Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3359
View
138
Reply

PETRA LOST, FOUND AND MUSLIM FORCE IN THE 7 century AD.

[Copy link]

Author: FOTHERMUCKER2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-12-2018 03:04 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 4-12-2018 03:11 PM
sam1528 replied at 4-12-2018 03:01 PM
Translation :

Aku , lobai mat slow v2 , dah kalah habis & kantoi dimalukan dgn terhina sekali. ...

Apabila lobai yang tiada maruah diri kerana bodoh lembam dan low IQ. Gila lah kau samdol!

Bila lobai dah kantoi bodoh mulalah buat trick bodoh kau tu Petra = Mutah lah, Islam = chriatian lah, paraquad = kurma lah. Buat buat tanya Karak kat mana lah Petra kat manalah! Kau fikir saya bodoh seperti kau.. tak study sebelum buka thread? Hahaha...

Sudah lah kau samdol, sedarlah diri kau tu terlalu bodoh kerana tak faham english, english guna Google trans sahaja sebab itu kefahaman kau kelaut!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 03:17 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-12-2018 03:04 PM
Apabila lobai yang tiada maruah diri kerana bodoh lembam dan low IQ. Gila lah kau samdol!

Bila  ...

Ha ha ha ha ... he he he he ... lobai mat slow dah hancur lebur kena :
'poooowww!!'
Jalan pon dah mengengkang macam ni :

Ko dah hancur lah tambi , ko hanya mampu merepek macam ni aje :
Apabila lobai yang tiada maruah diri kerana bodoh lembam dan low IQ. Gila lah kau samdol!

Bila lobai dah kantoi bodoh mulalah buat trick bodoh kau tu Petra = Mutah lah, Islam = chriatian lah, paraquad = kurma lah. Buat buat tanya Karak kat mana lah Petra kat manalah! Kau fikir saya tak study sebelum buka thread? Hahaha...

Sudah lah kau samdol, sedarlah diri kau tu terlalu bodoh kerana tak faham english, english guna Google trans sahaja sebab itu kefahaman kau kelaut!

LOL ... aku dah kata ko amat2 kureng cerdik malah 'bodoh sampai ke tulang'

Ko jugak yg mati2 klaim
- Islam = Kristian
& skg ko mati2 klaim : Mu'ta = Petra
(Paraquat = Ajwa Date adalah kebodohan si mat slow atau acong ... dah arwah pon pasal kena tampar terlampau banyak)

Rujukkan ko sendiri kantoi malukan diri ko sendiri

Ni bermakna ko tak paham apa ko baca ... kureng fasih english lah tu

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 dah hancur ... skg hanya mampu bebel gila sambil menangis kat bucu katil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2018 03:19 PM | Show all posts
sam1528 replied at 4-12-2018 03:17 PM
Ha ha ha ha ... he he he he ... lobai mat slow dah hancur lebur kena :
'poooowww!!'
Jalan pon da ...

Dah sah lah lobai samdol telah dibogelkan lagi sehingga menampakkan kemaluannya yang terlampau!

Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 08:14 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-12-2018 03:19 PM
Dah sah lah lobai samdol telah dibogelkan lagi sehingga menampakkan kemaluannya yang terlampau!

Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg

Lobai mat slow v2 bila dah kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Mula lah merepek 'bogel' lah ... 'nampak kemaluan' lah

Cakap bodoh apa ni ... tsk tsk tsk ... lupa pulak aku

Its common knowledge yg ko ni slow sikit tapi aku tak sangka ko adalah mamat yg paling paling paling bodoh kat Forum Cari ni

Isu skg rujukkan ko sendiri kantoi malukan ko dgn terhina sekali

Apa yg ko boleh buat melainkan merepek & merapu aje

Ko memang pon muka tak malu ... kan kan kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 12:11 AM | Show all posts
sam1528 replied at 4-12-2018 08:14 PM
Lobai mat slow v2 bila dah kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam n ...

Dah kantoi dan ditelanjangkan habisan lobai samdol....., samdol Apasal tohan tak hantar lobai yang cerdik untuk mempertahankan .....?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:36 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 5-12-2018 11:37 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 12:11 AM
Dah kantoi dan ditelanjangkan habisan lobai samdol....., samdol Apasal tohan tak hantar lobai yang cerdik untuk mempertahankan .....?

