Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2309
View
98
Reply

Dah lama kawen tapi still tak dapat rezeki anak lagi. Anyone?

[Copy link]

Author: Camilia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
adni0508 replied at 2-4-2019 11:03 PM
Ada anak ,ujian. belum rezeki ada ank pun ujian.

Betul tu..bila ada anak,ujian lain pulak,yg penting,ready mental fizikal.insya ALLAH.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 07:12 AM
Alhamdulillah...... Terima kasih, tu lah mmg jagaaaaa ja ni. Naik loya dh asik makan tdo makan tdo ...

Hahaha..takpe,yg penting mak buyung happy dan sihat..masa ni la kalau mintak apa je dgn suami ,dia layankan je..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah. jaga kandungan bebaik..
takde anak..ujian
nak dpt anak..ujian..
ada anak pon..ujian..
yg penting..sabar hadapi ujian..
moga allah permudahkan semua urusan ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Amaryllis83 replied at 3-4-2019 08:03 AM
Hahaha..takpe,yg penting mak buyung happy dan sihat..masa ni la kalau mintak apa je dgn suami ,dia ...

Yelah tu. Ini kali la hehehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 3-4-2019 09:07 AM
tahniah. jaga kandungan bebaik..
takde anak..ujian
nak dpt anak..ujian..

Betul. Ada yg dh ckp kt ats td heheh. Tp hidup ni mmg penuh dgn ujian...... Ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah TT. I yg baru beberapa bulan kahwin pun risau ni nak balik kampung raya nanti, malas nak dengar2 makcik2 tanya "dah ada isi belum?" mak I sejenis cool je konsep rezeki masing2 sebab kakak I nak 10 tahun kahwin masih belum ada anak.

Kawan I nak dekat 7 tahun kahwin masih menanti perkhabaran gembira tapi belum rezeki. Kadang2 I geram dalam group whatsapp kami ada lah 4 5 orang suka bercerita pasal anak, I macam nak maki je please hormat yg belum ada rezeki anak ni & yg masih bujang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 3-4-2019 09:37 AM
Tahniah TT. I yg baru beberapa bulan kahwin pun risau ni nak balik kampung raya nanti, malas nak den ...


Uishhh. Benda tu mmg tkleh elak. Huwaaa. Memula kawen kalau blk kg, gtu la soalannya. Kdg jwb dgn senyum kambing je. Dh ada anak sorg nnt tnye plak bila nk menambah. Haaaa depa curious dgn kehidupan kita. Hahaha. Nk kena cool je.

Bukan u je. I punnnn. Tp i rse bkn kte je. Semua mengalami benda yg sama. Dorg ni tk sensetip langsung kt yg tk dpt anak n bujang ni.... I nk post kt socmed pun rse berat je. Sbb teringat kwn kwn lain tu ha yg ttc bertahun tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dan selamat berpantang
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 2-4-2019 08:49 PM
Memang..kalau ikut semua org xnak ujian ..

Tp dgn melihat ujian lebih teruk jadikan kita lebih  ...

Akak suka cara uols menyedarkan Titi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 10:46 AM | Show all posts
cuba try minum pati pomegranate delima brand gulsan tu...elok utk org yang try to conceive
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:30 AM | Show all posts
I baru je kahwin 2 tahun.. tapi sebelum kawin dah positive dah. sebab memang ada masalah gynae n dah checkup OBGyn since umur 16 tahun. last year hujung tahun lepas baru dapat diagnose fibroid sebesar 2.6cm after 3 month buat appointment untuk husband. show that sperm count is azoospermia. senang cerita we both ada masalah.

After consultation on pakar  and 2nd opinion from private fertility clinic. We both have no choice kena buat IVF. huu bulan depan ni baru nak start followup dengan HUKM

Kalau nak diikutkan hati dengan makcik bawang nie.. sumpah tak nak balik raya
Nasib husband jenis understanding duduk la pujuk suruh positive kan diri.


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:55 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan urusan sis

seronok dengar orang preggy ni...

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
How i wish my mil have an open mind about not having any child
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 2-4-2019 08:33 PM
Nk tnya.. mn satu ujian dipilih...



Lol.. kejamnya.. memang nampak mudah ujian tapi dalam hati allah je yang tau.. mana boleh nak ukur ujian sebab rambut sama hitam hati lain2.. some woman biar jadi single mom ke kawin dua ke janji ada zuriat.. sebab kasih ibu dan anak sampai mati.. suami isteri xtentu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
6 years kahwen, 3 kali iui, first tak berjaya, 2nd & 3rd, pregnany smpi 8-9 weeks saja then gugur.. Alhamdulillah husband very supportive.. tapi memandangkan umur makin meningkat mmg tipu lah tak risau..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
rynamarina replied at 3-4-2019 11:30 AM
I baru je kahwin 2 tahun.. tapi sebelum kawin dah positive dah. sebab memang ada masalah gynae n dah ...

Hmm tudia. Ujian. Saya plg takut benda benda gini. Yg kuat mental fizikal je mampu nak buat ni semua.

Mudah2an sis. Semua kat sini boleh doakan sis dan suami. Semoga urusan dipermudahkan & ada rezeki nak timang baby.

Tau takpe. Makcik bawang ni kita tak boleh elak..... Alhamdulillah suami bg positive vibes.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
missbelladania replied at 3-4-2019 11:55 AM
semoga dipermudahkan urusan sis

seronok dengar orang preggy ni...

Kan. Saya pun seronok dgr org peknen ni. Mudah2an yg tgh ttc pun dpt baby cpt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
putihseroja replied at 3-4-2019 03:27 PM
6 years kahwen, 3 kali iui, first tak berjaya, 2nd & 3rd, pregnany smpi 8-9 weeks saja then gugur..  ...

Mcm kwn saya. Rezeki anak belum sampai waktunya. Insyaallah, akan ada....

Sis 6 tahun pun cukup kuat hadap ni semua. Ujian tkde anak ni mostly sensetip kt perempuan. Deep sangat rasa.

Mudah2an sis ada sinar utk sis dan suami...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 04:04 PM
Mcm kwn saya. Rezeki anak belum sampai waktunya. Insyaallah, akan ada....

Sis 6 tahun pun cukup ...

Amiinn thanks for your doa sis..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2nya bila ada anak pn, x perlu over expose kt socmed. Ada aku kenal tualhamdulillah dpt ank lps 6 tahun. Twin, laki ppuan. Mak twin tak pernah pn pos sekeping gmbr ank2nya kt socmed. Aku paling respek parent ni sbb tak bagi twin tu smart phone, naik suara pn x pnh. Bila puasa pn dahulukn tdokn baby2 tu  masa kecik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088935s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list