JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7911
View
124
Reply

Misteri Penutup Botol??

[Copy link]

Author: elounoer    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-9-2018 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis umpan dgn telur ayam, 3 suspek utama monyet, tupai Dan tikus.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:19 AM | Show all posts
letak laaa camera.....excited lak aku nk tau binatang apa yg puya angkara
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tikus kat umah tok nek iols punya terer smpai tutup periuk nasik pon dia boleh bukak hurkehhh..tpksa henyak dengan lesung batu kasi berat. iols syak tutup botol tu mmg kerja binatang...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:01 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tikus asah gigi dia agaknya.  Wallahua'lam.  Ke ada (anak) jiran yg menghidapi compulsive hoarding (which in this case, mengumpul penutup2 botol)?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak monyet,musang.2 binatang ni memang pandai buka2 makanan semua ni..
Sos tu buangla..kang dpt penyakit pulak..sos2 i semua letak dlm fridge.tak simpan luar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:55 AM | Show all posts
belakang umh TT memng ada hutan ker?memng penah nmpk monyet kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 09:28 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 26-9-2018 08:06 AM
Tak monyet,musang.2 binatang ni memang pandai buka2 makanan semua ni..
Sos tu buangla..kang dpt pen ...

monyet tak keluar malam, musang yes..tapi grill dlm gambar tu mcm tak lepas musang nak masuk..
mana tt ni takde update ke?..
semalam aku balik umah chek sos cili semua masih berpenutup... alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 25-9-2018 05:26 PM
Misteri gila kotttt...aritu rumah akak meols tetiba je ade gumpalan tisu tandas tu..banyak kot dalam ...

Uishh. Menghairankan tu. Lepas pada tu ada lagi tak kejadian2 pelik berlaku?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
padme replied at 25-9-2018 05:30 PM
Hantu pun nak main lawan penutup botol..

Try la letak hidden cam, suruh suami je tengok..

InsyaAllah terima kasih atas saranan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 25-9-2018 05:50 PM
Menariknya. Bolehlah cuba saranan memasang kamera inframerah

Pasal camera akan dipertimbangkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
cheesysauce replied at 25-9-2018 06:01 PM
babe.. kau tengok ruang kat gril tu. kalau muat untuk seekor anak monyet, aku agak, memang anak mony ...

Kalau size anak monyet rasanya mmg muat. Mmg kt belakang rumah sesekali banyak juga monyet berkeliaran. Panjat2 bumbung.
Oh kiranya kau pun pernah juga alami kejadian hampir serupa. Keluarga monyet rupanya eh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
elounoer replied at 25-9-2018 05:13 PM
Mahal tak eh. Haha. Akan dipertimbangkan utk beli n pasang. Nanti pape aku update sini.

Lazada banyak... Shoppe pun Ada... asal Ada inernet..
Jangan lupa update Kat sini nanti.. terungkai misteri kekdahnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 25-9-2018 06:21 PM
Mcm nak suspect monyet... tapi beradab jgk la monyet tu tak kecah dapur curi penutup botol ja. I vot ...

Hehe monyet penuh bersopan. Mmg area kt situ mmg tak berkecah langsung. Cuma penutup saja yg lesap. Keadaan botol semua pn elok.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 25-9-2018 06:52 PM
Eh x simpan dlm fridge ke? Iols segala botol mak nenek ni iols simpan dlm fridge je. Tp kalo simpan  ...

Aku tak simpan dalam fridge. Fridge tak banyak ruang dah. Hehe. Dah dibeli almari utk letak botol2 bekas2 segala. Serik dah nk letak kt luar, simpan dalam almari je. Bila letak dlm almari mmg takde hilang apape.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
abudhabizz replied at 25-9-2018 06:59 PM
Yups. Simpan dalam fridge and lets see...

Tq suggestions. Tp fridge penuh pulak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 26-9-2018 12:45 AM
Tt nk tanya
Sos karamel masakan tu buat masak apa?
Selalu teringin nk beli tp xtau nk guna dlm mas ...

Karamel masakan itu...kicap pekat..lebih pekat dari kicap pekat.. kalau nak masak mee goreng ..kicap manis letak sikit..tambah karamel..pekat cantik kejadiannya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 25-9-2018 08:23 PM
Ko terlupa ni, terlupa tutup botol tu lepas cuci

Hahahah. Aku selalu berhuznuzon mcm tu. Tp aku yakin sangat2 dan aku igt aku akan tutup segala botol aduhh cane tu hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 25-9-2018 09:29 PM
Buang la botol2 yang tak berpenutup tu risau dah tercemar. Next time letak dalam tempat tertutup ata ...

Baiklah, terima kasih atas pesan.mmg dah buang n gunakan yg baru skrg ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
supikan replied at 25-9-2018 08:50 PM
Yes letak hidden camera!

Banyak cadangan letak camera. Hehe mmg dipertimbangkan ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
akumak replied at 25-9-2018 09:38 PM
Please buat poll nak vote apakah misteriiiii disebalik semua ini

Boleh tambah poll tak eh. Nanti aku cuba edit kalau boleh. Best juga main vote2 kan haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.040677s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list