Ha ha ha ha .... lobai mat slow v2 bila kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Merepek lah bagai beruk separuh gila yg mabok todi

Macamana skg tambi dgn klaim ko : Qibla pertama , Islam bermula & Nabi Muhammad(saw) lahir kat Petra

Rujukkan ko konfom geng Umayyad hanya masuk the current Jordan pada CE636 tapi Nabi Muhammad(saw) wafat pada CE632

Pada masa tersebut Mekkah pon dah jadik tempat beribadat org Islam

Laaa ... senang sgt kantoi malukan ko dgn terhina sekali

Ko tau pasal apa?

Ko amat2 kureng fasih english , amat2 kureng cerdik malah 'bodoh sampai ke tulang'

Cheeey ... malulah tambi

Kesian lobai mat slow v2 ... ko hanya mampu merepek aje skg ... dok menangis lagi kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 11:40 AM | Show all posts
sam1528 replied at 1-12-2018 05:51 PM
He he he he he ... lagi sekali lobai mat slow v2 kena dari aku : 'poooowwww'

Lobai estate lebih baik kau pergi kelas english sahajalah, lepas tu baru masuk balik forum ni!

Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:49 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 5-12-2018 11:51 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 11:40 AM
Lobai estate lebih baik kau pergi kelas english sahajalah, lepas tu baru masuk balik forum ni!

Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg

He he he he ... lobai mat slow v2 dah mula merepek lepas kena :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Kih kih kih ... ko dok cakap pasal diri ko yg amat2 kureng fasih english kot?

Macamana ni tambi?

Ko mati2 klaim : Qibla pertama , Islam bermula & Nabi Muhammad(saw) lahir kat Petra

Rujukkan ko konfom geng Umayyad hanya masuk the current Jordan pada CE636 tapi Nabi Muhammad(saw) wafat pada CE632

Pada masa tersebut Mekkah pon dah jadik tempat beribadat org Islam

Terjadik macam ni pasal ko amat2 kureng fasih english , amat2 kureng cerdik malah 'bodoh sampai ke tulang'

Malulah tambi

Kah kah kah ... lobai mat slow dok menangis kat bucu katil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 12:20 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 5-12-2018 12:54 PM
sam1528 replied at 5-12-2018 11:49 AM
He he he he ... lobai mat slow v2 dah mula merepek lepas kena :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon da ...

Baca balik posting #52. Puaslah lobai estate nak memutarbelitkan fakta dan posting saya. Ataupun kau gila ka lobai estate?

The Islamic Periods and the Crusades in Jordan
The Byzantines' preoccupation with the Sassanians diverted their attention away from what was happening in the Arabian desert. For countless years marauding Bedouin tribesmen had periodically staged raids to the north. What was new, however, was that the Arabs who swept northward on horse and camel-back were now united by a common faith, that of Islam.

After hearing the call of God, the Prophet Muhammad, Praise Be Unto Him (PBUH), first tried to convert the people of his home, Mecca. When the Meccans threatened him and his followers, they journeyed to the neighboring town of Medina in the year 622 CE. This migration, known as the Hijra, marks the beginning of the Muslim calendar. Eight years later, the Prophet returned to Mecca to convert its people to Islam. From then on, the new faith spread rapidly throughout the Middle East and North Africa.

It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE, the Muslim Arab tribes regrouped for a much wider military operation. In the year 636 CE, the Muslim armies overran the Transjordanian highlands and won a decisive battle against the Byzantines on the banks of the Yarmouk River, which marks the modern border between Jordan and Syria. This victory opened the way to the conquest of Syria, and the remaining Byzantine troops were forced to retreat into Anatolia only a few years later.


Petra during the Byzantine Period (4th-7th century A.D.)
by Zbigniew T. Fiema
Petra in southern Jordan was a major commercial center during the Late Hellenistic-Early Roman periods, and a capital city of the Nabataeans. Following the annexation of the Nabataean Kingdom by Rome in A.D. 106, Petra became the most prominent city of the Roman province of Arabia. As the result of the reorganizations of the empire during the 4th century, Petra became the capital of Byzantine Palaestina Salutaris/Tertia. The progress of Christianity in Petra was slow. Epiphanius, Eusebius and Sozomen all mentioned pagan practices in Petra, but also noted new churches there. At the Council of Chalcedon (A.D.451), Petra was transferred to the Patriarchate of Jerusalem as one of three metropolitan bishoprics of Tres Palaestinae.

