JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1922
View
165
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 04:30 PM | Show all posts
sek ren prefer subject membaca so kajian tempatan menjadi pilihan,

sek men prinsip akaun & sejarah

plg x suka add math, x suka subject yg kn guna calculator nh..x tau salah kat mana, nasib baik spm lulus

zaman dip degree ok la plak, prefer lg subject mengira dr membaca...x blh lupa bila study audit & law, jenuh nk menghafal....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari sk sampai smk mmg suka dan cemerlang maths dan yg kena membaca dan hafal tu mmg out xpun atas pagar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:38 PM | Show all posts
D.Adek replied at 11-1-2019 02:02 PM
hentahh.. macam susah nak describe subject kesukaan tu.. setiap subject ada topic yg senang ada to ...

Thank you @D.Adek
Sekarang tengah menggembleng tenaga nak habiskan PhD..tapi dah tukar bidang lah..hahaha Tapi ilmu kimia masih penuh di dada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu benci gila subject sejarah sbb kena hafal segala date, nama lebih kurang sama ubah cuma I, V, VI - ____-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy paling suka subjek sejarah,geografi..
Paling dimusuhi,,matematik..
Bersyukur dah habis sekolah tak jumpa dah matematik,,sekali ada anak,,jumpa jugakkkkk..kena jugak mengira semula semata-mata nak ajar anak pula..huwaaaa...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa sekolah.. Mas matriks, suka sgt subjek math.
Tp bila masuk uni, sambg bljr amik course math, rasa nak pecah pulak kepala subjek math ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka komsas. Macam antologi anak bumi tercinta ke,sehijau warna daun. Cerpen sasterawan dulu latar masa dia lain dengan novel zaman sekarang. Ada rasa nostalgia. English plak novel prisoner of zenda,potato people.
But at the end,tak boleh nak ambil bidang sastera. Ambik engineering juga. Still la mechanics of material ke, sintering ,calculus,polymer pun best juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sek ren - suka kemahiran hidup bila part berniaga.. gigih beli asam, jajan pastu tampal kat kertas n jual 20sen satu

Sek men lah paling menyampah subject mate n addmate tpi minat gila akaun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:02 PM | Show all posts
Suka sangat Math

tak suka add math

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah rendah suka maths.
Sekolah menengah dari form 1 hingga form 3  masih suka maths.
Bila form 4 dan 5, maths tu dah tak berapa suka.... hihihi,sebab markah makin rendah. Lebih-lebih lagi add maths.
Masuk form 6, suka subjek ekonomi.
Ambil Ekonomi kat U......bermulalah belajar ekonomi mikro, ekonomi makro, statistik, ekonomi gunaan, ekonomi antarabangsa.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekola rendah
Fav - sains
Benc - bahasa england sbb cikgu garang namatey

Sekola men rendah
Fav - sains, bi, math
Benc - sejarah, geography

Sekola men
Fav - lukisan kejuruteraan, fizik, math mod, bi, agama Islam
Benc - sejarah, add math

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Gemar matematik sebab banyak aktiviti kira mengira, tak lah boring sangat mendongak dengar apa cikgu ajar kat depan.

Tak berapa nak gemar sejarah and geografi, matilah nak nak ingat tarikh, tahun, tempat, kejadian dan nama-nama penting. Pusing kepala and very the mengantuk dengar kalau cikgu ajar kat depan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling suka : English. Suka sebab selalu i yg dpt markah paling tinggi dlm kelas. Tp sekarang grammar ntah pape
                      Biology. Suka belajar tentang human body.
                      Math masa matrik. Lecturer i sejenis hot daddy. So i suke sebab tu je hahah

Paling tak suka : Add math payah nak mamp
                             Fizik. Sangat membosankan sbb cikgu time tu suka sangat puji laki sendiri time mengajar. Sejenis obses gitu
                           Kemahiran hidup masa sekolah menengah. I terpaksa amik perdagangan time tu sebab kelas ekonomi rumah tangga dah penuh   subjek tak kena dgn jiwa i
                           

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 03:43 PM | Show all posts
X suka subject sejarah... Sampai cikgu perli jgn smpai lupa sejarah asal usul sendiri sudah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:00 PM | Show all posts
dari sekolah rendah sampai menengah memang suka math.
math moden and math tambahan- suka sebab cikgu yang ajar best
sama gak ngan fizik n chemistry

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa sekolah rendah subjek paling I suka ialah english. Teacher tu garang. Kalau dia tak garang, I tak rasa I pandai english. Memang english slalu dapat a. Yeay. Subjek paling tak suka masa sekolah rendah ialah math. Start benci math masa darjah dua sebab cikgu math baling buku keluar kelas sebab salah buat tolak. End up I balik belajar dengan kakak. Nasib baik she cuti sem waktu tu. Terus pandai math. Dan sentiasa dapat a walaupun tak suka subject tu.

Naik sekolah menengah form 1-3, I suka subject geography. Masa ni baru nak kenal dunia a.k.a bumi kita. Musim, continent... masa ni la tanam cita2 nak travel around the world. Subject tak suka masih lagi stick pada math. Aiyoo... asal buat kira2 je pening.

Kat sekolah menengah form 4-5 I suka sejarah, add math, math moden dan biology. Semua subjects ni win my heart. Sejarah sebab I rasa menarik plus cikgu handsome. Hahaha. Biology sebab masa tu cita2 nak jadi doctor. Kononnyalah kan. Add math dan math piece of cake! Subject yang I tak suka ialah physic. Punyalah bersungguh2 belajar subject ni bagi suka tapi tulah. Susah nawnya. Padahal nak dapat markah masa periksa kemain lagi senang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045938s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list