana tu?

saya cari kat rambo care ubat resdung.. Ada 2 tempat kedai dia... 1 pekan kuah kt area HIG.. 1 lagi area mahsuri.. Waze je rambo care...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list