JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4956
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I paling menyampah bila org suka salahkan sihir la jin la bila something bad happen to them. Sila bertanggungjawab atas kebodohan ko senang sgt kena tipu dgn scammers tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 15-1-2019 10:01 PM
Apa kesudahannya kes mak uols ni?

Kesudahannya...duit habis...btg hidung org tu pun x pernah nmpk
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikgujun at 15-1-2019 11:15 PM

Ur sister has to be responsible for her own mistake, no such thing as sihir hantu bagai, force her to pay! If not lepas ni buat lagi dan lagi sbb nnti family akan kesian konon kene aniaya lah anak dara dia ni
So next question kakak ko lonely ke? Desperate for man? Ini yg kene selesaikn dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
TT cuba hg cerita details ur sistur tu.. mcmna kenal tat guy.. dr mna ? Story u mcm hanging.. ioolls bukan nk jd penyibuk.. tp u dh story.. biar smpi habis.. at least komen2 dlm ni blh buat kita buka mata.. lover scam ke? Money scam ker? Pukau scam ker?
1 more thing.. hws ur mom? Is she ok ? Kesian dia.  Ioollss tumpng simpati kt ur mom. Mesti dia ada perancangan utk tat money. Yalah wut to say. Itz not her rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pasal cinta hapa pun tak ingat otak jadi bongok. Ckp apa pun tak masuk. So org ingat kena pukau.

Cuba tengok 90 days fiance. Berbuih famili nasihat depa bukan dengar. Mat saleh bukan ada pukau pakau ni semua. Sebab cinta jadi bongok. Bila dah kena tipu kita pun katalah kena pukau utk menyedapkan hati kita dari menumpah keluarga. Org yg terkena tu pun blame pukau supaya semua menunjuk jari ke arah hantu pukau yg sememangnya tak wujud.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
BerbiriOren replied at 15-1-2019 05:54 PM
TT aku ase kau ni muda lagi. Just nak bagi tahu kadang2 ko rasa ko kenal kakak kau or ahli keluarg ...

Exactly..well said..kalau dah ada duit byk,mmg gelap mata laa jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-1-2019 02:27 PM
aku cuma nak pesan, TT tukau tajuk..patutnya 'kakak ku kena scam' bukan scammer. Scammer tu yang mat ...

Kakak nak oftopik sket since tt jenis indenial eww eww bila kena hencap
Kenapa mamat afrika money collector tu tanak spam ig queen hh
Kesian tau ig heshe polowes ramai 30k tapi tadek sapa pun komen. Likes pun takat 10 orang jek
Kbai tt jangan marah nanti kena scammer lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Y detect bank of california tu sape tt?tp kan,rasanya ur sis ni terkena love scam laa..bagi janji manis pstu konon2 nk bg hadiah etc2,tp sangkut hadiah tu kt mana2,pstu ur sis kne byr utk dptkn hadiah tu..

Or scam jantan tepi rumah..sis you byk duit ke?

N psl bukak benang kt porem ni,mmg cenggitu laa..ni ramai lagi otai berbisa racun tak mencemar duli dtg ke sini..kalau tak,hadap lah kehazaban mereka itu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anakkerengga at 16-1-2019 12:28 AM

