JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
4212
View
76
Reply

Buruk Jahat Semua Datang Dari Kami, Neraka Tempat Kami

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 08:58 AM | Show all posts |Read mode
Edited by top5complete at 12-2-2019 11:08 AM


.

BACA: "Boleh Tak Stop Cakap Bossku-Bossku!, Bila Masa Pula Aku Jadi Boss?" - Nabila Huda

Baru-baru ini menerusi Instagram, Nabila Huda meluahkan rasa kesal dan kecewa dengan sikap segelintir netizen di media sosial yang bertindak mengecam artis di media sosial. Ujarnya lagi, dia tidak sanggup lagi melihat rakan artis lain ditindas dan dicaci oleh netizen.

Lebih teruk apabila artis sering dilabel jahat dan bawa pengaruh buruk tanpa melihat sisi baik mereka. Nabila turut meluahkan rasa bengang apabila netizen sekarang hanya ingin tahu tentang cerita sampah mereka dan tidak peduli tentang perkembangan dalam karier mereka sebagai anak seni.

Saya tak sanggup untuk baca dan tengok rakan di dalam industri ditindas, dicaci di khalayak ramai, jahat, bawa pengaruh buruk, neraka tempat kami. Saya rasa ini sudah terlalu melampau.

Tidak ada langsung kebaikan daripada kami yang bergelar retis ini. Macam mana mereka boleh berkata yang buruk-buruk tentang kami. Adakah peminat tahu bagaimana susahnya kami dalam melakukan pekerjaan?

Katanya lagi, artis juga manusia biasa dan tidak terlepas dari melakukan kesalahan cuma apa yang berbeza adalah mereka dikenali ramai. Dalam pada itu, Nabila turut meminta rakan selebriti lain untuk berhenti membuat permohonan maaf secara terbuka kerana tiada orang akan hargai.

Korang dengan falsafah korang boleh pergi mampus! Kami pun manusia juga. Kami buat salah, kami buat perkara jahat, kami menyesal. Kami juga jatuh cinta dan lakukan banyak perkara untuk memastikan kami sentias gembira.

Kami ada keluarga. Kami juga ada agama. Kami cuma manusia. Cuma bezanya adalah kami dikenali. Tapi itu tak bermaksud kami perlu jadi sempurna untuk anda.

Please la stop minta maaf secara terbuka. What for? Kenapa nak minta maaf kepada satu Malaysia? Were human being. Kita memang akan buat salah. Bila kita minta maaf ikhlas, deorang cakap wehh senang la artis, salah je minta maaf. Apa pun minta maaf, settle, tulisnya lagi.

Apa pun netizen janganlah asyik mengecam sahaja. Artis juga manusia biasa sama yang tidak terlepas melakukan kesilapan. Adalah lebih baik jika kita doakan yang baik-baik sahaja untuk mereka.

.







Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:01 AM | Show all posts
Artis memang layak dikecam! Full stop.
Tak nak kena kecam jangan jadi artis!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan dah ckp dia ni bongkak.... meluat la tgk muka dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:12 AM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 12-2-2019 09:01 AM
Artis memang layak dikecam! Full stop.
Tak nak kena kecam jangan jadi artis!!

setuju

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:13 AM | Show all posts
dah durhaka kat bapak ...harusla neraka
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:15 AM | Show all posts
Bongkak..hari tu dia buat kontroversi dgn pelanggan warung dia..nak juga menegakkan benang yg basah. sejak kwen baru ni perangai dia dah mcm sundal
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:17 AM | Show all posts
jadi artis mmg perlu menyembah viewer. kalau takde viewer sape nk hargai kerja ko. kene la menyembah viewer. Lain la ko engineer, doktor ke peguam ke, kami tak perlu fans dan viewer dan tak de sape idolakan kita. Fame nk yang busuk tak mo.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini lah harga yg patut dibayar nk jadi public figure. Follower ig juta2 nak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:41 AM | Show all posts
LOL...maksud yang abil cuba sampaikan tu adalah supaya acik2 kepam netizen semua ni reti2 la fahamkan konsep penggunaan socmed yang betul. Bukannya tau nak kecam saja. Apa yang kita nampak tu bukanlah bermaksud begitu. Ngkorang netizen kenapa nak sentap sangat? Kau kecam orang boleh, sekali kau kena kecam balik dengan abil tak boleh? Why bother dikkkk...win2 lah kan...netizen spesies bimbo ni memang susah nak ditegur dikkk...elok mereput saja
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols nk hencap dia mengakui jd ahli neraka tu
Tp baca text xde plak statement tu
Semoga Allah turunkn mimpi pada nabil, tunjuk real azab neraka tu camne..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:50 AM | Show all posts
fealefea replied at 12-2-2019 09:17 AM
jadi artis mmg perlu menyembah viewer. kalau takde viewer sape nk hargai kerja ko. kene la menyembah ...

