JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
16763
View
1240
Reply

[Idea] ANY THINK 4

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 28-11-2018 10:42 PM | Show all posts
Makbulnya doa mak...semalam mengadu kat mak, hari ni Allah dah beri bantuan. Alhamdulillah.  I love you Mak. Semoga Allah limpahkan kebaikan untuk Mak selalu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
meklalala replied at 25-11-2018 09:02 PM
When you choose to forgive those who have hurt you, you take away their power.

Betul tu.

Ada seorg conman dahulu, gemar mganggu hidup i. Akhirnya dia berjaya mganggu mangsa yg lain. Dia melompat dari satu mangsa ke satu mgsa dlm masa yg sama. Bila dah kantoi, i reveal perangai dia dkt mgsa lain suruh hati2 dgn lakonannya.

Dia minta maaf kt i n suruh halalkn makan minum. Minta maaf bukan sbb nyesal. Tp sbb kantoi. I mls nk pnjg cerita. I maafkan jh. Sbb yg isu bukan i. Buat apa nk simpan. So tak guna lah utk i bdendam.

Yg psti i kerap mimpi dia cuba melarikan diri dr i bila nmpk i. Heh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 26-11-2018 08:14 PM
Nokharom mana yang taip howtuck kow tu.
Jenis2 gini lah yang patut dilibas dgn ekor ikan pari ata ...

Howtuck kow.

Kewl wut..

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah bilang digantikan baru..Degil pakai yang lama..Sekarang mesin dah rosak..Padan muka misai lentik..Makin uban makin degil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah i kt dlm forom cari..haha MN lama mmg ada yg terkubur. Lupa paswod punya pasal lah.
Mana abgsedapmalam dlu kemain rajin hari2 post kt bod misteri.



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Epis, idea dn pemikiran adalah benih kpd kegiatan manusia

Ada yg simple, ada yg complex

Idea diterima, diguna dan ditolak bdasarkn pemahaman seseorang serta kkuatan mental sblm dibaiahkn dlm kehidupannya
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa pun teori yg dilontarkan para ilmuan, semuanya adalah atas keupayaan mproses info ke tahap yg lebih dlm.

Dan dlm itu tak semestinya tinggi. Boleh jd tenggelam, boleh jd terapung.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Hujung ilmu adalah diam.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Idea menyatakan bahawa setiap pkataan adalah sumpah.

Apabila seseorang mengatakan dia bukan sesiapa(im nobody) Dia menafikan nikmat yg dikurniakan. Atau bahasa pasar- tak bsyukur.
Hukum ini utk mereka yg yakin jika dia beriman tohan itu bsifat wujud. Maka jika dikatakan tohan mcipta mnusia atas suatu sbb, dia tidak beriman dgn sumpahnya pabila bsumpah palsu tanpa disedari. Diberikan tugas utk patuh dan sujud bmakna anda bukanlah nobody. Anda hanya memalingkn muka/menyekutukan/mewujudkan diri anda selain tohan sbg tanda protes.

Kdg kala quote nobody itu utk menarik perhatian ramai yg dia ingin mberitahu dia seorang saiko* yg sdg promosi diri. Juga tnpa disedari. Contoh- pabila si L mengatakan dia bukan kacak. Dan zero. Dia mahu org yg diburu megatakan sebaliknya.

Juga menunjukkan dia sudah ada tanda2 give up. Emotional breakdown.

Sekali lagi. Ini cuma idea dr teori sahaja. Perlu bereksperimen utk mdapatkn jawapan/kesimpulan ke atas subjek utk menyokong teori hukum

No offense


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai ibu bapa merasa lega bila anak2 sudah pandai akademik seawal usia 4 tahun.

Atau mduduki exam dan mcapai keputusan cemerlang.

Atau bsekolah di sekolah bestari.



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Teori lain

Kekuatan utk meneruskan hidup adalah kerana cinta. Cinta tohan atau cinta nafsu.


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Saling menyayangi sesama makhluk tanpa tebus point / tanpa balasan adalah pbuatan yg tulus.

Mharapkan sseorang mbalas cintanya bmakna dia mberikan cintanya/ pkara lain dgn harga yg perlu dibayar, Inilah artificial love.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebanyakan ibubapa ingin melihat anak2 mbesar mjadi sseorang, ini impian ibu bapa, tanpa mengambil kira impian yg anak2 sdiri ingin kecapi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 28-11-2018 11:24 PM
Betul tu.

Ada seorg conman dahulu, gemar mganggu hidup i. Akhirnya dia berjaya mganggu mangsa y ...

conman tu ada dalam forum ke?kalau ya tolong hebahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 08:27 AM | Show all posts

kewl acik dia. hahahahhaha

1361382179-tableflip.gif

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 09:05 AM | Show all posts
selamat pagi
pagi ini tak seindah biasa
sebab ada individu yang pagi2 dah memaki
walaupun dia bukan memaki saya
tapi adrenalin turut mencanak sebab suara dia mengalahkan petir
nak minum kopi pun tak feel
urghh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 29-11-2018 08:27 AM
kewl acik dia. hahahahhaha

Awuck, titew guwau2 jew...

Mencik taw.
Howtuck kow larrr.
K bubbyyeee
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 10:33 AM | Show all posts
Gingerly replied at 29-11-2018 10:14 AM
Awuck, titew guwau2 jew...

Mencik taw.

titew mewrajowk
ta na kawwawn awuck

barbbaiy



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 10:37 AM | Show all posts
Edited by chesfa at 29-11-2018 02:38 AM


nanti kena libas dengan ekor stingray baru tau kewkewkew


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047438s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list