JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
1230
View
43
Reply

Kraftangan Bunga Hiasan

[Copy link]

Author: sharlenetexas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-12-2018 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 2-12-2018 08:05 PM
yang putih best .. sesuai untuk batang stigma

Kalau reben satin halus 5 cm sesuai nk buat bunga apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi sesaje try tengok tali rafia lebih buat mengikat. Tak sesuai pulak sbb tak cukup lebar. Kena cari yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 08:48 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 2-12-2018 08:38 PM
Kalau reben satin halus 5 cm sesuai nk buat bunga apa?
Ribbon satin / kain 5cm yang FC guna untuk buat bunga yang FC tunjuk gambar tadi..
buat banyak banyak dan jadikan untuk bunga yang pengantin pegang tu ..
takde gambar yang dah siap..
tu orang tempah


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 5-12-2018 02:22 PM

Hari ni duk meleraikan twisted paper dan kerja ukur mengukur. Haish....bila nak siap ni. Ada 5 warna.

20181204_193415.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru jadi sekuntum bunga daun getah

20181205_172327.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini cantik...crepe paper

20181214_175102.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi...cuci mata

20181217_022715.jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun lapik ni bukan bunga tapi bila buat bulat2 ni enam keping boleh jadi bunga. Twisted paper ni banyak ni

20181215_201013.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 09:31 PM | Show all posts
nanti iols share yach bunga yg iols dah siap buat.
semua tu belaja dgn youtube,pinterest jah.sambil2 tengok kat ig
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 1-1-2019 09:31 PM
nanti iols share yach bunga yg iols dah siap buat.
semua tu belaja dgn youtube,pinterest j ...

Nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:09 AM | Show all posts
nice info
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-1-2019 11:15 PM
Nak tengok

sis,itu je bunga yg iols rajin buat,4 kuntum je
kemalasan melanda,padahal petals sume tu iols dah gunting,nak cantum je tinggal
(harap keluar gamba lah)
IMG_20190110_214928_1.jpg
IMG_20190110_214951.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 10-1-2019 10:16 PM
sis,itu je bunga yg iols rajin buat,4 kuntum je
kemalasan melanda,padahal petals sume tu iols d ...

nampak tak?
IMG_20190110_214951.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 10-1-2019 10:17 PM
nampak tak?

Cantiknya
Ini bunga kecil ke bunga besar?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
@jejaka_hensem
Uols guna kertas yg mana? 80g tu ke?
Nnt share kertas brand mana yg elok tahan lama tak luntur warna.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 04:15 PM
@jejaka_hensem
Uols guna kertas yg mana? 80g tu ke?
Nnt share kertas brand mana yg elok tahan lama ...

cantik ke chuols?

guna template kat pinterest je tu.iols print size a4.
pastu iols fotostet jadi 55% je size dia.

kertas tu iols beli kat popular,mcm manila card tu,1.70 sekeping,xtau brapa gram.tp warna xbyk sgt pilihan.
stakat ni warna xpudar lagi sbb dok dalam bilik je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 10-1-2019 10:21 PM
Cantiknya
Ini bunga kecil ke bunga besar?

size kecik je sis,besar penutup mister potato tu je.

nanti nak sambung buat balik,sbb chuols cakap cantiktq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 11-1-2019 09:22 PM
cantik ke chuols?

guna template kat pinterest je tu.iols print size a4.

Cantiklah tu

Iols tak terfikir pulak nak print templat tu. Sebelum ni buat sendiri. Takpelah nnt iols print kat cyber cafe.

Ada tu iols jumpa ig crafter dari Malawi ke negara belah afrika sana. Suka tengok paperbag doorgift dia buat. Lima enam segi bentuk ke macamana. Nnt iols cari gambar tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols selitlah skit pasal paperbag ni. Berkenan tengok
@jejaka_hensem

20190112_124927.jpg
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047208s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list