Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7569
View
169
Reply

[Jenayah] bil letrik melambung2 naik mencanak2

[Copy link]

Author: sitikal    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 27-5-2019 09:03 AM
Meter tnb terasa laju lak lately.. Wait ceo baru, mau lg laju meter dia jalan.
Sis nk buat perbandi ...

Iols sampai tak bg anak guna aircond kat bilik dia. Kesian juga tp bil tinggi susah hati.
Takut jd mcm org lain naik smapai 200% bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:34 PM | Show all posts
tak dpt lagi bill letrik.  nti nak tgk naik ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:35 PM | Show all posts


mmg bil mahal now
kos operasi TNB meningkat
musim panass pakai aircond
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:52 PM | Show all posts
dino replied at 27-5-2019 04:51 AM
kan... khinzir puak munafik mcm @dodolgemok laknat tu..., skrg diam...

mmg aku panggil die lakn ...

thread ada naik2 kaa pasal janji2 jaa depa hilang.. tapi depa dok gila bayang kat lobai2 laa ini ...
Kalo dulu thread camni kegemaran depa... macai berbayaq.. tu la kerja depa.. menghasut, menipu, bagi orang confuse ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bil rumah aku pun naik.. Penggunaan elektrik same je mcm sebelum ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:04 PM | Show all posts
sitikal replied at 26-5-2019 08:54 PM
Patutlah bil elektrik aku naik mendadak, selama ni tak pernah kena bayar smpi dua ratus lebih, s ...

owhh..semua pun terkena jugak ke...aku mati2 ingt ade adik2 aku kluar rumah tk off ekon yg jadik tinggi bil tu...rupe2nya hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:13 PM | Show all posts
selalunya bil letrik dalam rm40-50 ja, bulan lepas tiba2 rm94, ingat sebab baru pasang aircond, aircond pun pasang bukan lama, paling lama dua jam,
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:14 PM | Show all posts
rakyat makin susah ni mcm

sejak kerajaan barua merintah

dolu susah sikalang lagik susah



maw idop susah maw mati pon susahhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
I x guna tnb pun naik juga..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:25 PM | Show all posts
bil meningkat weiiii

PH menang rakyat senang. hoiii pigidahhhhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:34 PM | Show all posts
silencekiller replied at 26-5-2019 11:05 PM
lagi thread kurang dapat sambutan.. ingat zaman BN kaa?? kalu zaman BN berpusu2 ummah yang dianggota ...

pastu yang parti lain x janji bulan bintang ke time pilihan raya dulu?

Walaupun PH bongok tapi belum tentu kalau parti lain menang pilihanraya tu, keadaan malaysia akan jadi syurga.. semua parti yang bertanding dulu teruk2 belaka.. benda "kalau" ni mmg sampai kiamat pun boleh sembang...

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:47 PM | Show all posts
jebatmaspunyer replied at 27-5-2019 03:34 PM
pastu yang parti lain x janji bulan bintang ke time pilihan raya dulu?

Walaupun PH bongok tapi ...

Orang nak sembang politaik.. hang pun mai nak tunjuk pandai walaupun bodoh serupa tin kosong ..

Dalam donia politaik.. takdak istilah baik.. cuma mana LEBIH Baik daripada pihak lawan jer .. hang mai list down semua janji2 kaa manifesto PRU lepas dari dua2 pihak... kot2 hang bodoh or benak sangat takleh nak pikiaq pihak mana yang dok tabur hampir semua janji bulan bintang termasok memfitnah ke hulu ke hilir ..

Dalam konteks politaik ni sama jaa ngn kehidupan seharian.. pihak mana paling kuat tabur janji tak masok akai & suka tabur fitnah .. pihak tu paling teruk nanti.. aku dok ulang dalam ni banyak kali dahulu kala.. laa nii.. jadi kenyataan tak "kalo" tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:57 PM | Show all posts
silencekiller replied at 27-5-2019 03:47 PM
Orang nak sembang politaik.. hang pun mai nak tunjuk pandai walaupun bodoh serupa tin kosong .. :l ...

haih.. cakap org bodoh, belum apa2 ko dah jadi bodoh, buta plak tu..manaplak aku kata PH ni baik?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:58 PM | Show all posts
biasa rm600 skg dah naik dekat rm1000 jilake tnb
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aku_best replied at 27-5-2019 11:17 AM
Berbeza bil bulan ni..siap ada nota kaki amaran keras kalau tak bayar...akan dibuat pemotongan...s ...

Bil astro rmh ak rm175 tp bln lpas bayo rm150. Kurang rm25 tu kne potong jgk. Pdhal sblm2 ni xde pn kne potong. Baki tu kne carry forward ke bln dpn je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:59 PM | Show all posts
jebatmaspunyer replied at 27-5-2019 03:57 PM
haih.. cakap org bodoh, belum apa2 ko dah jadi bodoh, buta plak tu..manaplak aku kata PH ni baik?

memang sah hang ni bodoh... tang mana aku tulis kat situ pasal hang cakap PH lagi baik?? hang tunjuk ayat or baris mana??  ..

tu la kalo tak paham pasal politaik.. dok diam2 baca sudah.. jangan tunjuk pandai walaupun diri tu bodo ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:03 PM | Show all posts
kalau tgk video from tnb yg cara pengiraan prorate tu tnb ckp patutnya bil kita lagi murah compared to bill masa tanpa prorate.. tapi billing cycle tak cam sebelum nie la.. 30 hari ++ kan.. sbb tu akan mahal SIKIT dari biasa.

tapi kalau sampai 2 kali ganda naik nie dah cite lain nie.. rata2 semua org complain bil mencanak dahsyat. dorg pegi naikkan tariff without informing ke camne??
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bill astro pn br naik. Dr rm175 jd rm210
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 27-5-2019 01:43 PM
smart meter bagaikan mimpi ngeri ... sekali tukar bulan depan kene ikat perut

sesiapa yg belum t ...

Smart meter ni bila dia org start tukar
mmg kena tukar ke?  Kenapa perlu tukar?
Rasanya rmh i ni tak da tnb dtg pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak iolss stay sorang je aircond jarang guba tp bil sampai cecah RM150..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087317s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list