Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12189
View
134
Reply

Saman Pendakwah Sebab Fitnah? 1 Bilion Ustaz Abu Nak Saman Balas Aliff Syukri!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-2-2020 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Kes Usahawan Datuk Seri Aliff Syukri dengan pelawak Ali puteh masih hangat membara, timbul pula kontroversi baru.


Dengar cerita, Aliff nak berbalas saman dengan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq pula. Apa kes?




Kredit foto: FB/IG




Dalam satu sidang media yang diadakan di Ibu Pejabat DHerbs Damansara, semalam, Aliff menuntut Ustaz Abu untuk membuat permohonan maaf secara terbuka kerana telah membuat fitnah terhadapnya hingga menjejaskan perniagaannya.


Katanya kepada Murai.my, pendakwah itu memfitnah produknya tidak mendapat kelulusan sijil halal daripada JAKIM.




Kredit foto: FB



Kredit foto: FB



Kredit foto: FB




Aliff menegaskan bahawa pihaknya tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang kerana tindakan pendakwah terbabit telah menyebabkan perniagaannya terjejas teruk.









Aliff memberi tempoh 24 jam untuk Ustaz Abu Syafiq menarik kenyataannya dan membuat permohonan maaf secara terbuka.


Tinjauan di Facebook pendakwah itu mendapati beliau sudah melakukan permohonan maaf, namun tidak memadam kesemua posting membabitkan usahawan berkenaan.




Kredit foto: FB




Malah, Ustaz Abu Syafiq dilihat masih memuat naik posting berbaur sindiran terhadap Aliff dengan membuat kenyataan akan melakukan Live FB.




Kredit foto: FB



Kredit foto: IG




Malah, beliau juga mendakwa akan memfailkan saman balas terhadap usahawan itu.




Kredit foto: FB






Kredit foto: FB




Kalau mereka bawa kes ini ke gelanggang mahkamah, siapa bakal juaranya? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:00 AM | Show all posts
sape ustaz ni? tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Amende la korang ni... Hidup tak tenang ke apa. Asyik nak bergaduh saja.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang semua sibuk dengan ISU negara la skrg ni.. HAL personal ni sila pergi main jauh jauh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:08 AM | Show all posts
saman je lah... rasain lohhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:08 AM | Show all posts
keds replied at 25-2-2020 11:05 AM
Orang semua sibuk dengan ISU negara la skrg ni.. HAL personal ni sila pergi main jauh jauh.

entahnya orang tengah sibuk dengan kerajaan baru dan menteri baru sekarang nitak sangka menteri nak saman orang???



Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Begini kah akhlak seorang Ustaz??  
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bukan_ustazah at 25-2-2020 11:12 AM

Ustaz pun nak spotlight  .. bukan dirisaukan nasib balu ke abam ke apa. Entahlah tak faham ustaz ustaz ni selalu cakap jgn sibuk hal orang, jangan bukanaib keluarga dan suami tapi perempuan ditindas macam apa bukan itu yang islam ajar. Kang dikata kang cakap kita ni tak cukup agama pergi masuk dapur
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Saman je la pak ustaz, toklip. Kita tengok siapa yang kena...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:12 AM | Show all posts
something wrong la ustaz ni...ustaz ke perangai gini? ayat2 dia pon tak melambangkan seorang ustaz....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
ustaz pun nak limelight ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:15 AM | Show all posts
macam ni ke ustaz?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:16 AM | Show all posts
another attention seeker
takde aura setaz ni
walaupun tak suka tok alip, lagi tak suka orang pakai gelaran setaz tapi perangai serupa hijabster versi jantan, tunggang agama
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah,ostad ni. Dah cari lawyer buka fail ke belum. Saman 1 billion, lawyers fee bukannya sikit. Menyampah pulak tengok ostad ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:24 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:27 AM | Show all posts
ni bukan ustaz ni. baca apa yang dia post, dah tahu dah perangainya macam mana.
suka menganjing, memerli.

layak dipanggil setad je, bukan ustaz.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:27 AM | Show all posts
sakan gak setaz ni menganjing kan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ustaz byk duit silakan saman..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:31 AM | Show all posts
Ustaz pun tak nak kalah..dalam kopiah ada tanduk..gitueee
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik benar ustaz ni, sejenis yg dadanya penuh amarah.. Ikut jari sangat. Ustad instant ke ni? Kemain selfie bang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list