Skrg ni pun makin menjadi2 yg jual syiling lama. Anak sedara aku dah terpengaruh dgn seorg yg 'old money collector'. Anak sedara aku baru 17 thn. Skaun bank kakak aku yg pegang. Lps tu dia takde nombor utk diberi kpd old money collector ni. Dia pun minta tolong aku utk jual syiling ni sbb dah termkn dgn iklan dpt duit puluh2 ribu jual syiling lama. Aku ni kesian kat anak sedara. So melayan je la. Then yg nak beli syiling tu pun whasap aku ttg jual beli ni. Aku tahu diaorg scammer. Then aku terus terang jgn ganggu anak sedara aku, dan tahu yg dia ni scammer. Marah betul dia bila aku ckp dia scammer. Dia pun bgtau nak report interpol sbb aku fitnah dia. Lps tu aku ckp dlm hati 'hek elleh setakat aku kata dlm scammer dlm whasap pun dah repot interpol, mcmlah interpol takdd keje kain nak melayan dia. Hari berikutnya ada lagi old collector money msg aku. Bukan setakat msg..dia cal aku berkali2 tp aku tak angkat pun. Dia mrh aku knp tak angkat. Aku ckp tak penting pun utk aku angkat. Dlm ms yg sama aku nasihat kat anak sedara jgn percata scammer ni semua. Suka2 hati scammer tu minta no akaun aku sbb konon2 nak masukkan duit. Mmg taklah aku nak terpedaya dgn diaorg. Tp itulah.. dgn scammer ni jgn cuba2 berckp dlm phone.. mmg mengundang bhy
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 15-1-2019 06:43 PM
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan je ...

Iols kalo dapat panggilan macam ni cakap salah no .. hehehehe malas nak layan .. manade benda free kat dunia sekarang nie ..musibat ade la
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana TT? Terimalah nasihat dlm ni, sbb kami ni org luar xde kepentingan apa2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
I x rse kne pukau...mmg kne tipu dh tu..

Sian mak u...abis duit die
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 15-1-2019 11:25 PM
Kalau pasal cinta hapa pun tak ingat otak jadi bongok. Ckp apa pun tak masuk. So org ingat kena puka ...

This is true. Once dah bercinta tu memang automatic jadi bongok, buta dan pekak. Diri sendiri ni pun dah melaluinya. Nasiblah sekadar bongok-bongok biasa jer
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pn pernah kena gak..
Ada awek ni, anak pembesar kat africa sana.
Dia email siap hantar gambar.
Aku nie mmg taste awek gelap2, tapi yg x oversize, max bmi 24.0
Katanya kerajaan bapaknya telah ditumbangkan.
Family dia ada yg kena tangkap, ada yg dah lari.
Dia sedang dlm usaha melarkan diri bersama harta pusaka yg benilai berbillion dollar amerika.
Aku pun balas, nak gambar lagi.
Dia pun hantar lagi.
Aku pun gi pictriev.com buat face search.
Pastu kuar set2 gambar dia yg di linked ke site amatur berbayar
Ntah camne, aku berjaya masuk kedlm site tersebut utk mencari bukti yg lebih kukuh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Wei korang, scammer skrg ramai dah mahir sihir sihir ringkas (penunduk contohnya) tu mereka nampak profsional dalam bidang scamming people nak nak yang jenis bujang. Mereka study.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 15-1-2019 06:43 PM
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan je ...

Free-nya youuuu..sampai 4jam you layan??!!
.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Love scam ni memang ko cakap apa pun dia kata kene pukau. Aku dulu pun tengah angau dgn mamat ni, family aku kata kena pukau padahal aku sendiri gatal bijik nakkan jantan tu.tapi sebab da malu, aku iyakan aje siap berubat darussyifa lagik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 15-1-2019 05:28 AM
Kalo rase ht hati xkental,xyah share sini..semak je tgk ko bising2 mrh forumer baru kne sikit dh ckp ...

dah kantoi kena tipu pusing pulak kata kena pukau.agaknya kalau kes ni tak tipu senyap je terbang ke nigeria
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
TT, kt sini aku ada 2 pendapat.

1. samada btul akak you kena love scammer & serah duit 70k pd scammer pastu buat drama mcm kena pukau.

2. akak you songlap2 duit 70k tu sorg2 pastu buat drama mcm kena pukau. love scammer tak wujud tp duit tu akak yg songlap.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak baca benang ni tgh malam buta.. Ingatkan kesurupan alih2 erm.. Pd mak dlm kes mcm ni mmg senang nak tunding jari kat org lain berbanding nak salahkan family member sendiri. Baik uolls siasat btl2 kakak uolls tu.

70k jual tanah? Tanah uolls tu kebun ke mcm mana? Murah tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042314s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list