Due to the still inadequate exploration of Byzantine remains in Petra, current interpretations are often conflicting. But a catastrophic earthquake of May 19/363, clearly resulted in a substantial destruction, including the Temple of the Winged Lions, the Great Temple, the Theater, the Colonnaded Street, and the houses at ez Zantur hill.

The Colonnaded Street was partially cleared but simple shops were erected on the sidewalk, while some original shops were abandoned. The inadequate post-363 restoration of the anti-flash flood installations caused the growing alluvial deposition in the city center. The Byzantine Inner City Wall enclosed some buildings and city areas which were already in ruins or abandoned. But the occupation flourished in the northern part of Petra.

The mid-5th century ecclesiastical complex there included a mono-apsidal basilica with mosaic floors and a baptistery. In the early 6th century, the church received side apses, marble furnishing, and wall mosaics but it burned down at the beginning of the 7th century. The Mountain of Aaron near Petra, possessed a monastic and pilgrimage complex dedicated to St. Aaron, which included a basilica and a chapel. The complex remained in use at least until the early 8th century.

The latest known historical account concerning Petra, mentions Athenogenes, Bishop of Petra at the end of the 6th - beginning of the 7th century A.D.. The Persian and Muslim invasions in the early 7th century may have had a considerable impact on the final decline of the city as Petra is not mentioned in any later historical sources. Probably, sometime in the later 7th century, Petra effectively ceased to be an urban center.

Btw lobai estate jangan gantong diri kerana tertekan dah lah!



Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:17 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 5-12-2018 03:20 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 12:20 PM
Baca balik posting #52. Puaslah lobai estate nak memutarbelitkan fakta dan posting saya. Ataupun k ...

Baaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Skg dah jadik bangang pasal ko amat2 kureng fasih english

Baca balik posting #52. Puaslah lobai estate nak memutarbelitkan fakta dan posting saya. Ataupun kau gila ka lobai estate?

The Islamic Periods and the Crusades in Jordan
The Byzantines' preoccupation with the Sassanians diverted their attention away from what was happening in the Arabian desert. For countless years marauding Bedouin tribesmen had periodically staged raids to the north. What was new, however, was that the Arabs who swept northward on horse and camel-back were now united by a common faith, that of Islam.

After hearing the call of God, the Prophet Muhammad, Praise Be Unto Him (PBUH), first tried to convert the people of his home, Mecca. When the Meccans threatened him and his followers, they journeyed to the neighboring town of Medina in the year 622 CE. This migration, known as the Hijra, marks the beginning of the Muslim calendar. Eight years later, the Prophet returned to Mecca to convert its people to Islam. From then on, the new faith spread rapidly throughout the Middle East and North Africa.

It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE, the Muslim Arab tribes regrouped for a much wider military operation. In the year 636 CE, the Muslim armies overran the Transjordanian highlands and won a decisive battle against the Byzantines on the banks of the Yarmouk River, which marks the modern border between Jordan and Syria. This victory opened the way to the conquest of Syria, and the remaining Byzantine troops were forced to retreat into Anatolia only a few years later.


Petra during the Byzantine Period (4th-7th century A.D.)
by Zbigniew T. Fiema
Petra in southern Jordan was a major commercial center during the Late Hellenistic-Early Roman periods, and a capital city of the Nabataeans. Following the annexation of the Nabataean Kingdom by Rome in A.D. 106, Petra became the most prominent city of the Roman province of Arabia. As the result of the reorganizations of the empire during the 4th century, Petra became the capital of Byzantine Palaestina Salutaris/Tertia. The progress of Christianity in Petra was slow. Epiphanius, Eusebius and Sozomen all mentioned pagan practices in Petra, but also noted new churches there. At the Council of Chalcedon (A.D.451), Petra was transferred to the Patriarchate of Jerusalem as one of three metropolitan bishoprics of Tres Palaestinae.

Due to the still inadequate exploration of Byzantine remains in Petra, current interpretations are often conflicting. But a catastrophic earthquake of May 19/363, clearly resulted in a substantial destruction, including the Temple of the Winged Lions, the Great Temple, the Theater, the Colonnaded Street, and the houses at ez Zantur hill.

The Colonnaded Street was partially cleared but simple shops were erected on the sidewalk, while some original shops were abandoned. The inadequate post-363 restoration of the anti-flash flood installations caused the growing alluvial deposition in the city center. The Byzantine Inner City Wall enclosed some buildings and city areas which were already in ruins or abandoned. But the occupation flourished in the northern part of Petra.

