JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7498
View
124
Reply

Misteri Penutup Botol??

[Copy link]

Author: elounoer    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
cheesysauce replied at 25-9-2018 06:01 PM
babe.. kau tengok ruang kat gril tu. kalau muat untuk seekor anak monyet, aku agak, memang anak mony ...

Kalau size anak monyet rasanya mmg muat. Mmg kt belakang rumah sesekali banyak juga monyet berkeliaran. Panjat2 bumbung.
Oh kiranya kau pun pernah juga alami kejadian hampir serupa. Keluarga monyet rupanya eh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
elounoer replied at 25-9-2018 05:13 PM
Mahal tak eh. Haha. Akan dipertimbangkan utk beli n pasang. Nanti pape aku update sini.

Lazada banyak... Shoppe pun Ada... asal Ada inernet..
Jangan lupa update Kat sini nanti.. terungkai misteri kekdahnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 25-9-2018 06:21 PM
Mcm nak suspect monyet... tapi beradab jgk la monyet tu tak kecah dapur curi penutup botol ja. I vot ...

Hehe monyet penuh bersopan. Mmg area kt situ mmg tak berkecah langsung. Cuma penutup saja yg lesap. Keadaan botol semua pn elok.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 25-9-2018 06:52 PM
Eh x simpan dlm fridge ke? Iols segala botol mak nenek ni iols simpan dlm fridge je. Tp kalo simpan  ...

Aku tak simpan dalam fridge. Fridge tak banyak ruang dah. Hehe. Dah dibeli almari utk letak botol2 bekas2 segala. Serik dah nk letak kt luar, simpan dalam almari je. Bila letak dlm almari mmg takde hilang apape.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
abudhabizz replied at 25-9-2018 06:59 PM
Yups. Simpan dalam fridge and lets see...

Tq suggestions. Tp fridge penuh pulak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 26-9-2018 12:45 AM
Tt nk tanya
Sos karamel masakan tu buat masak apa?
Selalu teringin nk beli tp xtau nk guna dlm mas ...

Karamel masakan itu...kicap pekat..lebih pekat dari kicap pekat.. kalau nak masak mee goreng ..kicap manis letak sikit..tambah karamel..pekat cantik kejadiannya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 25-9-2018 08:23 PM
Ko terlupa ni, terlupa tutup botol tu lepas cuci

Hahahah. Aku selalu berhuznuzon mcm tu. Tp aku yakin sangat2 dan aku igt aku akan tutup segala botol aduhh cane tu hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 25-9-2018 09:29 PM
Buang la botol2 yang tak berpenutup tu risau dah tercemar. Next time letak dalam tempat tertutup ata ...

Baiklah, terima kasih atas pesan.mmg dah buang n gunakan yg baru skrg ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
supikan replied at 25-9-2018 08:50 PM
Yes letak hidden camera!

Banyak cadangan letak camera. Hehe mmg dipertimbangkan ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
akumak replied at 25-9-2018 09:38 PM
Please buat poll nak vote apakah misteriiiii disebalik semua ini

Boleh tambah poll tak eh. Nanti aku cuba edit kalau boleh. Best juga main vote2 kan haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 25-9-2018 09:49 PM
Tak simpan sos-sos kicap semua dalam fridge ke? Kalau simpan dalam fridge pun hilang juga tu mmg mis ...

Tak simpan dalam fridge. Takde ruangan dah. Penuh botol air je heheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
lantodak replied at 25-9-2018 10:19 PM
Botol2 yang hilang tutup tu, masih digunakan lagi ke isinya? Pasangla camera..nak tau jugak ape jadi ...

actually masa aku snap pic ni, mmg aku simpan mana2 yg ada isi lagi. Tujuannya mmg nak share kt bod pms ni. Tapi, aku tak guna pun. Dah buka botol yg baru (yg mmg diguna) dan disimpan dalam almari. Lepas aku snap pic tu aku terus buang segala botol tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 25-9-2018 10:22 PM
Beli kicap baru gantikan kicap ngan coke.
Pastu ikat mentos ngan benang. Masukkan mentos tersebut k ...

Idea menarik sgt! Terbayang2 aku nak cuba buat. Boleh je nak buat. Bab camera tu mcm payah sikit. Nak kena tahu kos camera berapa ya. Hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 25-9-2018 11:47 PM
Simpan semua sos2 kicap dlm peti ais...

Tq suggestions. Tp mmg tak dpt simpan dlm peti ais. Letak kt almari khas saja mampu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 26-9-2018 08:01 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tikus asah gigi dia agaknya.  Wallahua'lam.  Ke ada (anak) ...

Tapi nak main tutup botol.. tutup botol yang leper macam botol kicap tu..
Kalau tutup botol SOS... xpernah dibuat orang..camana nak susun tinggi2 5x..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 11:44 AM | Show all posts
ada pelekat tangkap cicak kan, tampal kt gril tu, nanti mahluk tu masuk confirm dapur kecoh sebab kaki dia kena pelekat cicak. jadi masa tu boleh tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Misterinya. Dah ada jawapan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:05 PM | Show all posts
botol2 yang baru beli pun jadi kes yang sama ke tt...or kali tu je
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:32 PM | Show all posts
MissVixen replied at 25-9-2018 04:55 PM
Pasanglaaa. Beli dekat lazada. Kalau ada entiti atau botol2 gerak sendiri, bole post di sini. Keta ...

phewwww padu sgt ko nih.. ketandusan cter2 seram kih3...

btw ak rse cik ti lah. then ak rse FC mmg ketandusan cter2 seram yg best.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:32 PM | Show all posts
tak rasa monyet punya keje..malam2 monyet tido..
cik menti atau musang ye lah kot..dorg aktif waktu malam.. nak kata 'entiti' apa kejadahnya dia nak main penutup botol? senang citer psg hidden camera jela TT..tapi jgn terkejut jela klu lihat sapa punya keja..

cik menti pun bijak ya..aku pernah tengok cik menti angkat senduk atas periuk nasi dan mkn sisa nasi kat senduk tu..dia tolak tutup periuk tu bagai nak mkn nasi dlm tu..tapi aku sergah mencicit lari..

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak updatee... menarik ni misteri penutup.botol
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kera penah la masuk umah mak aku masa raya..dia kebas balang kuih raya..tapi dia angkat semua sekali dengan badan2..penutup tu memang dia pandai buka la..tapi lepas dah buka, dia amek badan dengan isi kuih raya jer..aku nampak sebab aku kejar kera tu..tak rasa kera/monyet..tapi memang pelik la..ntah2 laki ko takk..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:50 PM | Show all posts
pasang je perangkap tikus
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 26-9-2018 12:32 PM
phewwww padu sgt ko nih.. ketandusan cter2 seram kih3...

btw ak rse cik ti lah. then ak rse FC  ...

Asyik ulang baca cerita lama sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsYaya replied at 26-9-2018 10:11 AM
Karamel masakan itu...kicap pekat..lebih pekat dari kicap pekat.. kalau nak masak mee goreng ..kic ...

Ooo..nk try la
Kt umh ni hantu masak kicap
Sebotol kicap besar tu tahan beberapa minggu je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044847s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list