Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9524
View
133
Reply

foundation & compact powder

[Copy link]

Author: duradanis       Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 4-4-2019 12:56 AM
i try the ordinary serum fd, kulit i jenis kering. maybe sebab i takreti & takpernah pakai fd, rasa  ...

Klu u nak subtle look try IT cosmetics..

Their cc cream dh mcm fd..

Ada byk jenis including glitter ones..

I bought glitter sbb skin i combination..

Daily usage sgt elok
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:47 AM | Show all posts
pinksarah replied at 4-4-2019 10:32 AM
Klu u nak subtle look try IT cosmetics..

Their cc cream dh mcm fd..

ooo i see. pernah try cc cream tp taksuka maybe salah brand or shade kot.okay thanks i'll try cari. baru nak jinak2 pakai benda2 ni.
before ni last step sunscreen & loose powder je
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 4-4-2019 03:47 AM
ooo i see. pernah try cc cream tp taksuka maybe salah brand or shade kot.okay thanks i'll try cari ...

IT cc cream bukan mcm cc cream biasa..

U pakai tu dh x perlu pakai fd lg..

Concept sama mcm fd tp lebih subtle and for daily x heavy sgt..

Unless u nak yg full coverage
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:18 PM | Show all posts
fd pakai maybelline fit me matte je... lepas tu pakai 2 jenis powder, silkygirl compact untuk set fd and then topup lg rimmel matte powder dekat T-zone.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:47 PM | Show all posts
saya pakai clinique even better compact make up, no.62, rose beige
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 04:06 PM | Show all posts
bazarayamy replied at 4-4-2019 02:18 PM
fd pakai maybelline fit me matte je... lepas tu pakai 2 jenis powder, silkygirl compact untuk set fd ...

saya baru beli maybelinee fit mee. best la pakai.. lepas ni guna tu je kot. sbb tak berminyak muka. btw awk amik code apa ya? sy amik 220
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 04:07 PM | Show all posts
zachuby replied at 8-4-2019 01:47 PM
saya pakai clinique even better compact make up, no.62, rose beige

thank you suggest kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 04:46 PM | Show all posts
duradanis replied at 8-4-2019 04:06 PM
saya baru beli maybelinee fit mee. best la pakai.. lepas ni guna tu je kot. sbb tak berminyak muka ...

kan.. oklah coverage dia and x bercapuk... pakai 128 rasenyer... alamak xingat plak... ingat ade nombor 2 dgn 8 je haha... itupun akak guardian tu yg sarankan code ni sbb dh pening byk sgt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 02:05 PM | Show all posts
bazarayamy replied at 8-4-2019 04:46 PM
kan.. oklah coverage dia and x bercapuk... pakai 128 rasenyer... alamak xingat plak... ingat ade n ...

tu la mmg banyak sgt code tak tau mana ssuai dengan tone kulit kita. 220 dia cakap kulit asia. tp bila pakai macm tak puas lak sebab dia cair kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 02:16 PM | Show all posts
duradanis replied at 10-4-2019 02:05 PM
tu la mmg banyak sgt code tak tau mana ssuai dengan tone kulit kita. 220 dia cakap kulit asia. tp  ...

dh check umah td mmg 128, hari tu dia suggest 128 atau 235... ok je dua2 tapi rasa cam 235 tu ade orange/pink tone sket 128 more yellow tone so amik 128. nmpak cerah sket.. hahah... memandai jer guna theory sendiri. org asia pun byk tone kan... cmner tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 02:38 PM | Show all posts
bazarayamy replied at 10-4-2019 02:16 PM
dh check umah td mmg 128, hari tu dia suggest 128 atau 235... ok je dua2 tapi rasa cam 235 tu ade  ...

kan, tak pe la janji msuk dgn tone kulit kita heheehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 03:08 PM | Show all posts
i so far in love with rimmel 25 hour for daily wear. affordable and full coverage and tak berkerak atas acnemy skin type : acne prone + oily
Capture.JPG


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 4-4-2019 10:32 AM
Klu u nak subtle look try IT cosmetics..

Their cc cream dh mcm fd..

Selalu survey IT cosmetics nie tapi coverage dia cmne yea?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 11:16 AM | Show all posts
Rayna90 replied at 18-4-2019 03:08 PM
i so far in love with rimmel 25 hour for daily wear. affordable and full coverage and tak berkerak a ...

memang long lasting ke?
kalau kulit berminyak ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
zu_nia replied at 24-4-2019 02:44 AM
Selalu survey IT cosmetics nie tapi coverage dia cmne yea?

Coverage sederhana..sesuai utk org yg suka kan subtle look..

Dh pakai cc IT cosmetics dh x payah top up fd..

But if u attend events i rasa x brp sesuai..fd better..unless u mmg jenis x makeup..suka kan simple appearance

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 04:51 PM | Show all posts
potpetpotpet replied at 24-4-2019 11:16 AM
memang long lasting ke?
kalau kulit berminyak ok ke?

kulit i memang berminyak + acne prone pun.
i pakai okay je, tahan dalam 12 jam mcm tu but i guna oil control film masa tengah hari . then smpai malam balik keje+jimba pun ok je lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 24-4-2019 02:16 PM
Coverage sederhana..sesuai utk org yg suka kan subtle look..

Dh pakai cc IT cosmetics dh x paya ...

Nanti nk beli la masa sale sephora... i mmg tgh cari yang boleh pakai hari2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau bedak aku suka studio fix mac. Bedak dia smooth je.. Lgpun dia powder foundation. Kalau xnk pakai liquid pon boleh. Ni kalau u jenis suka light coverage lah. Kalau nk full kena pakai estee lauder double wear. Mmg bagus. Tahan lama x cakey. Kalau nk light sapu pakai wet sponge. Kalau bedak yg elok drug store maybelline fit me powder foundation yg baru tu. So far x oily sgt walau berejam pakai. Aku x suka pakai foundation sbb leceh nk reapply esp kalau nk solat. Kalau xnk muka mcm tepung gomak lps pakai kena pakai setting spray. Mmg melt habis powder tu into skin
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 03:35 PM | Show all posts
untuk kulit kering elok foundation ape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2019 10:15 AM | Show all posts
Edited by duradanis at 29-8-2019 10:54 AM
weezerfan replied at 30-4-2019 10:05 AM
Kalau bedak aku suka studio fix mac. Bedak dia smooth je.. Lgpun dia powder foundation. Kalau xnk pa ...

thanks bagi tips
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085296s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list