JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9532
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-6-2018 10:13 AM | Show all posts |Read mode
Edited by hafees89 at 29-6-2018 10:57 AM

Salam kawan kawan,

1st thread kat sini.

Cerita nya begini, mulanya kenal dengan seorang awek ni dari zaman Uni lagi.

Masuk Uni balik sebab tak cukup credit hour nak sambung Master.

Masa tu sambung balik 1 lagi sem untuk cukupkan hours.

Dalam masa sama kenal lar dengan awek ni sekali.

Semua nya ok pada mulanya, dah jumpa family dia semua.

Cakap nak tunang after 3 years together. Tak pernah nampak apa apa kurang dekat dia.

Sampai satu tahap, dia pilih untuk putus. Dia cakap saya tak bahagiakan dia, layan dia acuh tak acuh.

Saya terangkan, saya buat gini sebab saya nak halalkan dia. Saya kerja, bukan 1 kerja tapi 2 kerja nak halalkan dia.

Saya sedar saya bukan orang senang, tapi iktihiar nak halalkan dia tu tetap ada.

Silap saya 1, saya ingat nak buat semua ni surprise tuk dia.

Duit dah cukup 40K, saya terus cakap dekat diri saya, saya nak halalkan dia & sponsor kahwin belah dia sekali.
Pernah sekali tengok duit dalam bank dia. Totally ada 1.7K ja simpanan dia.

Tapi dia berubah bila semua dah cukup, dia kenal sorang driver bus ni. Terus dia buat keputusan nak tinggalkan saya.
Paling perit, dia cakap dia sayang mamat ni. Dia tak nak ada apa apa dengan saya. Dia kenal mamat ni baru 3 bulan..

Saya redha, tapi mamat ni.. "PLAYBOY" besar.. Dia dah termasuk dalam perangkap mamat ni..
Dah kasitau dia lelaki ni macam mana semua dia masih tak nak percaya..

Nak mintak tolong kawan kawan dengan sini bagi nasihat. Patut move on? Atau tunggu dia lagi?
Yup dia cakap jangan tunggu dia.. Tapi hati ni.. Selalu teringat dekat dia setiap saat..
P/S : Motivasi saya dapat dari kena curang & kena tinggal ni, hidup makin dekat dekat Allah..
Semua Allah permudahkan.. Cuma kadang kala masih risau apa jadi dekat dia.. Dia makin ok ke? Hidup dia tenang ke?



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:26 AM | Show all posts
biarkan aje bro...tiru prinsip aku ni, kalau org dah taknak kat kita jgn duk terhegeh hegeh kat dia lagi..buat malu je...
sesungguhnya Tuhan dah rencanakan yg lebih baik utk kita...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:31 AM | Show all posts
zulka replied at 29-6-2018 10:26 AM
biarkan aje bro...tiru prinsip aku ni, kalau org dah taknak kat kita jgn duk terhegeh hegeh kat dia  ...

Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start kena kikis..

Aku datang rumah dia.. Drive dari KL ke Perak..

Semata mata nak jumpa dia..

Dia msg aku dari dalam bilik.. Dia nak msg/oncall dengan mamat ni..

Allahu, aku start kereta salam salam bapak dia.. Balik KL terus..

Sekarang ni aku risau dia kena tipu je.. Itu je aku risau & buat aku takut nak move on..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia dh buat pilihan dia..
Xpyh risaukn dia lah..kalau kau explain elok2 takut dia kna tipu pun..dia mgkn xpcya..n ingt kau nk putuskn hbgn diaorg..
Fokus bnda lain la dulu..Insyallah ada pnganti lebih elok..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:38 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

biarkan dia mungkin salah 1 pengajaran buat dia kelak, kalau betul jodoh ko dgn dia tak kemana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:38 AM | Show all posts
taste dia driver bas aja? hmmmm...
lupakan dan move on saja la tt..
tak guna merayu pada yang tak sudi..
and one more thing, stop banding-bandingkan diri awak, dia dengan sesiapa..
contoh duit awak berkepuk 40k duit dia ada seribu lebih je..
awak ada master dia driver bas aja..
itu menunjukkan awak ni macam tak matang..
ingat duit banyak kira dia perlu pilih awak?
cinta ni tak perlu dipaksa..
and one day dia tersedar dia kena kikis and nak balik pada awak, better tak payah la terima..
she need to learn her lesson..
so move on and leave her alone..
lagi awak memaksa gitu, lagi dia rimas dan menyampah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:39 AM | Show all posts
mrizumi replied at 29-6-2018 10:35 AM
Dia dh buat pilihan dia..
Xpyh risaukn dia lah..kalau kau explain elok2 takut dia kna tipu pun..dia ...

Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

Aku tunggu depan rumah dia..

Dia maki maki aku depan tu..

Sampai gaduh.. Dia cakap aku malukan dia..

Apa dosa aku? Banyak gila dia menipu aku sejak dia kenal mamat ni..

Tak terkata apa aku.. Cuma 1 je aku tak faham.. Apa dosa aku sampai aku kena gini?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:41 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-6-2018 10:38 AM
taste dia driver bas aja? hmmmm...
lupakan dan move on saja la tt..
tak guna merayu pada yang tak  ...

Oh bukan nak banding..

Cuma nak halalkan dia.. Nak happykan 2 2 belah pihak..

Saya sanggup bond contract diri sendiri..

Rasa nyesal dia agak memuncak..

Tapi benda dah terjadi..

On the way nak move on..

It's been a month with no msg from her/from him either..

Raya pun tak wish apa apa.. Terus dia delete number saya dari contact dia..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dah ada 40k
dah boleh minang zizi kirana dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:39 AM
Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

Org tgh nk bputik bunga2 cinta..
Mana nk nmpk btul salah dh..
Dia bukan tnggjwb kau lg..
Move on je la..anggap Allah nk jauhkn kau dr org yg salah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Setiap yang berlaku ada hikmahnya

Percayalah JODOH yg baik utk org yg baik
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:47 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:41 AM
Oh bukan nak banding..

Cuma nak halalkan dia.. Nak happykan 2 2 belah pihak..

maksudnya dia betul nekad buang awak dari hidup dia..
so awak pun patutnya buat yang sama..
block and delete her dan any number yang berkaitan dengan dia, socmed dan segalanya..
lupakan je la dia..
time will heal..
inshaallah awak akan jumpa someone better..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:47 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:39 AM
Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

org tgh mabuk cinta bro..apa2 yg kita buat semua tak kena bagi dia, tak perlu nk rendahkan martabat smpai sanggup dimaki hamun dek kerana sorang pompuan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:51 AM | Show all posts
onexox97 replied at 29-6-2018 10:44 AM
dah ada 40k
dah boleh minang zizi kirana dah tu

Lebih dari tu dah bro ada.. Memang plan abis abis tuk rumah, kahwin, tunang..

Cuma part kena tinggal tu buat termenung kejap bro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:53 AM | Show all posts
zulka replied at 29-6-2018 10:47 AM
org tgh mabuk cinta bro..apa2 yg kita buat semua tak kena bagi dia, tak perlu nk rendahkan martaba ...

Yup,

Dulu pernah dengar ada orang boleh tinggal orang yang dia kenal bertahun tahun
untuk orang yang dia kenal sekejap..

Kena kat diri sendiri.. Frust tertonggeng dah..

Tersungkur terus dia buat gini..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:53 AM | Show all posts
elok  move on je la bang
dah orang tu tak hargai
buat ape nak tunggu

maksudnye itu bukan jodoh la
tu hanya la bodoh

hahaha
ok bye..
hope dapat membantu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 10:54 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-6-2018 10:47 AM
maksudnya dia betul nekad buang awak dari hidup dia..
so awak pun patutnya buat yang sama..
bloc ...

Dia sangat "EGO"..

Ego dia tinggi sangat sebab saya selalu cakap sorry, minta bagi peluang semua..

Sedangkan dia yang curang & dia yang mintak putus..

Yup, dah start block semua nya dari social media..

Hari tu dia sendiri cakap, dia tak nak putuskan siratulrahim, ni dia sendiri delete contact semua.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Move on.

G cari awek lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:01 AM | Show all posts

On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Nak tau jugak apa ending? Kahwin dengan yang dia curang?

Atau balik dekat yang lama?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:02 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:54 AM
Dia sangat "EGO"..

Ego dia tinggi sangat sebab saya selalu cakap sorry, minta bagi peluang semu ...

good la awak nampak keegoan dia sekarang..
jangan sampai dah berumahtangga baru nampak ego tu..
so good luck..
semoga bertemu seorang yang lebih baik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063711s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list