JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3410
View
202
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sek rendah- suka matematik, bahasa melayu
Sek men-tak suka add maths dan akaun. Masa tu kehidupan susah. Ayah aku dibuang keje takdeduit nak beli mekanical pencil dan calculator. Asyik pinjam calculator org jadi tak semangat bila nk buat subjek kira2.markah pun cukup2 mkn tapi boleh masuk uni la.


Zaman u- tiba2 suka balik subjek berkaitan matematik. Terasa otak mcm terbuka time ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelemahan saya maths, entah la nape tak brapa nak hadam sgt dgn maths

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara semua subjek Pendidikan Jasmani yg paling suka sebab masa ni la boleh main sepuas hati & tak perlu bawa balik homework

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling minat math..xde yg x minat sbb semua ilmu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 07:40 PM | Show all posts
Subjek yang gemar haruslah BM. Sebab suka buat karangan. Huhu.

Yg paling nyampah Add Math.. Sbb tak fahammm n x suka nombor2. Huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Iklan

Setiap percubaan anda mentafsir puisi akan diberi 200 kredit!!! Ayuh ke bod Buku dan Kesusasteraan!!!

Takwil Puisi

Anda ada pengalaman buruk ketika membaca karya horror? Arghhhhhhh!!! Kongsikan pengalaman anda di sini!!!

The Pit And The Pendulum

Keliru tentang masalah kesihatan anda? Risau? Bimbang? Atau nak sertai kuiz-kuiz kesihatan yang menjanjikan hadiah-hadiah yang menarik?!!! Boleh sertai di bod Kesihatan/Perubatan di sini.

Pernah menonton filem thriller terbaru arahan Lars Von Trier? The House That Jack Built penuh dengan unsur-unsur sastera di dalamnya!!! Jom ajukan pendapat anda di The House That Jack Built

Pandai berpuisi? Boleh pergi ke thread ni >>> ...coretan hati puisi syahdu...

Tidak perlu reply

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Geografi! Tak suka geografi. Natijahnya, smpai skrg tak pandai bc peta.. Peta waze

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Waktu sekolah menengah dulu subjek yang paling suka sejarah dan maths. Dua dua sebab cikgu baik sangat so senang nak masuk kepala bila cikgu ajar. I rasa pentingnya bila cikgu tu ada hubungan yg baik dgn students, memang student akan senang faham bila dia ajar. Takdelah takut nak tanya soalan pun.

Subjek paling tak suka pulak bm sebab boring belajar bm huhu. Duluuuu la sekarang dah celik sikit mata ni haha. Satu lagi fizik. Stressssss btul study fizik kena faham konsep whatnot haishhh. Tapi itulah pahit manis belajar. Ilmu tu luas makin banyak belajar, makin banyak yang kita taktahu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:00 PM | Show all posts

Masa tadika paling best sebab blaja ABC, ade perpustakaan bergerak dtg blh pinjam buku

Masa sekolah rendah suka Maths n Muzik, cikgu muzik memang best ajar main lagu best2 guna rekoder mase tu mcm lagu Titanic hihi. Tak suka subject sains, selalu tak paham

Masa sekolah menengah suka subject Maths jugak and english, paling tak suka sejarah and geografi. Geografi teruk sgt sampai dpt D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:22 PM | Show all posts
paling suka sejarah...macam membaca novel n mengenal sejarah negara yang real
paling tak suka matematik...berserabut nampak x y tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling suka subject English. Selalu juga chegu puji dan suruh ke depan kelas baca essay yg ditulis.

Kelemahan subject Math memang kronik. Serabut pala otak nak ingatkan formula bagai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:58 PM | Show all posts
paling suka sejarah, geografi, bahasa melayu, kemahiran hidup

paling tak suka math, addmath

student membaca bukan mengira...hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:26 PM | Show all posts
Tk suka lukisan ms form 3..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:14 PM | Show all posts
Paling suka - dulu, kini dan selamanya math ...

Paling tak suka - segala subjek bahasa...bm, bi....especially bab2 karangan, essay etc.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
i like Chemistry the most...but loathe Physics, so boringggg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa sekolah menengah tak suka sangat subjek fizik,, last2 sekali masa masuk u, sekali buat degree fizik daa... Apa nak kata, yg kita benci samgat tu lah yang Allah nak bagi. Last2 grad juga dgn degree fizik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling suka subjek math, addmath, akaun, fizik, chem... yg main numbers dgn yg masuk lab la kiranya... suka sgt part kira2 dgn yg leh buat experiments... smpai pernah terletupkan 'sikit jer' makmal chem sbb suka suki overdo experiments... berasappppp huhuhu

Paling x sukaaaaa.. geography, sejarah... adehhhh nk letup otak kena hafal2 ni.. tp dpt cikgu maha garang utk geography time nk spm.. alhamdulillah dpt la A.. kalau tak paras hidung jer hahaha

Sekali kawin dpt hubby terbalik... dia langsung x suka math & kira2 ni... tp suka bangetttt yg hafal2... math pun dia kata dia hafal jer dulu2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:33 AM | Show all posts
suka bm and sejarah..i hate pendidikan seni sbb tak reti melukis..lukis org lidi pun senget

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:11 AM | Show all posts
Gemar ancient history...ala...yg byk citer pada tamadun dunia tu..menarik & tertarik!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:15 PM | Show all posts
Subjek paling trauma ialah Add MAths.. sampai sekarang kot masih termimpi-mimpi... Selalunya mimpi esok dah nak SPM tapi hari ni buka buku add maths macam tak tahu apa-apa....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056924s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list