The mid-5th century ecclesiastical complex there included a mono-apsidal basilica with mosaic floors and a baptistery. In the early 6th century, the church received side apses, marble furnishing, and wall mosaics but it burned down at the beginning of the 7th century. The Mountain of Aaron near Petra, possessed a monastic and pilgrimage complex dedicated to St. Aaron, which included a basilica and a chapel. The complex remained in use at least until the early 8th century.

The latest known historical account concerning Petra, mentions Athenogenes, Bishop of Petra at the end of the 6th - beginning of the 7th century A.D.. The Persian and Muslim invasions in the early 7th century may have had a considerable impact on the final decline of the city as Petra is not mentioned in any later historical sources. Probably, sometime in the later 7th century, Petra effectively ceased to be an urban center.

Btw lobai estate jangan gantong diri kerana tertekan dah lah!



Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg

Ko ni betul2 amat2 kureng cerdik malah 'bodoh sampai ke tulang'

Aku ulang rujukkan ko (bitpart)
It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE,

Muslim invasions in the early 7th century may have had a considerable impact on the final decline of the city as Petra

Peperangan pada CE629 berlaku kat Mu'ta (dekat Karak) tu bukan kat Petra ... ni the current map of Jordan :

Kat mana al Karak & kat mana Petra?

Aiyoyo tambi ... ko paham tak rujukan ko sendiri : It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE

10 thn lepas CE629 agak2 berapa?

Nabi Muhammad(saw) wafat CE632 , at that time Mekkah was already the epicentre of the muslim world

Jadik macamana ko boleh klaim : Qibla pertama , Islam bermula & Nabi Muhammad(saw) lahir kat Petra ???

Konfom lah yg ko ni mamat yg paling paling paling bodoh kat Forum Cari ni

Patut pon ko lari ke UK , ko tak akan mampu bersiang kat Malaysia ni

Its common knowledge yg ko ni agak slow sikit tapi aku tak expect ko 'bodoh sampai ke tulang'

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 menangis lah kat bucu katil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 04:59 PM | Show all posts
sam1528 replied at 5-12-2018 03:17 PM
Baaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengka ...

Hahaha lobai samdol bodoh sampai ketulang! Waktu tu Arab muslin dah control petra seawal 629AD lagi lah. Matilah berforum dengan lobai estate low IQ ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 04:59 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-12-2018 09:10 AM
Susah lah lobai estate ni, nak kata lobai estate cerdik..memang lobai estate terlalu bodowwww{:1_5 ...

Cuba baca balik artikel kamu itu dan bandingkan dgn apa yg kamu kata.

Ini apa yg kamu kata
FM2
mereka iatu gang nabi serang petra untuk kali kedua seawal 629AD dan peperangan tu mengambil masa lebih kurang 10 tahun + 2 tahun pertama gagal iatu sebelum 629AD = so ambil masa 12 tahun semuanya..


Artikel pula tulis
After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE...

Petra dan Mu'ta adalah dua tempat berbeza.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 05:04 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 5-12-2018 05:07 PM
mashimaru83 replied at 5-12-2018 04:59 PM
Cuba baca balik artikel kamu itu dan bandingkan dgn apa yg kamu kata.

Ini apa yg kamu kata

Siapa yang kata petra dan mutah adalah tempat yang sama? Kamu pernah nampak saya kata selama ini becca bacca mecca bekkah bakkah petra adalah mutah?

Kamu fikir saya tak tengok map?

Boleh saya tanya gang lobai ni terlalu bodoh low ia dan suka mereka cerita dan fitnah? Dah bodoh kemudian asik fitnah sahaja untuk menutup kemaluan gang lobai! Kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 05:15 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 05:04 PM
Siapa yang kata petra dan mutah adalah tempat yang sama? Kamu pernah nampak saya kata selama ini b ...

FM2
Siapa yang kata petra dan mutah adalah tempat yang sama? Kamu pernah nampak saya kata selama ini becca bacca mecca bekkah bakkah petra adalah mutah?
FM2
mereka iatu gang nabi serang petra untuk kali kedua seawal 629AD dan peperangan tu mengambil masa lebih kurang 10 tahun + 2 tahun pertama gagal iatu sebelum 629AD = so ambil masa 12 tahun semuanya..

Jadi mana buktinya gang Nabi s.a.w serang petra untuk kali kedua seawal 629AD? Reference yg kamu letak bercakap tentang Mu'ta.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 05:18 PM | Show all posts
mashimaru83 replied at 5-12-2018 05:15 PM
Jadi mana buktinya gang Nabi s.a.w serang petra untuk kali kedua seawal 629AD? Reference yg  ...

