JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3386
View
226
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 23-1-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 22-1-2019 03:17 PM
Motip beli kalau tak pakai?? Hidup ni hanya sekali noq. Kita jimat cermat mcm nak mati.. esok esok ...

Dulu aku pun ada prnyakit mcm ni....mgkin terikut perangai mak...beli masuk dlm lemari....

Pastu aku tgok mcik mcik yg dah meninggal brg brg yg dia sayang di agih agihkn je...insaff....
Skrg akubeli brg utk guna je tak de letak dlm lemari lemari lagi.......tapi set periuk hadiah kwin tu aku x tau nk pakai mcmana...pd aku leceh nk jaga brg mahal ni....masih dlm kotak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Skang aku rs tupperwsre yg worth buying yg square tu... Hampir semua ada tertulis nama anak aku... Hahahaha.... Kalo dia tak bwk balik siap la aku suh carik kt kantin tu... Lauk tak abis pun simpan dlm square ni... Elok2 bersusun dlm fridge

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Ha....ha..

Buat lawak pulak kau matt..beriya iya aku baca
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:36 AM | Show all posts

hahaha..ingatkan malaysians je gila tupperware rupanya mat saleh kokosen negara maju pun sama..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 03:14 PM
Tupperware mahal sgt... i pakai dlm ruma jer... tak bole bawak kuar.. waterbottle tupperware pun say ...

semua org yg ada brand ni mmg ada penyakit insecure hilang tupperware ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 23-1-2019 08:14 AM
Mak sental tau.. Memula pakai cam ok je. Lama2 tgk berkerak wpun mak hanya isi air tapi sajork.. M ...

Saya sental pon tak ilang makkk.
Siap pakai lidi sate nk bersihkan kt ruang kecik kt penutup tu.

Hangen betol saya
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 23-1-2019 08:14 AM
Mak sental tau.. Memula pakai cam ok je. Lama2 tgk berkerak wpun mak hanya isi air tapi sajork.. M ...

Saya sental pon tak ilang makkk.
Siap pakai lidi sate nk bersihkan kt ruang kecik kt penutup tu.

Hangen betol saya
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 23-1-2019 08:59 AM
semua org yg ada brand ni mmg ada penyakit insecure hilang tupperware ...

Hilang container dari ikea takpe, tupperware nye jgn...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada yang beli tupperware yang Lat collection tak? Pinky suka Lat, tapi diaorang buat kat Tupperware bulat pulak. I minat yang empat segi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 23-1-2019 08:02 AM
saya ada beberapa koleksi tupperware
botol air mcm kt bawah ni ada 3 utk anak2 bawak pegi sekolah
...

Botol air tu segak2 belakan kan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:56 AM | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 06:18 PM
Iols masalah nya sendiri beli sendiri yg hilangkan.. Hahaha

hahhaha...kena lah marah diri sendiri kalau gini

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:57 AM | Show all posts
PinkyPie replied at 23-1-2019 09:19 AM
Ada yang beli tupperware yang Lat collection tak? Pinky suka Lat, tapi diaorang buat kat Tupperware  ...

aku ada...Lat punya pasal...tapi flimsy lah...mcm nyesal beli pun ada..

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:59 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 23-1-2019 08:30 AM
Dulu aku pun ada prnyakit mcm ni....mgkin terikut perangai mak...beli masuk dlm lemari....

Past ...

betul la.dulu aku pun beli , simpan..sayang nak pakai.
tapi sekarang aku pakai je semua..
kang asik simpan, takleh nak beli baru


Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
beli tupperware kat mak,dia simpan dlm lemari.jadi tukun hahaha lps tu setiap kali balik kg nk tapau makanan mak bg tupperware dadih je suro isi lauk hahahaha bila kite beli tupperware dia ckp sygnye kau guna kak long.hahahaha aduhai mak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
I rasa I bukan hantu tupperware.

Dulu2 pantang tgk mesti beli sebab kawan jual kat office. Dah bertahun2 beli, yg dlm plastik pun ada lagi tak guna.

Last2 bekas tupperware ice cream yg kaler biru tu jugak yg best buat simpan ayam ikan. Bekas ice cream Walls tu my new favorite buat simpan leftover food pasal bekas dia clear boleh nampak food apa kita simpan.

Tapi sekarang I lebih suka guna glass food container. Senang hidang, simpan atau nak heat up dlm microwave, lebih mudah dan selamat.

Tak best guna tupperware sebab pernah satu tupperware I rosak sebab masuk microwave. Sakit hati tgk stain tu tak hilang2 dah.

Satu lagi yg I tak suka tupperware ni part nak cuci kalau letak makan berminyak. Bosan betul nak kena basuh 2-3 kali nak bg betul2 bersih.

Last2 simpan buat tukun je lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru beli tupperware botol air
Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 23-1-2019 10:31 AM
I rasa I bukan hantu tupperware.

Dulu2 pantang tgk mesti beli sebab kawan jual kat office. Dah be ...

Hahaha kalau i, i buat prelove jaa juai... Untung2 duit masuk boleh beli ais krim wall.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:10 AM | Show all posts
mujur aku bukan hantu tupperware..mak dgn adik aku ya.. adik aku dealer tupperware lagi..
tapi sales tupperware adik aku masyuk betul..penuh order org kat rumah..sampai aku pelik tengok.. ramai peminat tupperware ni..  aku asal ada bekas yg ok je jadila..janji bpa free..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:11 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 23-1-2019 08:30 AM
Dulu aku pun ada prnyakit mcm ni....mgkin terikut perangai mak...beli masuk dlm lemari....

Past ...

Aku pun insaf lepas tengok lepas mak sedara meninggal barang kesayangan dia yg selama ni kita org tak leh sentuh, akhirnya di kasi kat ntah sapa-sapa aje

Skrg ni mmg takde nak simpan-simpan barang/ tunggu pakai special occasion. Apa-apa barang pun mmg pakai aje

In case of tupperware ni, penyakit ni dapat kat hubby lak. Asyik la gila beli tupperware, kalo botol air tu jer dah berpuluh. Angin betul dibuatnya.
Dah la tempat nak simpan takde.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
entah.. to me it just a tupperware so agak pelik those yg fobia
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ibu i pun ada tupperware,terperuk bawah katil. Dulu2 nak guna pun tak kasi, nanti hilang. Sekarang dia bagi guna tapi tak rasa nak guna. Banyak dah tipuware lagi cantik2 brand ikea,diy-lava etc.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Dalam menangis tu mak tetap tak lupa tupperware ye mak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:49 AM | Show all posts
Anak2 demand water bottle eco tupperware .. beli jelah .. bg semangat skit pg sekolah.. selebihnya beli utk hadih kawen, besday

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 23-1-2019 08:14 AM
Mak sental tau.. Memula pakai cam ok je. Lama2 tgk berkerak wpun mak hanya isi air tapi sajork.. M ...

Mak sental pki apa?  Bubuh garam kasar dlm botol.. Then goncang2 beberapa kali...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 12:49 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Entah la.  Akak takde hati pun nak kumpul Tupperware.  Kalau kena beli, akak beli airtight containers kat Aeon tu je.  Akak takde hati mungkin sbb dulu masa kecik dah jenuh hadap almari penuh Tupperware kot.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053488s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list