Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
2605
View
72
Reply

Abusive Relationship, tunggu lagi?

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 04:20 PM
dia kena cari kekuatan dia sendiri... u can only advice and bitch slap... tp utk dia berani buat k ...

Ohh wow alright i will InsyaAllah!.. Thank you very much!..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 14-1-2019 04:22 PM
Instead of focusing about abusive partner, aku rasa better ko ajak kwn ko learn new thing dan bykkn  ...

I'm so grateful and happy with your words!... Thank you so much tiramisuu for your words. I really appreciate it and I'm very sure if my friend sedar InsyaAllah, she will be so thankful to all of you!.. Saya mungkin orang tengah sahaja yang cuba tolong my friend but actually because each forumer opinions about this matter, saya ada a good2 point untuk saya suruh my friend to end it. Thank you again tiramisuu and other forumers too!!..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 04:25 PM
orang jongos takmo move on degil tahap tikus bendang ni biar je dia kesangapan kena tipu jantan... ...

How i wish cari forum ni ada button yang boleh bagi heart, saya akan bagi heart banyak2 for this words!!.. Thank you for the words.. Mengajar saya juga...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sheqim replied at 14-1-2019 05:24 PM
Baran ni umpama kaki perempuan jugak.. susah nak berubah..

Memang ur fren xkan lari pon meols as ...

I hope my friend lagi ingat those maki2an yang dia terima daripada those sweet words...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 14-1-2019 05:47 PM
Tinggalkan sis. Hati tak tenang tak bahagia nak buat apa. Harap sheols strong utk melangkah keluar ...

Yes betul hopefully bukan my friend sahaja but to whoever yang face the same thing is strong enough to end this toxic relationship. Thank you so much for your words!!..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tiramisuu at 14-1-2019 06:18 PM
cikbunga. replied at 14-1-2019 05:57 PM
I'm so grateful and happy with your words!... Thank you so much tiramisuu for your words. I really ...


Bukan senang nk kuar dr abusive relationship tp bukan mustahil. Ko kna dorong dia, x blh paksa dgn nasihat berkilo2 sbb aku sure kawan ko dah sedar sbb tu dia bercerita cuma x berani nk move on. Dh kna brainwash dgn manipulative bf.

Bila tenang2, kawan ko dlm mood rileks, ko rekues dia buat satu list pro and con bf dia. Listkn personality atau appearance yg simple2 pun cam suka dia sbb dia tinggi, kulit putih, pakai glasses etc. Tulis bila ingt. Then, ko tgk n baca. Then ko bg balik dan tanya, if this was my problem and this is my bf. What is your opinion? Bg dia berpikir dr perspektif org luar. Bgthu is this a guy who will be a father to your child? Is this environment that your child would see everyday?

Ko tgk list tu dan dr situ, ko tgk good attitude laki tu. If good attitude tu something yg kawan ko xde cthnya laki tu a good listener, help her to become good attitude tu sndr atau help her cari someone yg blh jd a good listener too. Help her to love herself more than other people.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wanzhm93 at 14-1-2019 06:45 PM
ladybugz replied at 13-1-2019 07:39 AM
Assalamualaikum TT, ive been in ur position before ths. Ade kwn yg bercinta dgn lelaki mcm ni. She i ...



Tragis kisah you... Kawan you ni mesti tak berfikir panjang masa tu...

Toxic relationship ni biasanya mental pun jadi tak betul... Tak boleh berfikir secara waras...

Akal tertumpu pada satu... Padahal banyak jek yang more better tapi tak nampak... That y org cakap cinta tu buta

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
wanzhm93 replied at 14-1-2019 06:32 PM
Tragis kisah you... Kawan you ni mesti tak berfikir panjang masa tu...

Toxic relationship  ...

Tulah.. sedih bile teringatkan kisah hidup my friend ni. Semoga Allah beri kekuatan utk dia bangkit dan semoga berjumpa dengan jodoh yg lebih baik dan dia juga dpt jadikan ianya satu pengalaman yg membuatkan dia lebih dekat dgn Allah dan lebih matang. In shaa Allah.  She is a very strong girl, i do believe tht. Harapnya sesiapa yg baca kisah i bgtau tu ambil pengajaran juga, jika sebelum kahwin, seorg lelaki itu mendera kita mental dan fizikal, bersyukurlah dan ambil lah ia sebagai petunjuk yang dia adalah org yg kita patut jauhi dan doalah bersungguh2 supaya kita dijauhkan drpd org2 yg sedemikian.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 04:46 PM | Show all posts
pity nye your fren....

knape die nk teruskan hubungan dgn org yg buat 360 / 365 days in year akan   maki die..bygkn 5 ari je bahagia...

hidup ni dh cukup byk masalah...knape perlu tambah masalah...

spttnye zaman bercinta ..zaman plg indah..xde busuk pn...mmg indah la...klu dh kawin lain la...ni blm kawin dh nk hadap masalah mcm ni...

masih ramai lg ygnormal kt luar tu...


klu laki tu sendiri x blh nk ubah hdp die..knape mmb u fkr die yg blh ubah laki tu? no way...

nnt mmb u  akan abiskan usia utk ubah org lain...buat penat je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
@Iris. Ade dah thread
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 25-5-2019 05:01 AM
@Iris. Ade dah thread

Hadammm kunyah2 dan telan
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:18 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 25-5-2019 01:22 PM
green~tea replied at 14-1-2019 04:02 PM
laki tu saikooooooooooooooooo.. perangai tak normal and tak malu dgn orang.. atk hormat orang.. ik ...

Maaf sis...I plak tegelak kuat part buat lovebite byk2 tu.siyess dia bodo nakmatiy
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnt esok2 ade anak, anak di maki2 nye..its not good..baik blah bnyk lagi lelaki baik..karang dh kawen xleh nk bt ape dh..sng cite xyah kawen la laki skng bnyk xgune
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103991s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list