Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
5796
View
58
Reply

Mazda CX5/Nissan XTrail/Citroen C4Picasso

[Copy link]

Author: pumpkingirl    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2018 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saja suka suka buat poll nak tengok pandangan ramai.Sempena GST 0% ni kan kereta murah.Jadi moh pakat2 kita tukar kereta sebelum SST 10%
Single Polls, Total 43 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2018 09:01 AM | Show all posts
vote for nissan xtrail, lasak, parts senang dapat & murah compare to mazda/citroen, second value tinggi....

- pernah pakai mazda..tak larat nk maintain  
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila pergi showroom, hampir semua brand x boleh dpt cepat. Bulan 9-10-11 baru ada. Sah-sah bulan 9 dah implement sst, harga confirm naik balik. Setakat ni mazda je yg announce absorb sst.. So pilih mazda cx5
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 24-7-2018 09:01 AM
vote for nissan xtrail, lasak, parts senang dapat & murah compare to mazda/citroen, second value tin ...

spare parts lebih mahal daripada kereta Jepun yg lain ya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 08:52 AM | Show all posts
saizeriya replied at 26-7-2018 06:22 PM
spare parts lebih mahal daripada kereta Jepun yg lain ya?

yup..byk kedai spare part kt msia ni tak simpan mazda punya parts, kalau ada permintaan baru dorang order...nak tggu parts smpai kete pun dah bekarat duk bengkel

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 03:41 PM | Show all posts
hurmmm...i tgh pikirkan X70/Mazda CX5 or nissan x-trail baru..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 11:17 AM | Show all posts
emasgunung replied at 26-7-2018 09:35 AM
Bila pergi showroom, hampir semua brand x boleh dpt cepat. Bulan 9-10-11 baru ada. Sah-sah bulan 9 d ...

mana lagi ok cx5 diesel or petrol? engine diesel susah nak maintenance ke








Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 07:56 PM | Show all posts

Cx5 ade enjin diesel...jika guna minyak enjin yg berkualiti, enjin blh kekal lama, x perlu service kereta selalu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:42 PM | Show all posts
Akalili replied at 9-4-2019 07:56 PM
Cx5 ade enjin diesel...jika guna minyak enjin yg berkualiti, enjin blh kekal lama, x perlu service ...

CX 5 ada enjin diesel ke?? kalau guna enjin diesel kuat ke??
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:53 PM | Show all posts
emasgunung replied at 26-7-2018 09:35 AM
Bila pergi showroom, hampir semua brand x boleh dpt cepat. Bulan 9-10-11 baru ada. Sah-sah bulan 9 d ...

Sbb Cx5 dapat mengurangkan kegunaan kat minyak, dapat save minyak dan tak payah susah susah buat banyak maintenance... best nya kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:56 PM | Show all posts

Bukan diesel engin sama dengan kereta biasa diesel??
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 10:52 PM | Show all posts
Akalili replied at 9-4-2019 07:56 PM
Cx5 ade enjin diesel...jika guna minyak enjin yg berkualiti, enjin blh kekal lama, x perlu service ...

Minyak enjin tu yang penting kepada kereta kerana banyak kereta punya enjin rosak sebab minyak enjin yang gunakan agak murah atau dah campur dengan sesuatu barang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 10:56 PM | Show all posts
Dekat negara kami, CX 5 yang lebih biasa dan mudah diterima pada pasaran negara kami kerana enjin yang berkualiti baik dan kuat berbanding dengan dua jenama yang tidak kenalkan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 07:27 AM | Show all posts
whitie replied at 9-4-2019 09:56 PM
Bukan diesel engin sama dengan kereta biasa diesel??

Saya rasa diesel engin yang dia cakapkan adalah minyak enjin kereta tu yang penting setiap kereta setiap tahun pun perlu tukarkan untuk jaga kereta punya enjin baik dan diesel biasa tu yang untuk kereta yang gunakan diesel tak sama dua benda ini.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 07:31 AM | Show all posts
saizeriya replied at 26-7-2018 06:22 PM
spare parts lebih mahal daripada kereta Jepun yg lain ya?

Tidak mesti punya kerana spare parts kereta ada banyak bahagian hanya sesuatu yang mungkin lebih mahal tapi memang tengok jenama kereta tu macam Mercedes sepasang lampu dah beberapa ribu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 09:15 AM | Show all posts
whitie replied at 9-4-2019 09:53 PM
Sbb Cx5 dapat mengurangkan kegunaan kat minyak, dapat save minyak dan tak payah susah susah buat b ...

saya pakai kereta ni and memang betul jimat minyak. if from negeri sembilan balik kelantan pun perlu isi sekali saja tangki penuh pun cukup untuk sampai
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 06:10 PM | Show all posts
fififiloke replied at 9-4-2019 09:42 PM
CX 5 ada enjin diesel ke?? kalau guna enjin diesel kuat ke??

Ya...apabila pedal minyak ditekan secara agresif, minyak enjin diesel yg pki tu x terlalu bising dan kuasa yg dihasikan x mengecewakan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 06:20 PM | Show all posts
tameturkey replied at 10-4-2019 09:15 AM
saya pakai kereta ni and memang betul jimat minyak. if from negeri sembilan balik kelantan pun per ...

Setuju...cx5 yg pakai enjin diesel mempunyai nisbah mampatan yg lebih rendah berbanding dgn petrol..so lebih jimat minyak lagipun mesra alam...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 10:24 PM | Show all posts
Elevynn replied at 10-4-2019 06:20 PM
Setuju...cx5 yg pakai enjin diesel mempunyai nisbah mampatan yg lebih rendah berbanding dgn petrol ...

Selain diesel enjin, kereta tu eco juga, kalau below 40 then eco mode dan guna electric sudah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:40 PM | Show all posts

Jika pilih kereta diesel mudah untuk maintance tak akan sangat susah dan harga diesel sekarang pun masih murah berbanding dengan minyak punya harga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115754s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list