Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8635
View
171
Reply

"Melayu Suka Jatuhkan Bangsa Sendiri, " Neelofa Perjelas Isu Iklan Susu Pisang

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2019 08:24 AM | Show all posts |Read mode
Kecoh dua tiga hari ini apabila Kementerian Kesihatan (KKM) Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan telah memberi amaran kepada pengusaha minuman supaya tidak memberi info silap ataupun dengan kata mudah, 'false advertising' terhadap produk masing-masing.


Yang menjadi perhatian adalah kerana pada masa yang sama, produk susu pisang keluaran Neelofa, Nilofa telah dikritik hebat kerana telah memberi info dan maklumat khasiat pemakanan palsu dalam produknya.


Jumaat lalu, KKM telah memuat naik satu posting di laman rasmi Facebook mengenai susu pisang yang hanya sekadar susu berperisa, bukanlah ubat yang mampu merawat sebarang penyakit. BKMM juga turut memberi amaran supaya pengguna sentiasa 'alert' dan berwaspada dan tidak mudah tetipu dengan iklan produk makanan seumpama itu.






Semalam, usahawan itu telah tampil memberi kenyataan rasmi menerusi IG TV di instagram rasmi Nilofa HQ untuk menjelaskan secara terperinci mengenai apa yang berlaku.


Menurutnya, pihak KKM sudah pun melakukan tinjauan ke kilang untuk melakukan pemeriksaan.


Berikut adalah kenyataan rasmi dari Neelofa mengenai isu susu pisang Nilofa.


  



"ihak KKM sudah hadir ke kilang kami dan selepas beberapa penelitian, alhamdullilah apa yang kami perlu baiki adalah 'packaging' supaya ianya diklasifikasikan sebagai susu berperisa pisang,".

"ihak kami juga sudah menghantar apa yang perlu diperbetulkan dalam keluaran seterusnya," jelasnya yang turut mengakui tiada tindakan susulan diambil atas perkara terbabit.


Neelofa juga berasa kesal dalam pernyataan beliau yang melihat bangsa Melayu sering menjatuhkan bangsa sendiri. Ketika ditemui pihak Melodi TV3, Neelofa berasa kesal kerana bangsa Melayu sentiasa mencari peluang untuk menjatuhkan perniagaan bangsa sendiri.



Dia juga menjelaskan risalah yang diedarkan mengenai khasiat susu pisang tersebut sebenarnya tidak mendapat kelulusan kilang dan ibu pejabat. Andai saya tahu perkara ini, pasti saya akan berhentikan pengedarannya," jelasnya lagi





Terdahulu, netizen dan juga pengamal perubatan seperti Dr. Amalina dan Dr. Imelda Balchin baru-baru juga ada menulis ciapan yang mempersoalkan tentang iklan produk yang memberi 'false advertising' secara melampau pada iklan yang disiarkan.


[fbp][/fbp]






Neelofa juga meminta supaya orang ramai terus menyokong minuman gaya hidup terkini, Nilofa. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
statement dia pasal Melayu suka jatuhkan peniaga Melayu tu sangat melampau, juga pasal bangsa lain cina dan india tepuk tangan bila melayu jatuhkan melayu tu pun sangat melampau. Dia fitnah 3 bangsa sekaligus. Aku rasa org cina dan india pun akan sakit hati bila dipukul rata camtu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Hajah ni makin lama makin terserlah kebusukan hatinya..buat susu pisang tapi tak letak pisang tapi cina Dan India dipersalahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehhhhhhhhh.... Sorry k.. Korang SKJP..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Alasan ko mmg xlogik la jahlop...as owner ko xkn xaware...ni nak lepas diri jahh..klu xde org komen n hi light..so ko buat bodo ke???
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hello apa yg x tau nya .. dah ada gbr she olls gi meeting ngn risalah tu atas meja ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu: statement dia pasal Melayu suka jatuhkan peniaga Melayu tu sangat melampau, juga pasal bangsa lain cina dan india tepuk tangan bila melayu jatuhkan me ...


Dan masih ramai puja dan sokong dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910: Alasan ko mmg xlogik la jahlop...as owner ko xkn xaware...ni nak lepas diri jahh..klu xde org komen n hi light..so ko buat bodo ke???


Statement dia tak tau tu memang kencing gila la. Mustahil tak tau. Pastu cakap dah betulkan.... Maknanya diorang la. Hq. Lopak.

Statement cakap melayu nak jatuhkan melayu tu lagi kencing. Lagipun dia paki.

Langsung tiada permohonan maaf.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ada thread la?

Dia kan paki.. Kejadahnya melayu? Sampah la perempuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-12-2019 09:09 AM
Bukan ada thread la?

Dia kan paki.. Kejadahnya melayu? Sampah la perempuan ni

Give credits when credits due...sesampah sampah dia tak hidup berentetan berpaksi pada tongkat serta brim  seperti ramai masyarakat meLAYU kita kheeun?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerback3 replied at 8-12-2019 09:18 AM
Give credits when credits due...sesampah sampah dia tak hidup berentetan berpaksi pada tongkat ser ...

Hahaha.. Tak berpaksi kejadahnya.. Dia naik sbb tongkat bapa tiri dia yg guna tongkat Melayu Al Bukhari.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-12-2019 09:19 AM
Hahaha.. Tak berpaksi kejadahnya.. Dia naik sbb tongkat bapa tiri dia yg guna tongkat Melayu Al Bu ...

Kalau mak kau jenis seumur hidupnya dalam list penerima bantuan zakat serta brim....you telling me seluruh keturunannya termasuk kau mesti terus berada dlm kelompok penerima bantuan?


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:25 AM | Show all posts
pulop dah...salah sendiri....tp dah pelbagai bangsa di salahkan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:28 AM | Show all posts
Consumers have every right utk menilai dan ambik tahu sbb mereka perlu jadi pembeli yg lebih bijak. So celah mana jadi pasal melayu suka jatuhkan melayu pulak. Ini berkenaan hak kamu sbg pembeli .  Tolong lah bijak sikit, kalau tak pun pls play the humble card.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
susu neelofa? wow my extraordinary mind
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerback3 replied at 8-12-2019 09:18 AM
Give credits when credits due...sesampah sampah dia tak hidup berentetan berpaksi pada tongkat ser ...

tongkat x semestinya dlm bentuk brim.. so many melayu kelas atasan salah guna tekun..khazanah...mara segala...tongkat in different level. Jgn fikir melayu kelas bawahan je yg hadap tongkat
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerback3 replied at 8-12-2019 09:25 AM
Kalau mak kau jenis seumur hidupnya dalam list penerima bantuan zakat serta brim....you telling me ...

Hahahahaha.. Bila dah terkantoi rupanya guna tongkat melayu utk naik.

Tiba2 tukae ayat kaitkan dgn mak aku.

Lawak betul
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
faint_heart replied at 8-12-2019 08:59 AM
Hello apa yg x tau nya .. dah ada gbr she olls gi meeting ngn risalah tu atas meja ..

Tepek tepek tepek pls
Biar org tau
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread dah ada. Nak berapa banyak thread cakap psl isu yg sama?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerback3 replied at 8-12-2019 09:25 AM
Kalau mak kau jenis seumur hidupnya dalam list penerima bantuan zakat serta brim....you telling me ...

Apa kelas brim rm500. Dorang yg bongkak dpt grant kerajaan ratos ribu / jota2 ..... salah sorang vivy yusuf.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.137692s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list