Maaf lah saya malas nak layan lobai lembab seperti kamu ni, lobai samdol sorang dah cukup!
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:20 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 04:59 PM
Hahaha lobai samdol bodoh sampai ketulang! Waktu tu Arab muslin dah control petra seawal 629AD lagi lah. Matilah berforum dengan lobai estate low IQ ni.

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah banyak kali kena :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Skg dah jadik bangang - beza antara Mu'ta & Petra pon tak tau

Bila masa geng arab tu kontrol Petra?

Peperangan berlaku kat Mu'ta & rujukkan ko sendiri catat mereka tak berjaya :
It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE

Ko tak paham apa ko baca kan. Simple english pon tak paham ka tambi - amat2 kureng fasih english lah tu

Lagi pon ko ni ada susah sikit nak paham apa ko baca : ko kan amat2 kureng fasih english malah 'bodoh sampai ke tulang'

Senang aje bro mashimaru83 pekena kan ko

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 masih bengong ... your position is getting weaker and weaker lah tambi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 08:55 PM | Show all posts
sam1528 replied at 5-12-2018 08:20 PM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah banyak kali kena :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah menge ...

Matilah berforum dengan gang lobai estate yang paling bangang di forum cari!


Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 10:11 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 08:55 PM
Matilah berforum dengan gang lobai estate yang paling bangang di forum cari!

...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Terbongkar lagi yg ko ni amat2 kureng cerdik malah 'bodoh sampai ke tulang'

In aku kena terima kasih kat bro @mashimaru83  ... tks bro

Awal2 ko klaim macam ni :
Screenshot(56).jpg

Tapi rujukkan ko catat macam ni:
Screenshot(57).jpg
Betul lah apa bro mashimaru kata

Ko dgn bangangnya , mati2 klaim : petra = mu'ta

post#49 dari ko (bitpart) :

Disebabkan lobai estate terlalo bodowww kerana hari hari menggunakan google trans, jadi mari saya teranagkan secara ringkas perang antara nabi muhammad di petra. mereka iatu gang nabi serang petra untuk kali kedua seawal 629AD dan peperangan tu mengambil masa lebih kurang 10 tahun + 2 tahun pertama gagal iatu sebelum 629AD = so ambil masa 12 tahun semuanya..pada tahun 638Ad barulah petra jatuh ketangan orang islam sehingga 750AD.

post#52 dari ko (bitpart) : rujukkan ko

It took the Arabs only ten years to fully dismantle Byzantine control over the lands of Jordan, Palestine and Syria. After two unsuccessful attacks against the Byzantine garrison town of Mu'ta (south of Amman, near Karak) in 629 CE, the Muslim Arab tribes regrouped for a much wider military operation

Konfom dah yg ko mati2 klaim : petra = mu'ta

Hmmm ... ko tak tau ke ttg geograpgy of that area?

Terbarai lagi , ko adalah mamat yg paling paling paling bodoh kat Forum Cari ni

Ko tak paham english ke?

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 kena lagi ... menangis lah ko banyak2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 10:46 PM | Show all posts
sam1528 replied at 5-12-2018 10:11 PM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengk ...

Confirm lobai estate dah naik gila kerana kebodohan sendiri yang terlampau!


Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:18 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 5-12-2018 11:19 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 5-12-2018 10:46 PM
Confirm lobai estate dah naik gila kerana kebodohan sendiri yang terlampau!


Tapi tak apa saya faham.....LOBAI SAMDOL HANYALAH  SEORANG uneducated moron who goes in circles chasing HIS own black and berkerak backside. hahaha... backside samdol hitam dan berkerak!MUAH..HAHAHAAAA
Lobai samdol @ lobai estate @ samdol tong kosong!...klong..klongg..klonggg

LOL ... lobai mat slow v2 dok mengundur pasal dah kena macam ni :
'poooowww!!'
Sampai jalan pon dah mengengkang macam ni :

Terbongkar lagi kebodohan ko : Ko dgn bangangnya , mati2 klaim : petra = mu'ta

Apa ke benda tu yg ko dok cakap ttg geography? Oh yeah , kedudukan petra & mu'ta

Terbarai lagi , ko adalah mamat yg paling paling paling bodoh kat Forum Cari ni

Ko tak paham english ke?

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 is on the ropes awaiting for the KO
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082589s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list