JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4433
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana TT? Terimalah nasihat dlm ni, sbb kami ni org luar xde kepentingan apa2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
I x rse kne pukau...mmg kne tipu dh tu..

Sian mak u...abis duit die
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 15-1-2019 11:25 PM
Kalau pasal cinta hapa pun tak ingat otak jadi bongok. Ckp apa pun tak masuk. So org ingat kena puka ...

This is true. Once dah bercinta tu memang automatic jadi bongok, buta dan pekak. Diri sendiri ni pun dah melaluinya. Nasiblah sekadar bongok-bongok biasa jer
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pn pernah kena gak..
Ada awek ni, anak pembesar kat africa sana.
Dia email siap hantar gambar.
Aku nie mmg taste awek gelap2, tapi yg x oversize, max bmi 24.0
Katanya kerajaan bapaknya telah ditumbangkan.
Family dia ada yg kena tangkap, ada yg dah lari.
Dia sedang dlm usaha melarkan diri bersama harta pusaka yg benilai berbillion dollar amerika.
Aku pun balas, nak gambar lagi.
Dia pun hantar lagi.
Aku pun gi pictriev.com buat face search.
Pastu kuar set2 gambar dia yg di linked ke site amatur berbayar
Ntah camne, aku berjaya masuk kedlm site tersebut utk mencari bukti yg lebih kukuh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Wei korang, scammer skrg ramai dah mahir sihir sihir ringkas (penunduk contohnya) tu mereka nampak profsional dalam bidang scamming people nak nak yang jenis bujang. Mereka study.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 15-1-2019 06:43 PM
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan je ...

Free-nya youuuu..sampai 4jam you layan??!!
.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Love scam ni memang ko cakap apa pun dia kata kene pukau. Aku dulu pun tengah angau dgn mamat ni, family aku kata kena pukau padahal aku sendiri gatal bijik nakkan jantan tu.tapi sebab da malu, aku iyakan aje siap berubat darussyifa lagik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 15-1-2019 05:28 AM
Kalo rase ht hati xkental,xyah share sini..semak je tgk ko bising2 mrh forumer baru kne sikit dh ckp ...

dah kantoi kena tipu pusing pulak kata kena pukau.agaknya kalau kes ni tak tipu senyap je terbang ke nigeria
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
TT, kt sini aku ada 2 pendapat.

1. samada btul akak you kena love scammer & serah duit 70k pd scammer pastu buat drama mcm kena pukau.

2. akak you songlap2 duit 70k tu sorg2 pastu buat drama mcm kena pukau. love scammer tak wujud tp duit tu akak yg songlap.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak baca benang ni tgh malam buta.. Ingatkan kesurupan alih2 erm.. Pd mak dlm kes mcm ni mmg senang nak tunding jari kat org lain berbanding nak salahkan family member sendiri. Baik uolls siasat btl2 kakak uolls tu.

70k jual tanah? Tanah uolls tu kebun ke mcm mana? Murah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 15-1-2019 11:25 PM
Kalau pasal cinta hapa pun tak ingat otak jadi bongok. Ckp apa pun tak masuk. So org ingat kena puka ...

Aha.meols tgok hat angela ngn micheal sumpah lwak.Pmpuan tu kemain over tp tgok hat laki nmpk nau xde prsn.mmg smata nk greencard je.Ade satu scene kt aprika,deme makeove.bgun bagi tu angela cite it wass amazing like 2 or 3times booom hahahahahha tgelak meols tgok sbb muka sheols excited gile dpt konek nigga mlm td.Xboleh byg meols mamat tu tpksa mrelakan n mlayan org tua gitu.Dh la bgun pg duk kiss2 mamat tu on cam n nak make love lagi hahhaah.

