Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1390
View
20
Reply

Peugeot 208 VS Volkswagen Polo

[Copy link]

Author: Justsha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-9-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Justsha at 27-9-2019 12:58 AM

nak tanya pendapat korang yg ada dua kereta ni, mana satu patut aku beli?
Aim nak jimat minyak, ulang alik daily jauuuh tempat kerja.

peugeot 208 ni bukan edisi 2019 yaaa.
beza peugeot 208 dengan Polo ni dekat 10k jugak tapi having peugeot one of the best car that jimat fuel is tempting and love the design (sucker for design)

TAPIIIIII setahu aku peugeot spare part susah nak cari and polo lagi senang nak dapat. betul kah?

tapi  nak tau kut ada opinion lain from previous user.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai polo.. aku suke polo so far mmg sgt ok
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Polo la. Sedap sikit. Takda la rasa cam duduk dalam tin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 08:41 AM | Show all posts
afsal kena pakai continental car?

kakak aku pakai peugeot 408 dan adik aku polo volkswagen..

dua2 sama je, after some times nak meragam dia meragam..

peugeot kalau buat hal that's it kau keluar duit ribu2..

this based on my sis experienced. yang adik ipar, nasib baik dia pandai maintain however, hang kena ingat both continental car dua2 dibuat tak cater climate kita sebenarnya..

why dont you go for a car like nissan or honda?


Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 03:37 PM | Show all posts
saya tak penah rekmen kt org  beli kedua2 kete ni..
pakai memang sedap, once dia problem, smpai kesudah problem..
lagi2 kalau beli 2nd hand
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 04:10 PM | Show all posts


Pernah pakai 207 and now 3008..
But honestly, Hakak tak recommend pun kalau ada kawan2 nak beli Peugeot. Baru2 ni hantar bengkel kena RM5,800..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 04:12 PM | Show all posts
aireen24 replied at 27-9-2019 08:41 AM
afsal kena pakai continental car?

kakak aku pakai peugeot 408 dan adik aku polo volkswagen..

Betul! Peugeot kalau buat hal that's it memang keluar duit ribu2. Confirm!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 27-9-2019 06:48 AM
Aku pakai polo.. aku suke polo so far mmg sgt ok

ok cemana tu boleh huraikan tak. pastu kau pakai series yg mana and in the sense of fuel consumption, betul ke jimat?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 27-9-2019 04:19 PM
ok cemana tu boleh huraikan tak. pastu kau pakai series yg mana and in the sense of fuel consumpti ...

Aku beli tahun sudah.. so far alhndlh tak meragam.. dr segi minyak aku rase oklaa.. bwk mmg sedap.. lopes ni aku berangan nak beli tiguan plk.. toyota aku ade pakai mmg ok.. tp honda ade member ckp mcm tak ok.. so aku no konen..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 27-9-2019 08:41 AM
afsal kena pakai continental car?

kakak aku pakai peugeot 408 dan adik aku polo volkswagen..

waaaa soo many insights. actually dah perhati 2 kereta ni and mmg minat sangat. other than getting hatchback, family dah ada satu jazz jadinya nak try kereta jenis lain jugak.

tapi if too cons dan pro, then i'll have to reconsider
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 27-9-2019 04:10 PM
Pernah pakai 207 and now 3008..
But honestly, Hakak tak recommend pun kalau ada kawan2 nak beli ...

tapi dari segi pembawakan semua cemana blue? sampai 2 kereta tu mesti best kan bawak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 27-9-2019 04:24 PM
Aku beli tahun sudah.. so far alhndlh tak meragam.. dr segi minyak aku rase oklaa.. bwk mmg sedap. ...

ada jugak tengok toyota yaris tu survey2 tapi me tak tahan sangat tengok rupa exterior kereta ituu  hmm, polo mmg banyak dengar good feedback. JusT mmg rasa Polo byk Pros lagi dari Peugeot, tapi gigih nak nyedapkan hati tengok review orang lain jugak
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 04:40 PM | Show all posts
Justsha replied at 27-9-2019 04:35 PM
tapi dari segi pembawakan semua cemana blue? sampai 2 kereta tu mesti best kan bawak?

Dari segi pembawakan memang best sangat!
Aircond sejuk.. minyak pun jimat.. bawak 180/kmj pun tak rasa..

But once rosak memang tak pernah kurang dari RM1K. Infact baru2 ni start dari aircond tak sejuk.. melarat terus kuat makan minyak hitam.. etc.. etc.. Sekali hantar workshop RM5,800.00. Dekat enam ribu kot.. bukan ratus2!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 27-9-2019 03:37 PM
saya tak penah rekmen kt org  beli kedua2 kete ni..
pakai memang sedap, once dia problem, smpai  ...

zulka you recommend kereta apa utk hatchback car?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 27-9-2019 04:40 PM
Dari segi pembawakan memang best sangat!
Aircond sejuk.. minyak pun jimat.. bawak 180/kmj pun tak ...

tempting sebab me mmg ringan ke peugeot tapi berat balik sebab workshop tu  me nak confirmkan balik decision pergi showroom weekend ni. blue you dah tengok peugeot 280 2019 yang baru? sukanyaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 27-9-2019 04:38 PM
ada jugak tengok toyota yaris tu survey2 tapi me tak tahan sangat tengok rupa exterior kereta ituu ...

Pd diri akula.. lopes ni mmg aku tak mo kete jupun dah.. ontahlaa.. nak ckp lobih lobih aki tak reti.. tp bwk polo mmg sedap.. member bwk golf pun best.. tp tuu la even kodai pun ade ckp.. nak beli.kete conti make sure jgn second hand pastuu utk polo laa tahun 2016bke 2017 batch dia baru ok.. gear box dah elok..  peugeot lak member aku pakai asyik rosak aircon.. lain lain dia komplen bunyikk dan servis mahai.. lenlain ok je member aku ckp..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 27-9-2019 05:09 PM
tempting sebab me mmg ringan ke peugeot tapi berat balik sebab workshop tu  me nak confirmkan bali ...

Peugeot bentuk diaa sooo seksi.. i like.. pas tuu dia mmg kategori gred kete mewahlaa ade laa si seller tuu ckp ape aku dah lupekk..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 04:50 PM | Show all posts
I say Peugeot 3008 CKD. Nak full LED kat depan ada. Nak DSC, sistem amaran pun ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
laureenblair replied at 29-9-2019 04:50 PM
I say Peugeot 3008 CKD. Nak full LED kat depan ada. Nak DSC, sistem amaran pun ada.

meols cari hatchback sis bawah 100k tapi tadi pegi showroom mazda terminat pulak mazda 2. sakit jiwa ngenangkan pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 03:26 PM | Show all posts
Peugeot 208 lah. x sebab dia lebih berkuasa atau apa, sebab Kereta Peugeot dah mula dibuat lagi dikeluarkan dr Malaysia!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099221s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list