Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2691
View
2
Reply

Perkongsian info: SENARAI PUSAT/KELAS SENI MEMPERTAHANKAN DIRI-MALAYSIA

[Copy link]

Author: missjuli       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2018 10:20 AM | Show all posts |Read mode
Al kisahnya, saya otw nak pergi office, tiba2 saya terdgr ada mcm org jerit. Pada awalnya saya buat x tahu je, sbb dekat situ kawasan swimming pool, so mmg sllnya resident atau budak2 suka jerit2 mandi dekat situ. Saya jalan la mcm biasa. Tapi suara org mcm jerit2 tu makin kuat pulak siap dgr mcm ada suara nanggis. Saya pun toleh la, nak tahu sgt ape yg tak kena kan.. ingat hantu ke apa hahaha

Rupanya, ada pasangan, lelaki & perempuan (foreigner) ni bergaduh!! Tak tahu ape sbb & punca. Apa yg saya nmpk, perempuan ni mcm landing kat lantai, si lelaki pulak tarik/heret perempuan ni. Perempuan mcm meronta-ronta la, suruh lepas ke ape kan.. pastu debush !!! berderau darah aku!! Lelaki tu tumbuk muka perempuan tu, pastu pijak, sepak terajang depan mata saya!! Oh My GOD!   Wey, serius takut giler bila tgk dpn mata. Saya rasa mcm nk tlg, tp saya sorang je dekat situ, guard pun x thu la pergi mana. Sll ada je guard sekitar pool.

Rasa kesian, rasa kesal sbb saya x dpt tlg. Kang saya tlg, x pasal2 dapat sebijik dari si lelaki tu. Mati la.. Conclusion, saya rasa seni pertahankan diri ni sgt penting bg GEGIRL SUPAYA KITA TAK DITINDAS OLEH LELAKI2 TAK GUNA SPT INI!!! WHAT THE H--- !!

Saya tgh buat survey pasal kelas martial art. Cadang nak register. So siapa2 berminat nak join x kira la silat ke, boxing ke, Taekwondo ke, boleh la click link ni: https://www.lookp.com/malaysia/martial-art

Kat sini ada senarai lengkap kelas/pusat seni mempertahankan diri. Boleh la tgk2. Semoga bermanfaat kpd semua pembaca kisah saya yg boleh dikatakan tragis juga la bagi saya.

sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:06 AM | Show all posts
Terima kasih TT. Kan? Penting belajar benda2 mcm ni. So that org xbuli sesuka hati,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2019 08:55 AM | Show all posts
AraBellaJuan87 replied at 8-1-2019 04:06 AM
Terima kasih TT. Kan? Penting belajar benda2 mcm ni. So that org xbuli sesuka hati,

Betul tu ! perempuan sepatutnya sedar kepentingan self-defense.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077665s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list