Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8349
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 12:52 PM | Show all posts
anyway, i pun terus delete segala fav list..
tinggalkan yang penting saja
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:53 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 20-11-2019 12:46 PM
Kenapa bulan2 pulak?
Kan gaji masuk bulan2..
Duit yang dah transfer ke biller tu kan lump sum du ...

Oh ye, hehe sorry
So bulan tu jela susah takde duit
Bulan depan dah stabil sikit ada gaji baru masuk
Dan takyah bayar loan2 yg dah terlebih advance tu kan
Bagus jugak mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:58 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 20-11-2019 12:52 PM
I beli barang or bayar booking hotel/tiket flight pakai kad kredit aje...
Tak berani nak pakai de ...

I beli barang dapur tu kat mana2 i pakai debit je sume
Klu kedai runcit yg tak boleh pakai debit baru i bayar cash
I takde kredit card
Mcm kalau booked bilik hotel, dia ada mintak no card debit utk booking payment
I takde bagi
I prefer cash/pay dekat sana je
Tapi susah sbb banyak yg mintak booking deposit dulu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:30 AM
I selalu je guna debit acah2 suruh pay wave seklai tak cukup hahah
Sbb i ada maybank saving lagi  ...

Hahaha
Tu yang iols takut
Hari tu xdpt guna sebab line kat speedmart tu kenapa tah..
Dah iols kena bayar cash
Hanat btol..duit dlm akauj tetap tolak..
Igt iols xcukup duit..rupanya maybank problem..choiii
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 20-11-2019 10:12 AM
Nope. Better delete fav list utk billing tu sekali

Alamakkk...terpaksa godek balik maybank2u ...hahaha I install nih xde plak cara nak delete....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 12:58 PM
I beli barang dapur tu kat mana2 i pakai debit je sume
Klu kedai runcit yg tak boleh pakai debit  ...

Kalau beli barang kat tesco misalnya i pakai debit...
Yang tak pakai debit tu bila order barang kat lazada/shoppee or book hotel dgn booking/agoda..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:09 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 12:30 PM
Dorang takleh operate 2 place at the same time. Pastu electronic takleh trace balik kt dorang. Ban ...

siapakah yg terlibat ituu??


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
polluxsstar replied at 20-11-2019 12:10 PM
ntah2 kan
org bank sendiri yg jadi scammer


I pernah nak login maybank2u, masuk password tetiba salah... Terus kena blocked.
Bila pergi bank,officer kata i yang salah/lupa password...
Bongok la,dah tentu tiap2 bulan I login maybank2u,takkan tetiba lupa password..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
polluxsstar replied at 20-11-2019 01:09 PM
siapakah yg terlibat ituu??

Jheng jheng jheng...

(Intro suspense bujang lapok)
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:15 PM | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 12:50 PM
Haritu i ada tengok tv, then ada iklan yg kalau kita taknak terima call ke apa
Tapi i tak khusyuk ...

iklan tu baru lagi ke?

I tv kt rumah dah arwah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 06:34 AM
Yg aku selalu baca.. Depa target acc bank ribu raban.. Maknanya ada org dlm bank sendiri bocor rahsi ...

Yesss betul tu Sarah !
Sbb ada 2-3 org kawan i keje bank , diorang sendiri yg bagitau biasanya memang Wujud org dlm juga yg bocorkan maklumat ... dah lama pun diorang buat kije macam inih ! Siap dpt Gift hasil maklumat yg diorang share tu !

P/s kwn2 i  tu lpas nie kalau nak selamat skit dikala duit ado ribu riban sila laa simpan di dlm beberapa akaun bank yg berlainan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 20-11-2019 11:44 AM
Dari M2U boleh. Dekat bahagian transfer. Pilih other account. Kena register dulu acc ASB dlm M2U.
...

I link kan th dgn m2u i. Tp i selalu ragu2. Slmt ke tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa kalau i nk bayar apa..bil atau shopee online i buat kat ofis je. ofismate i selalu ckp kat ofis lbh secure nk buat transaction.
plg tak secure kalau free wifi kat mana2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:31 PM | Show all posts
babynina30 replied at 20-11-2019 01:28 PM
I link kan th dgn m2u i. Tp i selalu ragu2. Slmt ke tuuu

TH i takde. Tapi ASB yes selamat. Sebab kdg2 i pergi check balance dekat bank. Lagipun ASB kan ada online. TH kalau boleh check online, u try transfer sikit dulu, tengok transaction masuk tak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-11-2019 12:48 PM
better guna myasnb je.. FOC..
kalau transfer online dari bank kena charge..
transfer la berapa b ...

pastu on the spot dah nampak transaction kan guna myasnb tu. kalau top up dari maybank2u x silap kena tunggu sehari kot baru appear total baru asb tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 20-11-2019 12:50 PM
La... Susah la nak bayar bil bulan2...
I ni semua bil kat rumah i yang bayar....
En husband tran ...

Kalau yg masih pakai TAC tu ok still secure. Ni yg bila kita set as favorite, dia takkan minta TAC dah, yg tu yg bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih tau. Polis tak tackle dari punca. Puncanya scammer. Bukan kami yg bijak ni. Kami mmg tak bg TAC kot. Dah bg tau nombor tu pon tak mau trace. Nk kumpul mangsa byk2 baru jadi kes. Apa ni. 1 mangsa bukan singgit ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 20-11-2019 01:38 PM
Sedih tau. Polis tak tackle dari punca. Puncanya scammer. Bukan kami yg bijak ni. Kami mmg tak bg TA ...

Eh you ke yg buka thread haritu pasal kena scam? Eh ke i salah. Ingat2 lupa
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 01:41 PM
Eh you ke yg buka thread haritu pasal kena scam? Eh ke i salah. Ingat2 lupa

Bukan i. I mangsa paling awal kena. Pon sejarah berulang. Kali ni dia tambah baik kaedah. G tipu fav akaun tuntut duit yang ditransferkan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 20-11-2019 12:45 PM
I mmg tros tinggalkn cimb rm100 je. Takott

Sama sis. Takde keyakinan lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079089s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list