Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12841
View
252
Reply

"Dah Kering Idea Ke?" - Grup Dolla Dikecam Tiru Identiti Blackpink Versi Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2020 07:13 PM | Show all posts
anony-mous replied at 4-4-2020 02:14 AM
I kasi komen fair je lah since i xminat kpop, klau xkenal blackpink mgkin boleh lah since lagu agak  ...

Kpop idols trpksa jdi "tiang" sbb klau x jdi "tiang", dorg bakalan d hentam truk dgn netz sna, netz dorg lgi puaka gila nk mmpus.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-4-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:05 PM
Yg ni btul, rmai new idols yg mningkat skrg almost smuanya lahir d awal thun 2000an, ada yg lahir  ...

hahah ofkos ingat, mana ntah menghilang jenuhlaa kena kecam bagai yaa Max24, adehhhhh..

yup, jgn tekejut uolls skg kpop lahir 2006 pun dah ada yg debut, terasa tuanya nak stan bebudak umuran gittew, iolls minat 2nd gen, yg tu pun ramai dah disband, skg makin pudar suda haku nak minat kpop, dah berumur bagilaa kat adik2 bbnu pulak minat 3rd gen mcm blackpink, nct.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 07:15 PM | Show all posts
belilies replied at 4-4-2020 08:58 AM
Mcm group yg sll nyanyi kat pub.

Jnis yg ala2 cheapskate cenggitu, jnji boleh nyanyi & jdi "pncuci mata" llaki2 khausan yg dtg mlepak kat kalabul malami gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 07:20 PM | Show all posts
Edited by gideoncross at 4-4-2020 07:23 PM
nonymous replied at 4-4-2020 07:13 PM
hahah ofkos ingat, mana ntah menghilang jenuhlaa kena kecam bagai yaa Max24, adehhhhh..

yup, jg ...

Mungkin dh khwin sorg2, members group Max247 tu lh, klau x, knapa mnghilang mcm tu je sdgkn dlu pemes kemain wlaupun pemes atas dsar kutukan smpai dorg x senang dduk haha. Pehtu ada group Gula2 plak, yg ni trus lenyap entah kmana.

Btw slain debut time umur muda2, dorg2 yg llaki dlm Kpop boybands ni mkin lma mkin jambu & bila iol tngok muka members SuJu yg skrg, yahampun, nmpk sngt bezanya. Iol pun xde dh nak stan2 dorg ni sbb smuanya lvl adik2, xthu plak klau pompuan lain yg suka d pnggil as "Nuna" or pompuan yg suka brcouple dgn "Dongsaeng" lol. Iol pling ingt stu fakta ni, which is adik2 in Kpop ni klau nak brcouple or brkhwin, dorg lebih prefer "Nuna" yg jauh lbih tua dri dorg & I was like, awkward~ SHINee Minho pun prnh bgithu dlu yg dia nak pompuan yg jauh lbih tua dri dia, 13 thun lgi tua pun dia x kisah, srsly lh. Entah apa yg buatkn dorg lbih suka kat pompuan yg x sebaya or muda dri dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke kpop tek besor?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 07:32 PM | Show all posts
pencintaABC replied at 4-4-2020 03:42 PM
Sokonglah produk tempatan lol...iols tgk Adam AF pon ade comeback dgn kumpulan VIP baru2 ni kan? M ...

Iol x update psl hiburan2 tmpatan ni haha.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 4-4-2020 07:21 PM
Ada ke kpop tek besor?

kurenggg, ada pun boleh bilang dgn jari. dats y kalo tgk korea, diorang mana hada tayang bahagian atas (tetek), depa cuma asyik2 tayang paha berlumba2 lagi pkai singkat sampai tepi punggung pun nak terkeluar tp mmg tutup abis bagian atas sbb tek kecik.

retis pompuan yg nature besar tek mmg disanjung2 laa ummah sana body goals voluminuos, S line kononnya. retis yg sanggup buh silikon bg besar tek mmg dikecam abis2an chuolls, yg ni pun baru berani tayang bagian atas sbb nak bagi nampak aset dah mantop.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:20 PM
Mungkin dh khwin sorg2, members group Max247 tu lh, klau x, knapa mnghilang mcm tu je sdgkn dlu pe ...

Kahkahkahh nak membongak je laa minho tu, Lolss. Paling x boleh blahh sorang2 retis ckp xde bf, gf, fanss laa kononnya buah hati diorang hahahah bongok. End up oppa, unnie silih berganti bf, gf dikalangan industri, pusing2 situ gak HAHAHAHA. fanss je sampai ke sudah tertipu. Nengoklaa chen exo, siap pregnant lagi gf tulaaa percaya sgt ckp idol hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:15 PM
Jnis yg ala2 cheapskate cenggitu, jnji boleh nyanyi & jdi "pncuci mata" llaki2 khausan yg dtg mlep ...

