Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2484
View
46
Reply

Pack sgt ke jadual anak aku ni?

[Copy link]

Author: caramel_cloud9    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-4-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Anak saya, tahun ni masuk 5thn,tp belum genap 5thn lg. Skrg dia tadika, dr pukul 8 sampai pukul 12.
2 kali seminggu, dia pergi kumon, utk satu jam.
Kelas mengaji, sekali seminggu. Satu jam shj.
Pack sgt ke tu?
Neneknya bising ckp kesian kat budak tu. Tak berdaya nengoknya. Tp bukan ckp dpn2.
Geram pulak bila dpt tau. Tp bila dpn kita, takde pulak dia nak ckp apa.

Anak pulak, takde pulak dia ngadu penat ke apa. Tgk seronok je dia. Siap tak suka kalau cuti sbb nnt rindu kawan2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je kalau tgk jadual tu. tak pack mana.
Kalau tgk jadual anak saya yang 6y
Tadika dari pukul 8.30-12.30
2 jam seminggu (kelas iqra)
1jam sabtu petang kelas swimming

Susun jadual elok2..insha Allah ok je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 20-4-2019 11:59 AM
Ok je kalau tgk jadual tu. tak pack mana.
Kalau tgk jadual anak saya yang 6y
Tadika dari pukul 8.3 ...

Kan... Takde lah pack sgt.. Ada lagi time dia nak main toys..
Igt nak masukkan dia kelas taekwando..
Terpaksa tangguh dulu lah. Nnt lg bising nenek dia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 20-4-2019 12:02 PM
Kan... Takde lah pack sgt.. Ada lagi time dia nak main toys..
Igt nak masukkan dia kelas taekwan ...

Dulu hantar anak ke kumon juga..tp tulah bila budak ni dh masuk sek rendah..akan ada sedikit conflict dgn silibus sekolah.
Budak jd confuse nak ikut kumon stail atau teacher kat sekolah.
Subjek english di kumon pun sama.
End up saya cancel kelas untuk anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenar nya.. masalah bukan pada jadual anak. Tapi pada mulut nenek.
nenek duduk serumah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Thn satu lg padat...pg sek rendah..ptg kafa..balik kafa..mengaji...smbl tggu magrib..ajar anak psl solat n hafazan surah2 lazim...pas isyak ank tukar jadual kelas tuk esk..semak keje sek..hjg mggu nk msk kelas mcm2. Tp i slow dulu .sbb kasihan tgk dia...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm...
Kita kena tanya anak..
Anak happy tak bila ada class mcn ni
Sebab anak iols 2 orang kumon
Sorang tadika 5thn
Sorang darjah 1
So far dua dua happy walaupon hari hari mak macam.singa..
Malam depa mengaji
Sabtu kelas bahasa cina..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Okler tu.. xkan soh dok main game je..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 01:33 PM | Show all posts
tak tahulah anak2 zaman sekarang
kalau anak saya dulu, strat tadika  umur 6 tahun
sebelum tu duk taska --- cikgu taska ajar abc alif ba ta

darjah 1-6 - separuh hari sekolah kebangsaan separuh hari sekolah agama (ABIM - mmg stended oarng bangi hantar anak belajar agama ngaji kat sekolah ABIM kain perpel sampai khatam dan amik periksa agama)

darjah 5 rasanya start masuk kelas bahasa inggeris Cambridge weekend dan certain malam dan start tuition utk UPSR

kalau kecik2 lagi -- takyahlah hantar tusyens  sana sini --- kalau nak jugak -- hantar belajar BI -- kesian budak2.




Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau boleh..mengaji tu everyday start dari 6 tahun.

Tak pack la jadual sediaada. Ok je utk bdk 5 tahun.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
passwork replied at 20-4-2019 12:11 PM
Sebenar nya.. masalah bukan pada jadual anak. Tapi pada mulut nenek.
nenek duduk serumah ke?

Nenek tak duduk serumah. Uish, kalau serumah mau bernanah jugak telinga ni. R
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 20-4-2019 12:33 PM
Thn satu lg padat...pg sek rendah..ptg kafa..balik kafa..mengaji...smbl tggu magrib..ajar anak psl s ...

Itu yg saya dok pikir. Dah masuk sek ren nnt, lg busy. So nak kena biasa2kan dia dgn byk aktiviti. So nnt da masuk sek ren takde lah dia terkejut sgt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 20-4-2019 12:39 PM
Erm...
Kita kena tanya anak..
Anak happy tak bila ada class mcn ni

Kan.. So far anak mmg happy pergi tadika, pergi kumon. Mengaji pun even dia sorg, tp sbb ustazah rajin melayan, dia seronok jugak nak belajar.

Ni igt nak masuk kan dia taekwando. Tp bila dgr nenek dia ada ckp mcm tu, terpaksa postpone dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 20-4-2019 02:30 PM
Kalau boleh..mengaji tu everyday start dari 6 tahun.

Tak pack la jadual sediaada. Ok je utk bdk  ...

Itu yg saya rasa. Mana lah padat sgt. Ada byk lg time dia utk main toys, be a kid.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 06:13 PM | Show all posts
Bagi kita jadual tu okay... cuma kumon tu mcm awal sgt je hantar......budak 5 tahun kena byk bergerak..banyak bermain...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 20-4-2019 03:35 PM
Nenek tak duduk serumah. Uish, kalau serumah mau bernanah jugak telinga ni. R


nenek nye ni.. mertua awk ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 20-4-2019 06:13 PM
Bagi kita jadual tu okay... cuma kumon tu mcm awal sgt je hantar......budak 5 tahun kena byk ...

Mula2 rasa mcm tu jugak. Then nak stop, tp dia yg nak pergi juga kumon. So, kita ikut tuan badan je lah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
passwork replied at 20-4-2019 06:45 PM
nenek nye ni.. mertua awk ke?

Yes. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 20-4-2019 07:04 PM
Yes. Hahahaha

Hihi..
kalau dah suami setuju, teruskan saja. Dlm rumahtangga, hanya ada suami & isteri. Pendapat mertua akan diambilkira jika diminta.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 08:04 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 20-4-2019 12:46 PM

padatlah 3 kali aktiviti seminggu...

sebab baru 5 tahun...

me pun kalau ikutkan nak hantar anak soccer time summer ni, dance class
sebab anak suka menari,
violin sebab memang niat dari pregnant, gymnastik sebab anak suka,
ballet lagi, tapi kemudian sedar diri cam tak diterima akal lah pula,
sebab anak baru 3 tahun

so me kansel soccer walaupun dah daftar dan kekal swimming class
aje sesatu aktiviti..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list