Btw utk x off topik,hanjeng sgt tau salahkn antu jin segala.tkde mknenye dipukau,ni sume sbb kebodohan diri sndri.Mngaku je.Xtau meols bakpe la stil nk buang ms berubat segala.Jelas ok ni bkn pukau.Ala xyh tggu nilai byk,klo kt Carousel pon byk scammer.acah2 nk beli brg pastu cal2 kite bgtau dh msuk duit.siap bg slip bank tah pape dh trnsfer amout beribu2 wlpon brg seratus dua je.Hnye org bodo je yg pcaya n pegi tnrsfer duit kt org tu in advance knonnye nti br duit tu msuk akaun kite
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 08:17 AM | Show all posts
aku setuju dgn sesetgh forumer kat sini.. mgkin kakak tt kena love scam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kamu sekeluarga dek..hakak bersimpati.lagi2 mak ayah la sebab tu duit dorang.ingatkan jual tanah dapat duit tapi rupanya duit xdapat,tanah tergadai..dah la theyolls percaya anak sendiri rupanya anak sendiri pulak pergi perabis duit dek mamat nigga.bila kantoi alih2 mengaku kesurupan.mohon siap2 galikan kubur tuk kakak adek sebab disitu lah tempat dia sebenarnya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 09:33 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 16-1-2019 12:14 AM
Kakak nak oftopik sket since tt jenis indenial eww eww bila kena hencap
Kenapa mamat afrika money ...

hahahah...scammer pun tak koser nak melayan scammer..

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Sah kena ayat-ayat manis.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 15-1-2019 09:35 PM
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur &  ...

Lepas sedar kena scam tu mak u ckp apa? Menyesal tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:35 AM | Show all posts
scammer ni takde kena mengena dengan mistik pun dek..
admit kakak awak sendiri tamak bila dengar perkataan duit..
plus betapa tak amanahnya dia senang-senang bagi duit yang orang amanahkan kat dia untuk simpan ke orang lain..
fikir logik je la..
manusia mana la senang-senang bagi duit kat orang?
korang dapat 70k tu pun kena jual tanah sekeping..
dari korang pi ustad sana sini, baik gi report kat polis and bank negara..
cari scammer tu sampai dapat..
untung-untung boleh dapat balik duit korang tu..
kesian kat mak yang tanah dah abis duit dah hilang..
orang tamak ni, bagi minum air kolah mesjid sampai kering pun tak kebah..
suruh la dia ganti balik duit mak korang tu..
jadikan itu pengajaran terbesar dalam hidup supaya jangan mudah percaya pada orang..


Setuju sangat. Cepat sangat kait dengan sihir. Memang modus operandi scammer macam tu. Kat mana2 pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 16-1-2019 06:50 AM
Love scam ni memang ko cakap apa pun dia kata kene pukau. Aku dulu pun tengah angau dgn mamat ni, fa ...

Iols dah tergelak habis tu ustaz daruls ayifa cakap apa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
nak tanya kakak tt apa status?tanya je sbb mostly yg mudah terkena single mom/kakak yg dah berusia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:56 PM | Show all posts
mana mana leh kene scam? depends on your socmed or status duit u dlm bank yer, mmg banker ni ada yg jahat n licik sbnrnya..derang mmg jual je info kita merata..janji derang leh buat duit kan..tmsuk jual infor kat scammer..

yg depends on your socmed infor tu tgk la u update apa kat kat socmed? kisah sedih merayu meratap hiba ka?atau happy2 je dgn life like no worries? mesti ingat, lepas scammer dpt infor psl financial kita kat bank..they will study us kat socmed plk..whatever u liked, shared or story dkt wall u itu pun count as your current emotion etc..so scammer akan cr peluang kat situ nk main peranan..so kalau boleh private kan aje la fb or ig u guys..just accept org yg betul2 kenal..xkenal sgt kenal gitu2 xpayah la accept..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 16-1-2019 10:24 AM
Lepas sedar kena scam tu mak u ckp apa? Menyesal tak?

