Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1909
View
4
Reply

Samsung S9 vs Huawei P20 / P20 Pro

[Copy link]

Author: nfyvirgo    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-7-2018 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua,

Saya tgh pakai Samsung Note 4 (since 2015). Masih bertahan sampai skrg (itupun beli battery baru as replacement). Rasa nak tukar phone baru.. dah research pasal S9 dgn P20 / P20 pro  tapi still undecided nak beli yang mana satu. Kalau boleh nak phone yg bateri tahan lama and camera cantik. Korang ada cadangan tak phone mana yang saya patut beli? Kalau ada feedback daripada pengguna S9 and P20 / P20 pro amat dialu-alukan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 11:06 AM | Show all posts
Saya pakai P20pro. So far best la sebab previous pakai P10.
Camera memang cantik. Bateri pon tahan lama.
Hp boleh masuk dlm air. P xpernah try lagi,just tengok dekat grup
ramai dah try.
Just ada baca pasal slow motion punya video diorg kata S9 much better dari
P20p. Kalau pasal performance amin game xpasti sebab bukan kaki game
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 10:02 AM | Show all posts
kalau tgk spec..    P20 pro lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 01:44 PM | Show all posts
Dulu tukar samsung note 3 (pakai 3 tahun) kepada mate 10. Huawei lagi best dari samsung. P20 lagi hebat dari mate 10. tukar je. Senang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 06:38 AM | Show all posts
Alamak masih pakai Note 3, walaupun screen dah crack sana sini, anak suka tgk youtube..habis bateri dilemparnya..hu2. Tu tgh survey...mula nak ambik Mate 10 pro....lepas tu dah kuar plk Mate 20......survey2 keluar pulak P30...haduiiii tak sempat kumpul duit dah keluar yg baru.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
5.716461s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list