Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1971
View
4
Reply

Personal Loan - What Say U?

[Copy link]

Author: mamiary       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-8-2018 05:39 PM | Show all posts |Read mode
Hi, okay berdasarkan tajuk thread apa pendapat korang pasal personal loan? Ada orang yang pernah ambil dah habis bayar? Dan ada yang sedang berhutang lagi?

I tengah fikir nak ambil loan untuk top up deposit rumah sewa + lebihan nak bukak business kecil kecilan. And I macam terfikir 1 method to pay the loan. Let's say I pinjam 10k, I put aside 2K untuk bayar monthly payment untuk loan tu, is it a good idea? Takdalah i terburu buru cari duit untuk bayar loan sebab bukan bukak bisnes terus untung kan. So, kira monthly pun I will put aside my monthly loan punya amount but depends on how much I untung that month. At least, I ada masa untuk stabilkan bisnes tanpa fikir bayaran bulan bulan cos I will hold some amount untuk bayar balik.

Is it worth? Please advise.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I dont think u should apply for personal loan..why dont u pinjam dari amanah ikhtiar utk berniaga? Never heard about personal loan untuk deposit rumah sewa? Ke rumah beli?..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
pls dont
nnti tak boleh manage utk bayar
awak mkn gaji ke
e

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 04:30 PM | Show all posts
Saya sekarang ada 2 pinjaman peribadi 12k dengan bank. Tak dapat nak pinjam lagi dengan bank sebab banyak kali kena reject. Tapi saya berjaya dapat pinjaman 5k dari JCL Credit Leasing beberapa bulan lepas. Mula-mula takut itu along juga, tapi lepas check, JCL ada lesen kat KPKT, jadi tak lah bimbang sangat. Lepas pergi kedai JCL, staffnya pun sopan, service baik. Sudah bayar balik beberapa bulan, tak ada masalah langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya. Pls don't. Kalau ada rumah. Refinacela. Takpon jual segala emas yg ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104584s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list