Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
812
View
37
Reply

[Budaya] Lets TALK coffee...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-7-2019 06:05 PM
Meh meh...mai secawen

Amboi slang Mat Saleh jugak. Secawen. Hahahah. Mana cukup secawan, mai seteko

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 06:34 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 15-7-2019 06:18 PM
kuihbakar replied at 15-7-2019 05:19 PM
Amboi slang Mat Saleh jugak. Secawen. Hahahah. Mana cukup secawan, mai seteko

Mau tak tidur sampai subuh esok
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kat sini hujan lebat.pekena kopi o dan ubi kayu pun best juga kan...tapi skang kopi o je ada.ubi kayu takde.  kita tgk gambar je la...
FB_IMG_1563188597689.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 07:19 PM | Show all posts
cikAJA replied at 15-7-2019 06:04 PM
kat sini hujan lebat.pekena kopi o dan ubi kayu pun best juga kan...tapi skang kopi o je ada.ubi kay ...

Sedapnyer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-7-2019 06:34 PM
Mau tak tidur sampai subuh esok

Shift malam . Hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 08:26 PM | Show all posts

Haa...takwil jangan lupa...

Lagu Kopi Dangdut pun enak...x nak OT
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-7-2019 08:26 PM
Haa...takwil jangan lupa...

Lagu Kopi Dangdut pun enak...x nak OT

Haha... Tengah serabut kerja. Takdan nak takwil. Esok2 insyaAllah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2019 12:25 AM | Show all posts
kuihbakar replied at 15-7-2019 08:49 PM
Haha... Tengah serabut kerja. Takdan nak takwil. Esok2 insyaAllah

Untuk tak out of topic...minum kopi sebelum takwil...bagi mencurah idea
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 09:39 AM | Show all posts
suka latte, kalau kopi kampung, semestinya kopi 434, sebaris level kopi 434, kopi baru kisar sabah, sedapnya, dgn wanginya, skrg dah jumpa kopi baru yg sedap, kopi kemaman, tapi jenuh lah nak ke sana minum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2019 10:35 AM | Show all posts
Kopi Luwak tahi musang @ Bali...cukup lah sekali try member cuba beli untuk rasa
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:37 AM | Show all posts
Edited by shaxa at 22-7-2019 11:38 AM

Kopi paling favorite kalau chains coffee shop - McCafe sebab beans yang di sini lebih sedap daripada beans di Starbucks dan sangat murah. Pernah jadi VVIP Starbucks sebab setiap hari mesti beli macchiato/latte/frappe, tapi bila kawan kenalkan kopi di McCafe terus jatuh suka. Sesekali rindu kat Starbucks cuba jugak beli tapi lidah tetap lebih suka kopi di McCafe. On the underside, McCafe ni tak de pilihan dairy - terhad dengan full cream je. Lain dengan Starbucks yang pelbagai pilihan daripada soy, coconut, almond milk, low fat, 2% & full cream.
Kalau sesi ngopi weekly tu suka pegi dal.komm kat Solaris. Kopinya rasa pekat dan susu yang digunakan berkrim bukan dutch lady ye. Suasana cafe tu pon lebih tenang sebab kawasan ni orang lebih suka pegi kelab daripada ngopi . Sama macam McCafe, tak de pilihan dairy.

Kalau pegi Ana Patin, cubalah rasa Kopi Temerloh sedap kopinya rasa lemak.

Baru-baru ni I discovered illy coffee. Ground beans illy ni rasa fruity yang kuat dan sedikit earthy. Sangat teruja nak order kopi kalau kedai tu gunakan ground beans illy. Selain daripada tu, kalau kopi kat rumah suka 434, Aik Cheong, Kopi Gantang dan tentulah Nescafe.

Selepas bertahun consumed gula, baru setahun ni I elakkan gula dalam makanan & minuman. Jadi semua kopi adalah kosong atau diletakkan pilihan susu atau almond milk. Soy dulu pilihan utama tapi tak elok untuk diet.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 01:43 PM | Show all posts
Teringat pula kopi kat Australia
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 10:20 PM | Show all posts
Coffee is veryyyy refreshing tapi saya tak boleh minum black coffee, so my coffee sentiasa add milk. Always wondered  mcm mana omputeh suka sgt Iced Americano...




Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 10:21 PM | Show all posts
Im mocha, latte & frappe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 12:51 PM | Show all posts
Kolig belanja kopi ais piaww
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:53 AM | Show all posts
coffee latte sedapnya.. kalau stress iols cari coffee..
kalau lemau iols cari hot choclate..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akaktepiTasik at 9-8-2019 07:09 PM

20190809_190024.jpg

Dulu selalu post quote ni masa I hantu coffee .Sekarang bau coffee pun dah tak boleh tahan. Maybe faktor usia, maybe faktor diet, coffee-free for a year now. Bila rindu nak guna kad "Merci" Starbucks tu, order green tea atau iced blended chocolate je.

Photo credit: Acik Google

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 09:48 AM | Show all posts
salam semua....

Achik mmg suka coffee tak kira lah black ka, bersusu ka...janji kopi hhahhaaa..
mai opis, dah bukak pc segala, coffee pi buat dulu ...sebb kopi ni macam pembuka semangat ler polak klu nak start achik punya day...

Tapi bila dah berusia ni, mmg kena kurangkan pengambilan kopi....terlebih kang mai lak sakit migraine lak...jadi nya berpada2.

Bapak achik lah yang mengajar minum kopi ni....Arwah ayah achik mmg mesti pekena kopi baru pi opis ...agaknya tu yang turun kat achik kot...

In other words, biaq tak boyfren...jgn tak dak kopi di pagi ari...heheheehee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list