JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1058
View
11
Reply

Tempe Begedil Pun Ada! Sedap Ke? Jom Cuba Resipi Ni

[Copy link]

Author: Cari-Faizal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2018 06:32 PM | Show all posts |Read mode
Jika sebelum ini viral dengan tahu begedil. Kini, tempe pula jadi begedil. Mudah pula tu nak buatnya. Jom cuba resipi tempe begedil yang telah dikongsi oleh Puan Fazariana Mohd Ali ini.




Bahan-bahan


5 keping tempe*
1 biji bawang merah*
2 ulas bawang putih*
1 biji cili masak*
Daun bawang
1 biji telur
Maggi cukup rasa
(Tak perlu tambah garam)


Cara-cara membuatnya


1. Tumbuk bahan-bahan yang bertanda * dan kemudian campurkan bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama telur, daun bawang dan maggie cukup rasa. Gaul sebati.







2. Kepal-kepalkan dan bulat-bulatkan adunan tadi.







3. Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan. Sedia untuk dihidang.





Selamat mencuba! - CARI


Kredit : Fazariana Via Mingguan Wanita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 09:05 AM | Show all posts
sedapnyaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
sedapnya.. boleh cuba cara nie pula.. i like tempe
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 09:01 AM | Show all posts
kene try nie.
nampak menyelerakan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 03:33 PM | Show all posts
tempe tak berapa nak favourite but why not kan mencuba resepi ni,  nampak macam sedap ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 03:38 PM | Show all posts
nampak mcm best. boleh la try nanti
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
1st time dgr Tempe begedil
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 12:00 PM | Show all posts
pernah cuba mkn tp x kena selera aku.. tp x tahu la kalu yg aku mkn tu memng x sedap resepinya
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa tgk ni kat ig masak2 indonesian
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper dah buat? Sedap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 11:58 AM | Show all posts
adoiii nampak sedap plak dan senang je ( walhal begedil kentang pun malas buat)
dahlah suka makan tempe
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 02:07 PM | Show all posts
1st time dengar. nak cuba la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053079s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list