Tau takpe. Dah ada ori kpop, nak buat hape band kpop kat msia? Group lama si laki awin tu pun dah cukup jd contoh tak laku.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:33 PM | Show all posts
I pelik kenapa mesti tiru Kpop ea ??
Apa Malaysia punya hiburan ni teruk sangat ke ??

I rasa dulu Siti Nurhaliza in her prime years ( 2001-2005 ), pemegang takhta Penyanyi Wanita No.1 Asia masatu ( MTV ranked ) elok je nyanyi lagu melayu,baju pun sopan,penuh adat kemelayuan

Nak terikut budaya orang,memang terkuburlah..Kpop dulu mula masuk pasaran Asia pun bawa budaya sendiri..tak silap I lagu terawal Kpop yang masuk pasaran Asia is Gee ( Girl's Generation ) , Sorry-Sorry ( Super Junior ) dengan Nobody ( Wonder Girls )..tiga-tiga pencetus revolusi muzik masa tu

Apalah salahnya buat group yang bertunjangkan akar kemelayuan ?? I rasa lagu macam Canggung , Anta Permana , Belenggu Rindu ( pop klasik ) yang ada dekat Malaysia ni kalau dipasarkan secara global tembus punya..mana ada negara lain buat lagu gini ?

Nak buat group macam ni , at least berlatihlah dulu..ni dengan paha selambak..muka kg.com dengan baju tak senonoh..gelilah tengok
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 3-4-2020 08:27 PM
Aku predict grup ni bakalan ke kubur dlm mase setahun dua

Mcm ala2 grup julia hana dulu.. xpose ke apa namanya.. sekejap je singgah dlm industri..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:05 PM
Yg ni btul, rmai new idols yg mningkat skrg almost smuanya lahir d awal thun 2000an, ada yg lahir  ...

Skrg sorg grup 247 tu yg jual minyak urut ceknek tu kan.. amin azlan ke apa namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-4-2020 06:20 PM
Lama.dah benda ni kan
Iols pakai masa tingkatan 1
Masa tu tahun 1999

Ooo boleh guna kat muka yer?tp setakat ni jerawat tak ada sgt.ni masih ada 2 bekas.beli masa offer hr tu.time rajin mlm2 nk tido baru pakai.wangiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:49 PM | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:11 PM
True af, ent kat SKorea pun tiru dri US sbnarnya tpi psl SKorea more attractive & tahu nak ubah it ...

meluat tgk fans2 club ni.. tmbah yg budak melayu punya.. melampau nau taksub kpop, tpi sejarah k-wave/hallyu pun tak tau... depa igt kpop tu original sgt.. britney spears lagi original..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:03 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 3-4-2020 11:41 PM
Yeaaaappppp sememangnya.

Contohnya, ada satu Youtuber black tu, Darcei namanya, tetiba kapel de ...

kalau diikutkan bancuhan asia+kulit hitam memang cantek, unik dan eksotik. ai kenal seseorg yg sominya kulit hitam dari afrika, anak2 ambik facial features kedua2 benua. memang bole blend ya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 06:56 PM
BTS Jimin & BTS RM tu sma2 x hensem, ntah apa yg ARMYs gila2kn, iol pun x faham. Basic SKorean loo ...

Attutide deyol kot. Ai nampak pun biasa ja muka tapi attitude deyol yang bikin deyol nampak comel.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:07 PM
Sllunya muka exotic, cantik & hensem je yg d kluarkn kat media klau bab2 ummah Borneo ni. Pdahal y ...

Aiol was being sarkastik actually.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-4-2020 01:36 PM
I xckp semua u. I ckp yg pakai shorts tu. cuba u tgk. Yg lain tu kurus stended malaysia. Yg pakai  ...

Biarlah deme. Body acceptance ngan positivity gituh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 4-4-2020 03:17 PM
kalau nak kata paha gabak..

jihyo twice, suzy waktu awal2 miss A, Chaeyeon IOI, UEE pun gabak jug ...

Bangkang. Deyol reti ja nyanyi terutama live. Deyol train huntok bertahun2 kadang 7-10 tahun seblom debut bukan untuk nyanyi sumbang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-4-2020 07:13 PM
Kpop idols trpksa jdi "tiang" sbb klau x jdi "tiang", dorg bakalan d hentam truk dgn netz sna, net ...

Netizens puaka Korea sama ja dengan poromer Cari. Kemain hentam muka retis hudoh la hapa (terutama jantan incels) skaly tengok yang menghentam tu yarobi betul2 manusia kasta bawahan wajahnya. Bukan Korea ja, seluruh dunia actually.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list