Terlopong seyh...menyesal ada nangis pun ada..duit th abis kuar, brg kemas abis gadai..rumah pun kena jual..kira dh xde apa..
Ada skali kantoi scammer tu pkai atm kad my mum..tu pun dpt twu coz bank call tanya knapa byk sgt duit kuar msk everyday..n my mum cuak..so i suh my mum cek o9 akaun dia..duit msk ribu2..n kjap tu je duit tu kena kena transfer ..then i suh my mum amik skit..i ckp gelak2 je xkan komisen pun x dpt..n time ni pun duit my mmg tggl skit je so my mum amik like 500 ke 1k tah...scammer tu mengamuk..then i suh my mum call bank n cancel d card
Btw, scammer  ni cam telemarketer gak i rasa...no fon mangsa2 ni diairg cam recycle...so my mum kena byk kali..punca dr fb..diaig akan selidik background mangsa..so klo mangsa ckp xde duit ke apa..diaorg akan ajar tuk pinjam duit..time my mum nk pkai duit i mmg i x bg..konon nk byr kt kastam..i ckp kt my mum call la kastam msia kut betul2 mmg kena byr..truk wey gaduh..i kje penat2 xkan nk serah duit bg kt scammer?
My bro marah sgt2 time tu..n i pujuk ckp atleast mak kita sihat lg..org lain mak bapak sakit kena msk hosp..anggap je duit harta x msk kubur..baru la my bro cooldown

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 16-1-2019 06:03 AM
Free-nya youuuu..sampai 4jam you layan??!!
.

Muahaha mujur sejuk dlm tu. X sedar masa terbuang 4 jam. Nxt time xdela nk g
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 02:58 PM | Show all posts
One tip kalau nak melayan org online ni, anggaplah ko ni x der duit nak bankrupt.. ko pegang watak tu separuh mati ok.  x perlu nk cakap ko ni byk duit ke apa semata-mata nak menaikkan saham.. kalau depa ikhlas nak kat ko, ko cakap ko tak cantik, duit x der pun masih mau berhubung,k..

iolls pernah lah layan org2 asing online ni time ada masa dulu.. kalau scammer, bila iolls cakap pasal masalah kewangan iolls atau iolls x mau r "hadiah mahal2" y dorang nk bg sbb iolls plak kena bayar utk urusan postage, terus senyap uolls deme semua tu..

tapi ada jugak y mmg nk berkawan.. iolls citer lah apa semua pasal kewangan meruncing, iolls ni hudus lah, apa lah, masih lagi bertanya khabar sehingga ke hari ini.. tapi watak y iolls cakap tu x pernah iolls lupa walaupun masih keep in touch..

satu lagi pasal menumpang duit akaun orang, sangat lah tidak bernas idea itu.. ASB kan ada.. letak ler dalam tu... kalau lama x usik cukup setahun dapat dividen buta2.. bukannya susah pun nak keluarkan ASB tu.. pi bank atau post office sajo... Arwah atuk iolls orang kg x sekolah tinggi tu pun boleh pikirkan idea tu.. duit tanah, duit getah bagi ke mak iolls cuma sebagai pemegang amanah saja utk dimasukkan ke dalam ASB & akaun Tabung Haji dia.. x der lah arwah atuk nak tumpang akaun anak dia walaupun dia percaya kan mak iolls.. bila meninggal senang berbagi-bagi saja sesama anak2 bebas dari konflik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Anileza replied at 15-1-2019 01:21 PM
Tak pasal2 kena sekolah..eww

Masuk forum kene la kental dek ooii...nk share ke nk citer ke Pape Hal org mesti bg kata2 semangat either keji jd kene la siap sedia ye kt cnie...tu Lum lg ko pg page csi kalo nk share kompom ko kene maki kaw2..x silap2 undur diri terus cmnie
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 05:25 PM | Show all posts
umbut replied at 15-1-2019 05:39 PM
Camna tau akak ada duit byk.. pelik
Kdg diorang bagi kata2 manis target anak dara tua.. termakan pu ...

ye..lagi satu dia target kalau kat FB..dia tenguk kita kije kat mana..cam meols tulis oil&gas..hari2 ada yg nak bekenalan..nama bagus2..rupa hensem2..padahal mesti mamat2 apreka berkarat nun..dia hingat asal oil&gas..duik melambak dalam rumah..??so meols buang laa kompeni tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list