JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4359
View
255
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 22-1-2019 04:16 PM
pemusnah harapan..igt ade ice-cream rpnye ade ikan/ayam etc bagai dlm tu

Sekarang anak2 umur setahun 10bulan dgn 5tahun selalu terkena. Hahaha si Abang bawak keluar bekas aiskrim. Bila bukak, dua-dua jerit tgk ikan mulut ternganga.kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mak aku bekalkan lauk, tupperware mmg xmungkin mak aku bg bwk blk kl. Kalau tipuware xde, pkai plastik je mak aku bekal lauk. Kwn aku smpai ingat aku beli lauk kt kedai xpe mak aku phm mak syg tupperware

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 22-1-2019 10:50 PM
Me dulu xbeli tupperware sbb mahal.
Dh keje me beli sbb kawan me jual murah murah sbb dia nk pinda ...

Jual tupperware boleh kaya,, anak buah kawan i siap pergi trip overseas lagi. Resign keja, join tupperware. Skrg ni kt umah, banyak tupperware mat kool ja, pasai kalau orang tak hantar balik, hati tak terguris luka... Hahaj

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 11:04 PM
Jual tupperware boleh kaya,, anak buah kawan i siap pergi trip overseas lagi. Resign keja, join tu ...

Kawan i pun dpt trip ke siam reap bulan 3 nanti. Siap dpt duit utk shopping 2k.
Untung laaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak iols kalau iols atau adek adek yg hilangkan..mmg riuh sekampung
Tp bila dia yang lupa..dia senyap je..
Buktinya. Ada tupperware dia tertinggal dlm kete iols n lupa amek..
Iols diamkan aje..sebab dia igt dia yang lupa letak kat mana ..
Dh setahun tupperware tu dlm simpanan iols...hahahhahahaha (gelak jahat)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu mil bg tupperware tapaukan lauk
Lupa nk pulangkam lah!
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:38 PM | Show all posts
beli tipuware kedai 2 ringgit jek. hilang xde la ralat sgt. masa bujang dulu pernah la beli 1,2 set
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lolalala replied at 22-1-2019 11:04 PM
Sekarang anak2 umur setahun 10bulan dgn 5tahun selalu terkena. Hahaha si Abang bawak keluar bekas  ...

hahaha..meols dedulu pon mcm tu..hancur harapan bile tgk ad frozen meat dlm tu lpstu kelek mak nk duit nk beli ice-cream
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 03:18 AM | Show all posts
Edited by dani-rox at 23-1-2019 03:22 AM

tupperware yg selalu ai guna, botol air jenama eco yg ai letak atas meja sebelah pc ni hah
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 22-1-2019 03:39 PM
Mak beli juga tp kan mak benci Tupperware yg botol air tu, yg bulat ada beg sandang tepi tu.. Kalau  ...

Betul. Sbb tu i x minat bekas air plastik ni. Rasa was2 lak apesal air ni tukar rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 03:27 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah buang bekas tapi bukan brand tuppaware. My mom bekalkan durian, isik dlm tu. Masalahnya bekas tu berbau pulak walau dicuci berkali kali. Bau durian tu melekat kt bekas dan efek bau sekitar dia

So i pun buang dan my mom tnya mana bekas dlu. Walaupun bkn tuppaware, dia still ralat bile i ckp terpaksa buang

Bekas tuppaware xde pulak dia bg pakai. Simpan rapi dlm kabinet. Even bekas i dapat free gift beli minuman yoghurt pun dia nak jgk walau bkn tuppaware

Pernah dia bekalkan i nasik dan lauk gi keje..br nak kluar rumah dia dh pesan lepas makan basuh bawak balik tuppaware

Perempuan dgn bekas dan tuppaware mmg bff rasanya hahahaha
I love my mom

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 23-1-2019 04:19 AM
I pernah buang bekas tapi bukan brand tuppaware. My mom bekalkan durian, isik dlm tu. Masalahnya bek ...

Petua yg sy selalu guna..kalau nk hilangkan bau pada bekas plastik..kita cuci dgn air garam dlm seminit dua..nanti hilang la bau2 yg melekat pd bekas plastik tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 22-1-2019 10:41 PM
Botol minum tupperware tutup dia kotor teruk kt celah2 tu. Camne ye nk buat. Adakah boleh tukar bo ...

Cuci tak hilang kotor ke? Kalau...beli baru jer.. hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 22-1-2019 10:41 PM
Botol minum tupperware tutup dia kotor teruk kt celah2 tu. Camne ye nk buat. Adakah boleh tukar bo ...

Try rendam dlm air coke
Kalu xmau jgk, pergi cuci dgn mr muscle kaler pepel tu

2 ni pencuci y kuat
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 23-1-2019 05:02 AM
Petua yg sy selalu guna..kalau nk hilangkan bau pada bekas plastik..kita cuci dgn air garam dlm se ...

Tq petua kaka!

Chuols bnyk petua ke..mcm drama petua nenek plaks hehee
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecil dulu mak sy teringin tupperware bila ada jiran2 buat party tupperware. Tapi tak berapa mampu. Mak selalu pentingkan barangan dapur supaya kami boleh makan dan barang persekolahan kami. Now bila sy dah kerja, sy tanya mak untuk beli tupperware, she doesn't want them anymore. So we try to bring her for holiday at least 2 times a year.

Sekarang sy cuma beli bekas makanan dan botol aur eco tupperware yang warna rare. Bagus sebab tahan panas dan so far kalau terlepas jatuh tak pecah. Belum tahap nak semua container dari tupperware.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 23-1-2019 06:32 AM
Try rendam dlm air coke
Kalu xmau jgk, pergi cuci dgn mr muscle kaler pepel tu


Coke tu boleh dicoba. Tp mr muscle tu errr sbb nk buat minum kan lepas tu. Hehe


Tq bg tips
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah fobia...tak mampu beli pun,tapi iol macam nak try botol air tupperware untuk anak iol bawak pi skola,brand lain asyik tercabut tangkai botol

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn aku tiap bulan beli tupperware sampai beratus. Tapi tak guna pun. Buat ape ntah banyak2 macam tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046948s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list