Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3286
View
136
Reply

[Politik] Suruh tetamu lama Cina balik dulu - Zakir Naik

[Copy link]

Author: Lalalili66778    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Penceramah kontroversi Dr Zakir Naik memberikan kenyataan pedas terhadap kaum Cina di Malaysia sebagai respons balas atas gesaan pengkritiknya supaya beliau keluar dari negara ini.

Kenyataan itu dibuat pada satu syarahan di Kelantan, Khamis lalu, di mana beliau turut mengeluarkan kenyataan berkaitan penganut Hindu yang menurutnya lebih percaya dengan perdana menteri India berbanding Malaysia.

Zakir membuat kenyataan mengenai kaum Cina di Malaysia itu apabila bercerita tentang bagaimana agama Islam tersebar dengan aman di sekitar daerahnya melalui pedagang.

Malaysia menjadi Muslim sepenuhnya. Kemudian Cina datang, India datang, orang Inggeris (British) datang. Mereka adalah tetamu baru kita.

Kamu tahu tak yang ada orang yang panggil saya seorang tetamu? Jadi saya kata, sebelum saya (datang), kaum Cina adalah tetamu. Jika kamu mahu tetamu baru keluar dulu, minta tetamu lama pulang.

Kaum Cina, kebanyakan dari mereka tidak lahir di sini, mungkin generasi baru, ya (lahir di sini), katanya.

Jika kamu mahu tetamu itu pulang, dan tetamu lain yang membawa keamanan dalam sesuatu komuniti tersebut, mereka (tetamu itu) membawa manfaat kepada keluarga itu, katanya sebelum kembali ke topik tentang Islam disebarkan dengan mata pedang.

Zakir - kini memiliki status penduduk tetap Malaysia - sedang berdepan dakwaan pengubahan wang haram dan dikehendaki oleh kerajaan India.

Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad, bagaimanapun membantah permohonan ektradisi New Delhi dan menegaskan Malaysia tidak akan tunduk kepada desakan mana-mana pihak supaya Zakir dihantar pulang ke India sehinggalah pendakwah itu dijamin mendapat perbicaraan yang adil di sana.

Zakir sebelum ini pernah berkata bahawa beliau bersedia untuk kembali ke India dengan syarat Mahkamah Agung India dapat memberi jaminan dalam tulisan bahawa dirinya tidak akan ditangkap dan dipenjara sehingga dia dibuktikan bersalah.

Sebelum ini dilaporkan pada Mei 2017 bahawa Arab Saudi memberikan kerakyatan kepadanya.

Pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang pula sebelum ini menyambut baik jika pendakwah tersebut meninggalkan Malaysia secara sukarela.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus zakir bagus.. Ini la zakir yg ak kenal... Teruskan buka mulut... True kaler mu makin bersinar...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok lusa habis kutuk cina india..dia akan kutuk sarawak sebab kerajaan srwk x bg dia masuk sana...

I lap u zakir....kaler mu makin keluar
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut lah india sama cina DAP melompat
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Keling sekor ini, perlu ka kuarkan statement kekwat sebegini? Whoareyus?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 06:43 PM
Bagus zakir bagus.. Ini la zakir yg ak kenal... Teruskan buka mulut... True kaler mu makin bersinar. ...

Khen? Akak dah lama taw dari Youtube.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini lah penceramah titik persamaan yang diagung agungkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 07:02 PM
dua_chzy replied at 14-8-2019 06:52 PM
Khen? Akak dah lama taw dari Youtube.


Dia ckp mcm tu...dia lupa cina india melayu yg mbentuk kontrak sosial shingga British merdekakan tanah melayu dulu


Dia tu siapa ..Baru PR je pun....status anak gangsa jak dia banding cina india yg dia kutuk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:56 PM | Show all posts
Tahniah. Duduk la lama lagi.Boleh la pecah-belahkan negara orang. Sekarang dia dah berani komen pasal negara orang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 14-8-2019 06:56 PM
Tahniah. Duduk la lama lagi.Boleh la pecah-belahkan negara orang. Sekarang dia dah berani komen pasa ...

Mcm nk pegi batu cave mlm ni juga.. Nk sujud sukur kat dewa sana..true kaler dh mula kluar
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahai ummah malaya... Korg saksikan sendiri pceramah titik persamaan korg ni..

Selama ni korg juga yg acah2 pelik.. Mana ada zakir kluar kata2 pecah belah..

See.. Betul x kata abam shalom selama ini
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shalom nanti ada lobai suruh u ber debat dengan beliau

i boleh tolong sponsor beer
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2019 07:02 PM
shalom nanti ada lobai suruh u ber debat dengan beliau

i boleh tolong sponsor beer


Kata kat shalom adalah kata kata dewa...

Ingat tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:05 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 06:58 PM
Mcm nk pegi batu cave mlm ni juga.. Nk sujud sukur kat dewa sana..true kaler dh mula kluar

Mungkin ada hikmah juga dia masih ada di Malaysia.Pencetus kepada sesuatu yang lebih besar, maybe.Saya tunggu dan lihat sahaja. Suka tengok idiots bergaduh sama sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada siapa nk suruh shalom tulis nubuat tanah malaya akan tumbuh gunung berapi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 14-8-2019 03:10 AM
cmf_shalom replied at 14-8-2019 03:04 AM
Kata kat shalom adalah kata kata dewa...

Ingat tu.


habis lah u........ india beliau kata paksi kan pm india ...cina beliau suruh balik china...nanti uolls beliau suruh balik rumah panjang  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 07:15 PM
ultra78 replied at 14-8-2019 07:05 PM
Mungkin ada hikmah juga dia masih ada di Malaysia.Pencetus kepada sesuatu yang lebih besar, maybe. ...


Itu la kerja dia selama ni. Itu sebab ak nk pitam bila ummah malaya angkat dia jd hero..

Ak boleh intro kt korg pun apologist islam yg betul2 bkualiti.. Sure bukan mamat titik persamaan ini

Ak dh 10 tahun follow cerita mamat ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2019 07:07 PM
habis lah u........ india beliau kata paksi kan pm india ...cina beliau suruh balik china...nant ...

Selepas ak minum 10 tin beer.. Ak boleh sembah dia jadi dewa terus..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 03:10 AM
Selepas ak minum 10 tin beer.. Ak boleh sembah dia jadi dewa terus..

beliau lagi di mulia kan lagi keluar true color yang ummah suci malaya tidak nampak sebab itu lah beliau di haram kan banyak negara .....so i mohon u panjat batu caves sambil bernazar  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 07:24 PM
Dwdrum replied at 14-8-2019 07:17 PM
beliau lagi di mulia kan lagi keluar true color yang ummah suci malaya tidak nampak sebab itu lah  ...


Salah Satu ramalan ak tahun lepas... Dia akan ajar melayu islam dorg kurang betul.  

Time tu pak mufti malaya akan berasap mcm saka  dibacakan yassin...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093598s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list