kan sis? kalau takda viewers/pemenat ni mmg dok bawah jembatan la retis2 ni..kebanyakannya bodo sekolah tak pass harapkan muka lawa saja..tapi abil ni kategori buruk la..kalau tak jadi retis, berdasarkan otak bodo tu jadi makcik kantin pun tak layak..abil kepam ni saja mintak puji ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:52 AM | Show all posts
normal la kite membawang pasal org yg kite kenal... klu bukan artis pun ko mesti kena kecam ngn org2 yg kenal ko... bezanya org biasa circle nya x besar mcm artis... makin besar circle ko mkn ramai la kena kecam...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat je mcm Izara Aishah atau Dayang Nurfaizah yg update social media pasal kerja dorang je. Kurang sgt post personal life dorang. Izara pun tutup komen ig lagi mudah x semak,dia pun ada je personal ig khas utk keluarga n kawan rapat dia je. Artis sbnrnya yg kena bijak tutup ruang utk org mengata.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:55 AM | Show all posts
cer hantar nabila huda jadi calon prk semenyih
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:56 AM | Show all posts
Eliadaisy83 replied at 12-2-2019 09:15 AM
Bongkak..hari tu dia buat kontroversi dgn pelanggan warung dia..nak juga menegakkan benang yg basah. ...

masa J or dgn ex husband mcm okeh2 aje

la ni mcm over the acting


meluat sgt

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:57 AM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 12-2-2019 09:01 AM
Artis memang layak dikecam! Full stop.
Tak nak kena kecam jangan jadi artis!!

setuju sangat...

oooo bila keluar filem la.. terheget2 la minta peminat support la filem..
bila ada showcase... minta ler peminat support...
apa dia ingat peminat ni korek dalam tanah jumpa duit ke apa...

dia tu sedar diri ke tak ekkk...
dia popular sbb peminat.. tapi popular ker (boleh la sikit....)
apa dia ingat kalau dia tak popular, org nak tgk ker cerita ni semua tu...

ellooo... dia tu hidup hasil duit dari peminat tau tak..
bapa dia nanyi, menyalak tu semua, dapat duit nak besarkan dia..
apa dia ingat bapa dia jumpa duit tepi jalan ker nak besarkan dia...

berlagak.... sombong!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:03 AM | Show all posts
dh buat perangai tak semenggah selayaknya lah dikecam
tak kan nk hadap pujian plak

kalau perangai senonoh orang puji lah
kalau perangai hamjad mmg mendapat kecaman lah

ko igt netizen yg terkinja2 menari golek2 tunjuk dada tu tak kena kecam jgk ke?
same je...
tak kisah lah ko artis ke ko tak artis ke ko rakyat biasa ke pak menteri ke
perangai hauk mmg mendapat lah

bg aku elok gak ada netizen yg mulut2 begini
at least ada gak org yg nk menegur
kalau tak terus hanyut je mcm tu
sbb dia rase apa yg dia buat tu btol

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah buat salah kena la mntk maaf...its normal human nature..ada org akn mntk maaf dlm hati,tp ko tu artis,jd ikutan org especially bbnu so kena la mntk masf secara terbuka..dia ni asyik meroyan je cm minah rempit..cuba la calm down ckt bitch
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:06 AM | Show all posts
ko ingat title artis tu besar sangat ke?ingat perangai korang tu suci,bagus sangat ke???memang layak kena hencap la..bukan baik pon perangai korang. hipokrit sana sini..puiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:12 AM | Show all posts
baca komen kecam ja ya. Komen puja2 tuh , tak nmpk kew? Fan keluarkan duit support deyols , beli product deyols etc. Kkdg ada retis yg angkat darjat deyols tinggi sgt , sampai menyombong dgn fanz.

Neway , public figure akan dikecam if ada kesalahan salahlaku. Tak kira retis kew , politician  or PU.

Komen ahli neraka tu  melampau , tada sapa ske dikata ahli neraka. Nk plak if si pengkomen tu pun dok layan filem hollywood bollywood 18++ . Motif neraka kehulu kehilir tp diri sendiri support filem kapir
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:26 AM | Show all posts
berenti jadi retis senang...

atau ko tak payah nak show off sangat kehidupan ko..dah lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:37 AM | Show all posts
steadylah Abil

bukan semua kecam awak pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
netizen yg marah2 ni jugak la yg keluarkan duit beli tiket tengok filem munafik kau yg berjuta2 tu..dah dapat bonus terus lupa netizen?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:53 AM | Show all posts
udah2 la abil.. lately ni kuat sgt meroyan kat socmed. dh life ko yg mengundang kepuakaan @makcik puaka bagai, maka takkan ko nkorg puja puji yg baik2 plk?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:55 AM | Show all posts
cikatilia replied at 12-2-2019 09:56 AM
masa J or dgn ex husband mcm okeh2 aje

la ni mcm over the acting

ngn laki bru ni mengada2 lak dia ... laki dia pun same naik .. anak pun same ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050936s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list